-->

Niet Zweten, Hier Zijn 7 Interessante Feiten Over Eenden

Interessante Feiten Over Eenden

Niet Zweten, Hier Zijn 7 Interessante Feiten Over Eenden

Wie kent er geen eenden? Dit ene pluimveedier wordt meestal geconsumeerd om te worden verwerkt tot verschillende gerechten waar we zeker honger van krijgen. Maar toch zijn er verschillende interessante en unieke feiten over eenden. Laten we naar het volgende kijken.

 

1. Pleegeend

Waarom vinden eendjes het leuk om in een kudde kuikens te zijn? Het blijkt dat de moedereend een ongeduldig karakter heeft. Moedereenden zijn vaak lui om hun eieren uit te broeden, dus door de eigenaar worden deze eendeneieren vaak tussen kippeneieren geplaatst die worden uitgebroed. Eindelijk werd de eend een pleegeend voor de moederkloek.

 

2. Eenden leggen eieren voor zonsopgang

Eenden leggen over het algemeen maar 1 ei per dag. Ze hebben de gewoonte om eieren te leggen voor zonsopgang of zonsopgang. Ook al is de moedereend lui om de eieren uit te broeden, de moedereend is nog steeds als een moeder die haar kinderen altijd zal beschermen. Als de moedereend eieren in de open lucht legt, zal ze de eieren beschermen door ze te bedekken met kaf of aarde te gebruiken. Moedereenden willen niet dat hun eieren door andere dieren worden opgegeten of door mensen worden meegenomen.

 

3. Kleine kooi

Eendeneieren komen meestal na ongeveer 32 dagen uit. Als u met behulp van de broedmachine wilt uitbroeden, moeten op de 28e dag eendeneieren in kleine kooien worden geplaatst. Als ze niet worden verplaatst, worden de eendjes in de broederij uit elkaar gescheurd.

 

4. Eenden zweten nooit

Een interessant feit over de volgende eend is dat het blijkt dat eenden niet zweten! Dit heeft te maken met de neiging van de eend om te zwemmen. Van eenden is bekend dat ze geen zweetklieren hebben. Ook al heeft het een dikke laag vet in zijn lichaam. Zo ziet de eend er altijd warm uit. Op dat moment gaat de eend gelijk water zoeken, dan direct het water in en zwemmen. Als hij geen water vindt, zal de eend meestal zijn lichaam tegen de muur steken, dit om zijn lichaam af te koelen.

 

Interessante Feiten Over Eenden

5. Eenden imiteren graag

Het unieke van de volgende eend is dat de eend graag imiteert. Een eend imiteert meestal alles wat de eend voor hem doet. Als de eend vooraan begint te lopen, imiteren de andere eenden ook de andere eenden door in een rij te gaan staan. Niet alleen dat, als een eend drinkt, zullen de andere eenden ook drinken. Dus ze zullen imiteren wat hun vrienden doen.

 

6. Eend Togri

Togri maakt nog steeds deel uit van de eendenfamilie. Togri of gewoonlijk Mandalung genoemd is het resultaat van een kruising tussen een eend en een inktvis. Waarom worden deze twee dieren dan gekruist? Dit komt omdat eenden lui zijn om hun eieren uit te broeden, ook al leggen ze vaak eieren. In tegenstelling tot de Entog kan hij, hoewel hij weinig eieren produceert, de eieren uitbroeden totdat ze uitkomen. Het doel van deze kruising is dus dat er veel geproduceerde eieren zijn en door de ouder kunnen worden uitgebroed. Maar hoe ging het? Het blijkt dat deze Togri niet eens eieren produceert, maar vlees dat lekkerder wordt om te eten.

 

7. Eendgeluiden echoën niet in de grot

Het geluid van eenden echoot niet in de grot, hoe komt dat? Geen enkel onderzoek heeft dit kunnen verklaren. Maar een studie legt uit dat "het uiteindelijke geluid van de eend erg zacht en zacht is". De stem van de eend verdwijnt geleidelijk, waardoor het moeilijk is om onderscheid te maken tussen het oorspronkelijke geluid en de echo. De stem van de eend is zacht, de echo zal nog zachter zijn.

 

8. Eenden hebben accenten

Elke soort eend heeft zijn eigen accent, afhankelijk van het soort geluid dat in hun gebied wordt geproduceerd. De Cockney-eend (Londen) heeft bijvoorbeeld een lach en een schreeuw (korte en open klinkers). De cornish duck daarentegen maakt een langer, minder rusteloos geluid (langere zang en langzamer geluid).

 

9. Eenden zijn geweldige vliegers

Eenden zijn een van de vogels met geweldige vliegvaardigheden. De Red-breasted Merganser of Duikeend, die voorkomt in Noord-Amerika, Groenland, Europa en Azië, kan vliegen met een snelheid van 120 km/uur (80 mph). Er zijn ook verschillende soorten eenden die elke dag tot 500 km kunnen vliegen.

 

10. Eenden zijn ijverige dieren

Eenden bleken ijverige dieren, vooral op het gebied van persoonlijke hygiëne. Eenden houden hun lichaam schoon, vooral de reinheid van hun veren. Als de lichaamsveren vuil zijn, zal de eend deze onmiddellijk met zijn bek schoonmaken door aan zijn veren te likken.

 

11. Moeder eend is geweldig

Wanneer het broedseizoen aanbreekt en klaar is om eieren te leggen, zal de moedereend een nest maken voor haar eieren. Maar als hij het materiaal niet vindt om een ​​nest te bouwen, plukt de moedereend zijn eigen veren om een ​​nest te maken. Het offer van de moedereend is buitengewoon.

 

12. Waterdichte eendenveer

Eendenveren hebben een speciale olieklier. Hierdoor wordt de vacht niet nat bij het in het water gaan of zwemmen. Deze laag olieklieren dient ook om de lichaamstemperatuur 's nachts op temperatuur te houden.

 

Interessante Feiten Over Eenden

13. Eenden kunnen niet koud zijn

Hoe lang kunnen eenden in het water blijven? Het antwoord is erg lang. Dit komt omdat eenden geen bloedvaten en een zenuwstelsel in hun poten hebben. Dit zorgt ervoor dat een eend het niet koud heeft, ook al ligt hij lang in het water.

 

14. De eend loopt terwijl hij zwaait

Waarom als een eend kwispelend met zijn staart loopt en zijn kop dobbert? Dit komt door de invloed van zijn voeten die een vrij groot membraan hebben. We moeten weten dat de eend niet kan lopen zonder te knikken.

 

15. Eenden hebben drie oogleden

Eenden hebben ook 3 oogleden zoals soortgelijke dieren. Deze oogleden vormen een transparant membraan dat handig is om het oog snel te vegen om de oogbal snel te beschermen en te bevochtigen. Het eerste en tweede ooglid bewegen op en neer, terwijl het derde ooglid horizontaal beweegt. Omdat het transparant is, wordt het derde bloemblad gebruikt om te beschermen en in het water te kijken om prooien te vinden.

 

16. Eenden waren grote wilde dieren

Tussen 18.000 en 60.000 jaar geleden waren eenden erg groot. Maar nu zijn eenden geëvolueerd en zijn ze alleen zo groot als we vandaag zien en zijn ze als vee gebruikt. De mensen die voor het eerst eenden grootbrachten waren de Chinezen.

 

17. Leeftijd van een eend

Eenden kunnen lang leven, zelfs sommige soorten eenden kunnen overleven tot de leeftijd van 14 jaar. Maar nu kunnen eenden maar tot 5 jaar overleven.

 

18. Wanneer de eendeneieren uitkomen

Wanneer de eendeneieren uitkomen, wordt iedereen die het eendje ziet als de moeder beschouwd.

 

19. Eendensperma kan ziektekiemen elimineren

Wist je dat eendensperma bacteriën en ziektekiemen kan elimineren? Verbazingwekkend is het niet?

 

20. Duck's gezichtsvermogen is geweldig

Eenden hebben ook een buitengewoon gezichtsvermogen. Eenden kunnen meer kleuren zien dan mensen.

 

Dus dat is wat interessante informatie en feiten over eenden. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->