-->

10 Unieke Feiten Over Kersenbloesems, Eetbaar

 

Unieke Feiten Over Kersenbloesems

10 Unieke Feiten Over Kersenbloesems, Eetbaar

Wie is er naar Japan geweest om kersenbloesems te zien? Het blijkt dat deze kersenbloesems maar een week bloeien, weet je. Zodat veel mensen altijd wachten op het verschijnen van kersenbloesems. Deze bloem, de nationale bloem in Japan, kan ook in andere landen groeien.

 

Als nationale bloem hebben kersenbloesems natuurlijk hun eigen charme voor Japan. Als we Japan bezoeken, zullen we daar veel kersenbomen aantreffen. Maar als je de schoonheid van de bloemen wilt zien, moet je het juiste moment kiezen.

 

Deze plant zal niet elke keer bloeien, maar slechts één keer per jaar. Hier zal writingjaya.com enkele unieke feiten over kersenbloesems uitleggen.

 

Unieke feiten over kersenbloesems

1. Kersenbloesems bloeien maar een week

Het unieke van de eerste kersenbloesem is dat deze maar een week bloeit. Kersenbloesems zijn nog steeds één type met abrikozenplanten. Deze kersenbloesem blijkt maar in zeer korte tijd te bloeien.

 

Door het proces van de plant komen de knoppen omhoog om te vallen, deze bloem duurt slechts 7 tot 10 dagen. De bloeitijd is maar één keer per jaar, namelijk in het voorjaar.

 

2. Gemuteerde kersenbloesems

Deze prachtige bloem blijft tot op de dag van vandaag veranderingen aanbrengen. Tot nu toe zijn er meer dan 600 soorten kersenbloesems geweest. Veranderingen die in deze bloem optreden, zijn onder meer het aantal bloembladen, de bloemkleur, de bloemgrootte en de vruchtopbrengst. Kersenbloesems zijn nu niet alleen roze, maar er zijn ook wit, lichtgroen, lichtgeel en ook vurig rood.

 

3. Verschillende namen hebben

In Japan hebben kersenbloesems verschillende namen. De naamgeving van deze bloem is gebaseerd op het aantal bloembladen. Bloemen met vijf of minder dan vijf bloembladen worden hitoe genoemd. Ondertussen worden bloemen met meer dan vijf bloembladen Hanyae genoemd. En bloemen met meer dan 10 bloembladen worden yae genoemd.

 

4. Eetbare kersenbloesems

Wist je dat er verschillende soorten bloemen zijn die gegeten kunnen worden? Onder deze bloemen bevinden zich de kersenbloesems. Niet alleen de bloemen zijn eetbaar, maar de bladeren van deze plant zijn ook eetbaar.

 

In Japan is het gebruikelijk om de bloemen en bladeren van de kersenbloesemplant te eten. Bij de verwerking moeten de bladeren en bloembladen eerst worden geweekt met een zoutoplossing.

 

Dit proces wordt shiozuke genoemd. In het volgende proces wordt het sakurazuke genoemd en kan het worden gegeten. Deze kersenbloesems worden vaak gebruikt als mengsel voor het maken van moci-cakes, of als thee-brouwsel.

 

5. Produceert kleine kersen

Sakura planten, niet alleen de bloemen zijn mooi. De afgevallen kersenbloesems zullen dan kleine kersen produceren. De kers op deze kersenbloesem is klein van formaat met een zure smaak. Deze vrucht kan ook niet door mensen worden geconsumeerd, dus alleen de vogels zullen hem komen eten.

 

Unieke Feiten Over Kersenbloesems

6. Kersenbloesems zonder bladeren

Zoals eerder uitgelegd, bloeien de kersenbloesems in het voorjaar. Voor de lente, d.w.z. de winter, vallen in de winter alle bladeren van deze plant. In dit voorjaar zullen de kersenbloesems als eerste groeien van knop tot bloeitijd. Nadat alle bloembladen zijn gevallen, zullen de bladeren van deze kersenboom verschijnen.

 

Daarom, wanneer de kersenbloesems bloeien, zullen de groene bladeren niet zichtbaar zijn. De boom ziet er vol roze, wit of andere kleuren uit, afhankelijk van het type bloem.

 

7. De traditie van het zien van kersenbloesems

In Japan hebben de mensen een vrij unieke traditie. Ze zullen samenkomen in de buurt van de kersenbloesembomen wanneer de bloemen bloeien. Meestal eten, drinken ze, terwijl ze samen genieten van de bloeiende kersenbloesems.

 

De naam van deze traditie is "Hanami", wat afkomstig is van de woorden "Hana" wat "bloem" betekent en "Mi" wat "zien" betekent. Deze traditie wordt elk jaar door hen uitgevoerd, wanneer de kersenbloesems bloeien.

 

8. Kersenbloesems komen niet uit Japan

Het unieke feit is dat het bekend is dat kersenbloesems afkomstig zijn uit de Himalaya, die deel uitmaken van de grenzen van Azië en Europa, voordat ze naar Japan migreerden.

 

9. Kersenbloesems zijn in valuta

Kersenbloesems zijn elke dag te zien in Japan, maar niet in hun natuurlijke vorm. De afbeelding van de kersenbloesem staat op de 100 Yen munt.

 

10. Kersenbloesems worden legerlogo

Het laatste unieke feit van kersenbloesem is dat deze bloem ook wordt gebruikt als logo op elk soldatenshirt dat deel uitmaakt van de Self Defense Forces (Japanse leger).

 

Nou, dat waren enkele unieke feiten over kersenbloesems die je moet weten. Als je Japan wilt bezoeken om de schoonheid van de kersenbloesems te zien, moet je een tijd kiezen van eind maart tot begin april. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het onze kennis vergroten. Vergeet niet te delen en een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->