-->

10 Unieke Feiten Over Schorpioenen, Kunnen Gloeien in de Duisternis

 

Unieke Feiten Over Schorpioenen

10 Unieke Feiten Over Schorpioenen, Kunnen Gloeien in de Duisternis

Je moet schorpioenen hebben gekend en gezien, dieren met de karakteristieke klauwen en staart die een giftige angel heeft. Bovendien blijken er enkele unieke feiten over schorpioenen te zijn die je misschien niet kent. Laten we eens kijken naar enkele unieke feiten over de volgende schorpioenen!

 

1. Schorpioen bevalt

Spinnen planten zich voort door eieren te leggen. Schorpioenen zijn verwanten van spinnen, maar planten schorpioenen zich ook voort door eieren te leggen? Blijkbaar niet, schorpioenen planten zich voort door hun kinderen te baren.

 

De schorpioenwelpen worden één voor één uit de moeder geboren, dan moet de babyschorpioen meteen op de rug van de moeder klimmen. Dit komt omdat babyschorpioenen nog geen solide en sterk exoskelet hebben. Ze moeten dus op de rug van hun moeder blijven tot ze klaar zijn met vervellen, meestal na 50 dagen.

 

2. Voor het paren zullen schorpioenen dansen

Een van de uniciteit van deze dierlijke reproductie vindt niet alleen plaats bij de geboorte van een baby, maar ook voordat de moeder paren. Wanneer hij gaat paren, zal de mannelijke schorpioen de klauwen van het vrouwtje vasthouden met zijn klauwen. Dan liepen ze heen en weer en in alle richtingen, net als dansende mensen.

 

De mannelijke schorpioen gaat dan op zoek naar een geschikte plek op de grond om de spermatoforen te leggen, de delen van zijn lichaam die sperma bevatten. Bovendien zal dat de vrouwelijke schorpioen later begeleiden om erop te gaan staan ​​​​totdat het bevruchtingsproces plaatsvindt.

 

Dit hele proces kan uren of zelfs een dag duren. Het is niet verwonderlijk dat nadat het proces is voltooid, de vrouwelijke schorpioen zal verhongeren en op alles in de buurt zal jagen, inclusief de mannelijke schorpioen. Dus na het proces moet de mannelijke schorpioen onmiddellijk vluchten om te overleven.

 

3. Schorpioenen hebben een lang leven

Insectengroepen kunnen over het algemeen maar een paar weken of maanden leven, terwijl spinnen meestal meerdere jaren kunnen leven. Schorpioenen hebben echter een langere levensduur. Van schorpioenen is bekend dat ze tot 25 jaar oud worden. Dit betekent dat de schorpioen een soort Arachnida is met de langste levensduur.

 

4. Ze kunnen extreme omstandigheden overleven

Een van de redenen voor de lange levensduur van de schorpioen is zijn buitengewone aanpassingsvermogen. Ze hebben het vermogen om de stofwisseling van het lichaam te vertragen. Op deze manier is het eten van slechts één insect genoeg voor een schorpioen om maximaal 1 jaar te overleven!

 

Schorpioenen kunnen ook in water overleven. Dat komt omdat schorpioenen ademen met boeklongen, ademhalingsorganen waarvan de functies vergelijkbaar zijn met kieuwen. Zelfs op het land betekent hun langzame metabolisme dat schorpioenen slechts 10 procent zuurstof nodig hebben in vergelijking met andere insecten.

 

Unieke Feiten Over Schorpioenen

5. Schorpioenen kunnen gloeien in de duisternis

Een ander uniek feit van schorpioenen is dat ze kunnen gloeien. Ja, schorpioenen kunnen gloeien in het donker! Het exoskelet van de schorpioen kan ultraviolet (UV) licht absorberen en het vervolgens weerkaatsen als licht dat groenachtig van kleur lijkt.

 

Wetenschappers hebben verschillende meningen over waarom schorpioenen in het donker kunnen geloven. De eerste mening is dat schorpioenen gloeien om te detecteren of het maanlicht fel schijnt, waardoor ze gemakkelijk vijanden kunnen vinden. Een andere mening, het licht is een soort alarm voor roofdieren om niet te naderen.

 

6. Schorpioenen zijn verwant aan vlooien en spinnen

Schorpioenen zijn achtbenige dieren (octopoden) die behoren tot de orde Scorpiones. Dieren met meer dan tweeduizend soorten zijn nog steeds verwant aan vlooien, teken, mijten en spinnen, die tot de Arachnida-klasse behoren.

 

7. Oude schorpioenen hebben een eenvoudigere vorm

De oude schorpioen werd ongeveer 400 miljoen jaar geleden ontdekt in het midden Paleozoïcum. In tegenstelling tot de gebruikelijke vorm van schorpioenen, bleken oude schorpioenen een eenvoudiger vorm te hebben. Het lichaam van de oude schorpioen had veel segmenten die werden beschermd door een dunne schaal.

 

Een ander verschil is de grootte van het lichaam. De lichaamsvorm van oude schorpioenen kan 100 keer zo groot worden als de schorpioenen die we tegenwoordig gewoonlijk zien. Een ander feit is dat oude schorpioenen in water leefden.

 

8. Geen schorpioenen gevonden op Antarctica

Hoewel vaak wordt gezegd dat schorpioenen in bijna alle delen van de wereld verspreid zijn, zijn in feite niet alle plaatsen schorpioenen te vinden. Dit dier houdt van warme plekken, dus zal hij niet vinden in koude gebieden zoals Antarctica, Nieuw-Zeeland, Groenland en andere eilanden in de buurt.

 

Dit komt omdat het klimaat in het gebied zo koud is. Dus de schorpioen kan daar niet overleven. Als ze bij een luchttemperatuur van 14 graden Celsius zijn, zal de schorpioen een inactief dier zijn.

 

9. Schorpioenen kunnen snuiven

Om de positie van zijn prooi te kunnen bepalen, maken schorpioenen gebruik van trillingen van de grond. Daarnaast hebben schorpioenen ook het vermogen om hun prooi goed te snuffelen.

 

10. Kleine schorpioenen zijn gevaarlijker

Alle soorten schorpioenen hebben dodelijk en gevaarlijk gif. Maar wist je dat grote schorpioenen minder gif hebben dan kleine schorpioenen. Schorpioenen van gemiddelde of kleine omvang zijn agressiever dan grote. Het gif is nog krachtiger en gevaarlijker. Hoewel we vaak denken dat schorpioenen niet te gevaarlijk zijn, moeten we toch voorzichtig zijn!

 

Dat zijn 10 unieke feiten over schorpioenen die we moeten weten. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->