-->

Hier Zijn Enkele Interessante Feiten Over Krab

 

Interessante Feiten Over Krab

Hier Zijn Enkele Interessante Feiten Over Krab

Wie heeft er nog nooit een krab gezien? Iedereen heeft vast wel krabben gezien, toch! Dieren die in dit water leven en zijwaarts lopen blijken toch iets unieks te hebben. Deze keer zal writingjaya.com wat informatie en enkele unieke en interessante feiten over krabben geven. Laten we dit kleine dier beter leren kennen.

 

De reden waarom krab zijwaarts loopt

1. Anatomisch proces

Anatomisch gezien hebben krabben poten aan de rechter- en linkerkant van het lichaam. De gewrichten op de krabbenpoten buigen naar buiten. Hierdoor kan de krab niet recht lopen en alleen zijwaarts lopen. Een andere reden waarom krabben zijwaarts lopen, heeft te maken met de grote schaal op hun lichaam. Krabben hebben ook het vermogen om snel om te draaien wanneer dat nodig is of in een dringende situatie.

 

2. Evolutionair proces

Krabben evolueerden ook waardoor hun lichaam kort en breed werd met kleine buiken. Dit resulteert in 10 poten van een krab met een langwerpige vorm aan elke kant van zijn lichaam. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de krab zijwaarts loopt, zodat hij soepeler zal lopen als hij door de golven in de oceaan dringt.

 

3. Krab Residence

Een andere reden waarom krabben zijwaarts lopen, heeft te maken met waar ze leven. Zoals we weten, leven krabben meestal in zand, stranden, zout water en ook in mangroven. Door zijwaarts te lopen, zullen krabben gemakkelijker kunnen overleven.

 

Krabbenklauwen zijn lichaamsdelen die worden gebruikt om zichzelf te beschermen tegen roofdieren en ook om prooien te vinden. Sommige dieren hebben scherpe lichaamsdelen die als zelfverdediging worden gebruikt. Bijvoorbeeld tijgers en leeuwen met scherpe en sterke hoektanden. Het is echter bekend dat er een interessant feit is over krabben, dat de klauw van een krab zo sterk is als een leeuwenbeet. Maar maak je geen zorgen, dit is alleen eigendom van de kanariekrab, het grootste antropodische landdier.

Hier zijn enkele interessante krabfeiten om te weten!

 

Interessante Feiten Over Krab

Unieke en interessante krabfeiten

1. De kracht van de krabklauwen is zwaarder dan het lichaam

Er was eens een onderzoek om te meten hoeveel kracht de klauwen van een krab hadden. De onderzoekers gebruikten een meetapparaat voor bijtkracht en kregen interessante resultaten. Blijkbaar kan de kracht die vrijkomt bij het type kanariekrab oplopen tot 90 keer hun lichaamsgewicht.

 

Een van de onderzochte walnootkrabben heeft een lichaamsgewicht van ongeveer 4 kilogram, deze krab heeft een kracht van maximaal 330 kilogram. De kracht van deze capitan is, berekend als de kracht van een leeuwenbeet, ongeveer 4 tot 5 keer sterker dan de beet van een mensentand.

 

2. Krabben kunnen pijn in hun lichaam voelen

Weten we ooit hoe de kenmerken van zeedieren en vissen die pijn voelen? Waterdieren of vissen zullen, in tegenstelling tot landdieren, een geluid maken of jammeren als ze pijn voelen. Daarom voerden de onderzoekers een experiment uit op dit gebied. In een onderzoek van verschillende wetenschappers is bekend dat het blijkt dat krabben pijntjes kunnen voelen. Krabben die pijn of pijn voelen, zullen over het algemeen proberen de bron van de pijn te vermijden door actiever te bewegen en een veilige plek te zoeken.

 

3. Krab kan de lichaamskleur veranderen

Van sommige dieren is bekend dat ze hun lichaam kunnen vermommen of dat ze gewoonlijk camouflage worden genoemd? Een van hen is zeker een kameleon. Maar blijkbaar hebben krabben ook het vermogen om zichzelf te vermommen of te camoufleren, weet je! Er is een krabsoort die zijn lichaamskleur kan veranderen van zwart naar wit. Dit wordt gedaan met als doel zichzelf te beschermen tegen roofdieren.

 

Het is echter bekend dat het camouflagevermogen van deze krab niet goed werkt als hij dicht bij het geluid van vrachtschepen komt. Er is een feit verkregen over enkele krabben die gedurende acht weken in containers zijn geplaatst met het geluid van een speelgoedvrachtschip en één zonder geluid. Het bleek dat de krabben die het geluid van het vrachtschip niet kregen, perfect van kleur veranderden in wit, terwijl degenen met het geluid van het vrachtschip slechts de helft van kleur veranderden. Dus dat zijn enkele interessante feiten over krabben.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->