-->

12 Unieke Feiten Over Honingbijen, Mannelijke Bijen Worden Uitgezet

Unieke Feiten Over Honingbijen

12 Unieke Feiten Over Honingbijen, Mannelijke Bijen Worden Uitgezet

Honingbijen zijn insecten die honing kunnen produceren en opslaan in hun kasten. Zoals we weten, heeft honing veel voordelen, vooral voor het behoud van de gezondheid van ons lichaam.

 

Honing kan ook worden gebruikt om dranken te mengen als ingrediënt voor het maken van cakes of koken. Maar wist je dat een bijenkolonie uit zo'n 20 duizend tot 60 duizend honingbijen plus één bijenkoningin bestaat?

 

Daarnaast kunnen honingbijensteken ook worden gebruikt voor gezondheidstherapie. Bijna alles wat met bijen te maken heeft, kan voor het menselijk leven worden gebruikt. Naast de talloze voordelen van de geproduceerde honing, moeten we meer weten over deze honingbij. Het volgende is wat unieke informatie en feiten over honingbijen die we moeten weten. Bekijk het volgende:

 

Unieke feiten over honingbijen

1. Honingbijen hebben tientallen miljoenen jaren geleden bestaan

Honingbijen bestaan ​​al zo'n 30 miljoen jaar. Dit type bij is het enige insect ter wereld dat voedsel kan maken dat door mensen kan worden geconsumeerd, namelijk honing.

 

2. Werkbijen zijn vrouwtjes

Honingbijen hebben verschillende leeftijden, meestal leven ze tot 6 tot 8 weken of 2,5 tot 4 maanden. Wel, wat uniek is, is dat al het werk in een honingbijkolonie wordt gedaan door vrouwelijke bijen.

 

De werkverdeling wordt ook zeer regelmatig uitgevoerd, er zijn er bijvoorbeeld die de zorg voor bijenlarven hebben, anderen zijn belast met het bouwen van nesten, anderen zijn bezig met het schoonmaken van nesten, het beschermen van nesten, het zoeken naar voedsel en anderen zijn belast met nectar verzamelen.

 

3. Mannelijke honingbijen hebben geen angel

Kortom, mannelijke bijen hebben geen angel en produceren geen honing. Mannetjesbijen luieren maar wat, doen niets en helpen de vrouwtjesbij helemaal niet. Mannelijke bijen hebben maar één doel in het leven, namelijk paren met de bijenkoningin. Huh, wat is dit voor mannetjesbij?

 

Uniek is dat het honingbijhuwelijk een dramatisch verhaal is over de zelfopoffering van de bij. De mannelijke bij sterft kort na de paring met de bijenkoningin.

 

Waarom is dat? Want om te paren met de bijenkoningin, moet de mannetjesbij proberen deze kans te grijpen, en dat gebeurt in de lucht. En uiteindelijk zal de zegevierende mannelijke bij onmiddellijk kunnen paren met de bijenkoningin en dan sterven.

 

Unieke Feiten Over Honingbijen

4. Honingbijen sterven na steken

Honingbijen steken mensen door bijennaalden in de menselijke huid te injecteren en een giftige vloeistof achter te laten die de huid gezwollen en rood maakt. De honingbij die eerder was gestoken, zou wegrennen, dan zou hij hinken en dan sterven.

 

5. Honingbijen zijn goed in het opzuigen van nectar

Honingbijen hebben een paar proboscis-achtige kleine rietjes die dienen om nectar uit bloemen te zuigen.

 

Honingbijen hebben ook twee kanten van de maag, waar de eerste maag dient om nectar op te nemen die vervolgens wordt verteerd om als energie te worden gebruikt, terwijl de tweede maag specifiek functioneert om nectar op te slaan die vervolgens tot honing wordt gemaakt.

 

Bij het verzamelen van nectar zullen honingbijen elke dag tussen de 50 en 100 bloemen naderen.

 

6. Honingbijen vliegen afhankelijk van het weer

Honingbijen zijn insecten die goed zijn in het waarnemen van veranderingen in luchtdruk. Wanneer het regenseizoen of de luchtdruk afneemt, blijven de honingbijen in de korf.

 

De honingbij blijft bij de kolonie om het warm te houden. Ze gebruiken honing als voedsel terwijl ze in de korf blijven totdat het weer normaal wordt en ze het nest kunnen verlaten om op zoek te gaan naar nectar.

 

7. De bijenkoningin is de moeder van alle bijen

Een bijenkoningin kan tot 2500 eieren per dag leggen en legt tijdens haar leven meer dan een miljoen eieren.

 

De levensduur van de bijenkoningin varieert van 2 tot 3 jaar en haar leven wordt alleen besteed aan paren en eieren leggen. Elk ei zal binnen 3 dagen uitkomen in een larve.

 

De bijenlarven worden dan verzorgd door de verpleegsters. De bijenlarven krijgen een speciale melk genaamd Royal Jelly. Deze larven veranderen later in poppen en ontwikkelen zich vervolgens tot volwassen bijen.

 

8. Honey Bee speciale dans voor communicatie

Een ander uniek feit van honingbijen is de communicatie. De manier om met medebijen te communiceren is door middel van een dans en ook een kwispelen om andere bijen te informeren over de bron van bloemennectar, wanneer ze naar de bron van de nectar moeten vliegen en de snelheid van de wind.

 

9. Honingbijen maken kaarsen van de klier van de onderbuik

Honingbijen produceren een wasachtige substantie onder hun maag. Deze was wordt vervolgens door honingbijen gebruikt om honingcontainers te bouwen. Mensen kunnen deze honingbijenwas ook gebruiken om medicijnen te bereiden en ook om meubels te poetsen.

 

10. Honingbijen klappen met hun vleugels om te zoemen

Honingbijen kunnen hun vleugels klappen met snelheden tot 11.400 keer per minuut. Dit klapperen van de vleugels zal een zoemend bijgeluid maken zoals we tot nu toe hebben gehoord.

 

De vliegsnelheid van een honingbij kan oplopen tot 23 km/uur. Honingbijen kunnen ook vliegen en zwerven ook tot 10 km rond om nectar van bloemen te halen en te verzamelen.

 

11. Mannelijke bijen uitgezet

Ziet er goed uit met de taak om gewoon te luieren en met de bijenkoningin te trouwen, maar het lot van de mannelijke bij is niet altijd goed, weet je!

 

Wanneer de voedselvoorraad slinkt, bijvoorbeeld in de winter, worden de resterende mannelijke bijen door werkbijen uit de korf verdreven. De resterende voedselvoorraden zijn alleen voor de werksters en ook voor de bijenkoningin

 

Unieke Feiten Over Honingbijen

12. Honing geproduceerd door een werkbij

Hoeveel honing produceert een werkbij? Het bleek niet veel, eigenlijk heel weinig te zijn. Als we slechts één theelepel honing drinken, betekent dit dat we tijdens hun leven gebruik hebben gemaakt van de diensten van 12 honingbijen.

 

Een van de unieke feiten van honingbijen is dat een werkbij tijdens zijn leven slechts 1/12 theelepel honing produceert. De geproduceerde honing is veelzijdig omdat in één werkbijenkolonie het aantal 20 tot 60 duizend bijen bereikt.

 

Dus dat is wat unieke informatie en feiten over honingbijen die we moeten weten. Hopelijk nuttig en vergroten we onze kennis over honingbijen. Vergeet niet te delen en te reageren.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->