-->

9 Unieke Feiten Over de Lieveheersbeestjekever

 

Unieke Feiten Over de Lieveheersbeestjekever

9 Unieke Feiten Over de Lieveheersbeestjekever

Heb je in je jeugd wel eens lieveheersbeestjekevers gevangen? De koksi kever of ook wel het lieveheersbeestje genoemd en dit lieveheersbeestje heeft een schattige vorm, kleur en uitstraling. Dit dier heeft een kenmerkende vorm door zijn kleine ronde lichaam en op zijn rug staat een stippenmotief. Meestal rood en zwart.

 

Dit ene insect wordt ook vaak het lieveheersbeestje genoemd, ook al zijn de koksi-kever en het lieveheersbeestje verschillende soorten. Lieveheersbeestjes zijn gegroepeerd in de volgorde Hemiptera, terwijl de koksi-kever is gegroepeerd in de volgorde Coleoptera. Laten we, om het beter te begrijpen, eens kijken naar enkele van de volgende unieke feiten over de lieveheersbeestjekever!

 

1. Er zijn ongeveer vijfduizend soorten

Lieveheersbeestjeskevers hebben verschillende soorten en ook verschillende kleuren, variërend van oranje, rood en het meest is zwart. Op de kleuren van hun rug staat een patroon van stippen die kunnen zien of ze een soort lieveheersbeestje zijn of niet.

 

2. Heeft twee soorten vleugels

De kleurrijke vleugels van het lieveheersbeestje dienen om zijn lichaam op te tillen. Maar het kan ook als beschermend schild worden gebruikt. Terwijl de transparant gekleurde vleugels op de rug worden gebruikt voor de vlucht.

 

3. Lieveheersbeestje is een boerenvriend

Het lieveheersbeestje is ook een milieuvriendelijk ongediertebestrijder. Lieveheersbeestjes eten insecten die ongedierte worden, zoals rupsen, bladluizen, evenals kleine insecten die planten beschadigen.

 

Daarnaast denken veel mensen dat de koksi-kever een geluksdier is. In Duitsland bestaat zelfs de overtuiging dat als er een koksi-kever het huis binnenkomt, de bewoners een overvloed aan fortuin zullen krijgen. Wauw, klopt dat?

 

4. Lieveheersbeestje inclusief kannibaaldieren

Als het lieveheersbeestje niet aan zijn normale voedsel kan komen, aarzelt het niet om mede-lieveheersbeestjekevers te eten. Dat blijkt uit de ontdekking dat meer dan de helft van de lieveheersbeestjespopulatie de resten van andere kevers in de darmen heeft.

Unieke Feiten Over de Lieveheersbeestjekever

5. Carotenoïden

Carotenoïden zijn pigmenten die het lichaam zijn kleur geven. Veel mensen denken dat het voedsel dat het lieveheersbeestje eet, zijn lichaamskleur zal beïnvloeden. Deze mening is niet waar. omdat deze pigmenten niet gerelateerd zijn aan kevervoer, maar gerelateerd zijn aan symbiotische micro-organismen die gevonden worden in de spijsvertering.

 

6. Slim in het gebruik van de "Fake Dead" Kick

De koksi-kever heeft een unieke manier om zichzelf te beschermen. Ze zullen doen alsof ze dood zijn door hun lichaam om te draaien en al hun benen naar binnen te trekken.

 

7. Heeft een erg stinkende geur

Naast het vermogen om te doen alsof ze dood is, heeft het lieveheersbeestje ook een uniek zelfverdedigingssysteem, waarbij ze een gele vloeistof afscheidt die uit haar beengewrichten komt. Hij zal het loslaten als een roofdier nadert of zich in een staat van gevaar en dreiging bevindt. Dit is een signaal dat het gebied zijn territorium is.

 

8. Lieveheersbeestje is nep-Spiderman

Het volgende unieke feit van het lieveheersbeestje is dat ze op spiderman lijkt. Als we beter kijken, zien we dat er fijne haartjes op de poten van het lieveheersbeestje zitten die eindigen als lepels. Met deze voeten kunnen ze overal plakken omdat deze fijne haartjes olieachtige en plakkerige vloeistoffen kunnen afscheiden.

 

9. De lieveheersbeestjekever leeft

We kunnen de koksi-kever in alle regio's van de wereld vinden. Vooral in gebieden waar voedsel is. Deze kevers verzamelen zich over het algemeen in grote aantallen op plaatsen zoals schors, onder boomstammen en ook op bladhopen wanneer ze overwinteren.

 

Dat waren unieke feiten over lieveheersbeestjeskevers. Nou, als je jeugd leuk was, moet je eerder op dit lieveheersbeestje hebben gejaagd, toch? Voordat we deze discussie afsluiten, zullen we hieronder iets bespreken over de bewegingen van het lieveheersbeestje om zichzelf te beschermen. Bekijk het volgende!

 


Hoe het lieveheersbeestje zichzelf beschermt tegen vijanden

1. Kleurrijke kick

Het unieke aan het lieveheersbeestje zijn de rode, zwartgevlekte vleugels op zijn rug. Blijkbaar zijn hun vleugels kleurrijk, weet je! Als ze net uit de cocon zijn gekomen, zijn hun vleugels nog kwetsbaar en hebben ze een lichtgele kleur. Na een tijdje zullen de vleugels hard worden en verkleuren. De kleuren op zijn vleugels dienen om de vijand te slim af te zijn.

 

2. Hoge vliegende trap

Het lieveheersbeestje klappert met zijn transparante achtervleugels om te vliegen. Wanneer niet in gebruik, vouwt de transparante achtervleugel over de onderkant van de voorvleugel. De voorvleugels zijn gekleurd en hard, alleen gebruikt voor bescherming en voortstuwing tijdens het vliegen.

 

3. Een erg stinkende trap

Wanneer deze kever in gevaar of bedreigd is, zal hij een geur afgeven die afkomstig is van de vloeistof die uit de gewrichten van zijn poten komt. Deze vloeistof wordt geproduceerd wanneer ze gestrest zijn of zich bedreigd voelen. Naast de geur is deze vloeistof ook giftig en kan roofdieren duizelig worden.

 

4. Kicks die doen alsof ze dood zijn

Wees niet verbaasd als een lieveheersbeestje tijdens de vlucht plotseling op de grond valt en niet meer beweegt. Het is een van de krachtigste bewegingen om de vijand te slim af te zijn. Door te doen alsof hij dood is, zal de vijand hem in de steek laten. Wauw, dit lieveheersbeestje blijkt een lafaard te zijn!

 

Dus dat waren de 4 lieveheersbeestjesbewegingen om zichzelf te beschermen tegen vijanden. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->