-->

12 Unieke Feiten Over Nijlpaarden, Zware en Dikke Huid

 

Unieke Feiten Over Nijlpaarden

12 Unieke Feiten Over Nijlpaarden, Zware en Dikke Huid

Heb je ooit een nijlpaard in het echt gezien? Als we naar de dierentuin gaan, zullen we over het algemeen nijlpaarden zien weken in een plas water. Naast de hobby van baden, blijken er enkele unieke nijlpaardfeiten te zijn die we samen moeten weten. Laten we, in plaats van nieuwsgierig te zijn, eens kijken naar enkele unieke feiten over de volgende nijlpaarden!

 

1. Nijlpaarden houden van water

Dit dier, wiens natuurlijke habitat uit Afrika komt, houdt erg van water. Ze kunnen hun tijd besteden aan het baden om het warme weer te vermijden. Het unieke is dat er ook nijlpaarden zijn die hun kinderen in het water ter wereld brengen. Overdag zullen nijlpaarden over het algemeen in groepen in water of modder weken.

 

2. Nijlpaarden kunnen goed zwemmen

Het volgende unieke feit van het nijlpaard is dat het nijlpaard goed kan zwemmen. Het blijkt dat, hoewel ze zwaar zijn, nijlpaarden ook goed kunnen zwemmen, weet je! Nijlpaarden kunnen met een snelheid van 8 km per uur gaan. In feite kan een volwassen nijlpaard zijn adem binnen 3 tot 5 minuten inhouden, voordat hij weer op het wateroppervlak verschijnt om te ademen.

 

3. Nijlpaarden eten 's nachts

Na de schemering zal het nijlpaard meestal naar het vasteland stijgen om te eten of te grazen. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door met eten. Elke nacht kan een nijlpaard 36 kilogram gras consumeren. Daarom is het lichaam van het nijlpaard groot en zwaar.

 

4. Het nijlpaard is het op twee na grootste landdier

Het lichaamsgewicht van een volwassen nijlpaard kan 4,5 ton bereiken en een lichaamslengte die kan oplopen tot 4 meter, waardoor het nijlpaard het derde grootste landdier ter wereld is, na de Afrikaanse bosolifant en de witte neushoorn.

 

5. Nijlpaarden kunnen op elk moment aanvallen

Nijlpaarden hebben een groot lichaam en korte poten. Nijlpaarden kunnen echter over korte afstanden met een snelheid van 30 km per uur rennen. Nijlpaarden zijn onvoorspelbare dieren en hebben de neiging agressief te zijn. Deze dieren kunnen op elk moment mensen aanvallen. Als je in de dierentuin bent, moet je niet in de buurt van nijlpaarden komen, oké?

 

6. Nijlpaarden hebben geen zweetklieren

Nijlpaarden hebben geen zweetklieren. De huid van het nijlpaard produceert echter een natuurlijke zonnebrandstof in de vorm van een rode vloeistof, die hetzelfde werkt als het zweet van andere dieren.

 

De twee pigmenten die in deze vloeistof aanwezig zijn, kunnen de groei van bacteriën door ziekte voorkomen en ook een natuurlijk zonnebrandeffect creëren. Maar als je te lang uit het water blijft, zal de huid van het nijlpaard toch barsten.

 

7. Nijlpaard met dikke huid

Een ander uniek feit van het nijlpaard is zijn dikke huid. In tegenstelling tot mensen, wiens huid dun is, heeft het nijlpaard een 6 cm dikke huid die dient om zichzelf te beschermen tegen de dreiging van roofdieren.

 

Unieke Feiten Over Nijlpaarden

8. Groot getand nijlpaard

Het nijlpaard heeft grote tanden die het mannelijke nijlpaard gebruikt om te vechten. Deze hoektanden zorgen er echter ook voor dat mensen geïnteresseerd zijn in het jagen op nijlpaarden. Niet alleen hoektanden, ook nijlpaarden worden bejaagd voor hun vlees. Daarnaast heeft de verminderde habitat er ook voor gezorgd dat de nijlpaardpopulatie drastisch blijft krimpen en nu wordt het nijlpaard met uitsterven bedreigd.

 

9. Nijlpaarden hebben een lang leven

De leeftijd van een nijlpaard is over het algemeen ongeveer 40 tot 50 jaar. Het kan echter ook langer duren. Er is een van de oudste nijlpaarden die in gevangenschap leeft in de Mesker Park Zoo in Evansville, Indiana, VS. Dit nijlpaard stierf in 2012 op 61-jarige leeftijd. Wow, dat is lang niet waar.

 

10. Er zijn 2 soorten nijlpaarden

De twee soorten nijlpaarden zijn gegroepeerd in de familie Hippopotamidae, maar behoren tot twee verschillende geslachten.

 

De eerste soort is het gewone nijlpaard (Amfibisch nijlpaard), deze soort is talrijker en kan worden aangetroffen in aquatische habitats in Afrika bezuiden de Sahara. De tweede soort is het kleinere dwergnijlpaard (Choeropsis liberiensis), deze soort heeft minder dan 2500 individuen en leeft in het wild.

 

De pygmee-nijlpaardsoort wordt als bedreigd beschouwd. Het dwergnijlpaard leeft in de regenwouden van Sierra Leone, Liberia en ook in Ivoorkust.

 

11. Walvissen en dolfijnen nauwe verwanten van het nijlpaard

Het nijlpaard behoort tot de orde Artiodactyla die bestaat uit zelfs hoefdieren zoals herten, varkens, kamelen en walvisachtigen (walvissen en dolfijnen).

 

Nijlpaarden en walvissen delen een gemeenschappelijke voorouder en leefden ongeveer 55 miljoen jaar geleden. Uiteindelijk evolueerden nijlpaarden en walvisachtigen tot aparte soorten. Tot nu toe hebben nijlpaarden veel overeenkomsten met walvisachtigen, de huid is bijvoorbeeld bijna kaal en baart ook onder water.

 

De onderzoekers onthulden ook dat nijlpaarden een klikgeluid maken als ze onder water bewegen, vergelijkbaar met echolocatie bij walvisachtigen.

 

12. Nijlpaarden kunnen onder water zuigen

Het nijlpaard is een plantenetend dier, maar tijdens het eerste levensjaar zal het nijlpaardveulen bij de moeder zogen. Na de geboorte zal het nijlpaard altijd dicht bij zijn moeder zijn, zodat het alleen in het wild kan overleven.

 

Nijlpaarden worden vaak gezien op de rug van hun moeder. Uniek is dat dit dier zich zo heeft aangepast dat het nijlpaardveulen zowel op het land als in het water kan zogen. De ogen en neusgaten van het nijlpaardveulen kunnen enkele minuten worden gesloten om te voorkomen dat ze water doorslikken.

 

Dit zijn dus enkele unieke feiten over nijlpaarden die we moeten weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht over dieren. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->