-->

9 Unieke Feiten Over Ijsberen, Heeft Transparante Vacht

Unieke Feiten Over Ijsberen - bron pixabay

9 Unieke Feiten Over Ijsberen, Heeft Transparante Vacht

Dit grote dier en leeft in koude gebieden heeft de wetenschappelijke naam Ursus Maritimus. Inclusief het type beer dat in het ijskoude Arctische gebied leeft. Het dikke ijsoppervlak wordt een plek om te wonen en in de winter een prooi te vinden voor ijsberen. Wanneer de zomer aanbreekt, zullen ijsberen leven aan de rand van het land dat nog steeds bedekt is met ijs.

 

De ijsbeer is een soort beer die behoorlijk agressief is in vergelijking met andere soorten beren. Maar maak je geen zorgen, want het is onwaarschijnlijk of zeer onwaarschijnlijk dat we een ijsbeer tegenkomen. IJsberen leven alleen op koude plaatsen zoals de Noordpool. Ook al kunnen we niet van dichtbij zien, we kunnen toch informatie en unieke feiten over ijsberen ontdekken. Welnu, deze keer zullen we wat informatie en ook unieke feiten over ijsberen geven.

 

1. Zwarte ijsbeer huidskleur, transparant bont

De meesten van ons zouden denken dat de huidskleur van een ijsbeer wit is. Maar in feite is de huidskleur van een ijsbeer zwart. Daarnaast heeft ijsbeerhaar of vacht een transparante kleur en kan het licht weerkaatsen. Daarom lijken ijsberen wit als sneeuw op de Noordpool. De witte vacht van de ijsbeer helpt hem zichzelf te camoufleren als hij op prooi jaagt.

 

2. IJsberen zijn erg zwaar

Volwassen mannelijke ijsberen kunnen tot 300 kilogram tot 800 kilogram wegen. En zijn lichaamslengte kan 2,5 meter bereiken, weet je. Voor volwassen vrouwelijke ijsberen wegen tussen 150 kilogram tot 300 kilogram en lichaamslengte tussen 1,8 meter tot 2 meter. Een ander feit is dat het blijkt dat ijsberen de kleinste koppen hebben van andere soorten beren.

 

3. IJsberen kunnen ver lopen en zwemmen

Het leefgebied van de ijsbeer bevindt zich inderdaad in de ijskap en wordt ook omringd door de oceaan. Natuurlijk zullen ijsberen veel tijd in water of ijsoppervlakken doorbrengen om op prooien te jagen en ook naar andere ijskappen over te steken. Ze kunnen zeer lange afstanden lopen, zelfs tot 2500 mijl, omdat ijsberen nomadische dieren zijn.

 

4. Maandenlang niet kunnen eten

Als beren hun winterslaap houden, kunnen ijsberen maandenlang niet eten. Ondertussen kunnen vrouwelijke ijsberen die zwanger zijn tot 8 maanden niet eten. Voor degenen die niet weten wat winterslaap is, winterslaap is een lange slaapperiode die dient om energie te besparen. De ademhaling vertraagt, de lichaamsbeweging wordt verminderd, de temperatuur, de hartslag en ook de stofwisseling zullen afnemen. Deze winterslaap wordt uitgevoerd in de winter, omdat de omgevingsomstandigheden vrij moeilijk zijn en er bijna geen voedsel beschikbaar is omdat er geen planten zijn die kunnen overleven.

Unieke Feiten Over Ijsberen - bron pixabay

5. IJsbeerleeftijd slechts tot 30 jaar

Voor grote dieren zoals ijsberen is de levensduur relatief kort. De levensduur van ijsberen in het wild is slechts tot de leeftijd van 25 tot 30 jaar. Vrouwelijke ijsberen kunnen slechts 2 tot 3 ijsbeerwelpen baren. Het dodental voor ijsberen is echter groter dan het geboortecijfer. Daarom kan de ijsbeer worden ingedeeld in de lijst van bedreigde dieren. De opwarming van de aarde kan ook een bedreiging vormen voor het voortbestaan ​​van deze ijsberen.

 

6. IJsberen zijn schone dieren

IJsberen moeten hun vacht schoon houden, zodat ze als goede isolatoren kunnen fungeren. Na het eten proberen de meeste ijsberen hun vacht schoon te maken door in de sneeuw te rollen en te zwemmen.

 

Rollen in de sneeuw dient niet alleen om de vacht schoon te maken, maar heeft ook tot doel hun lichaamsconditie te behouden zodat het altijd koud is. Omdat ijsberen behoorlijk gevoelig zijn voor extreme hitte.

 

7. Baby-ijsberen zijn erg klein

Een ander uniek feit over ijsberen is de grootte van hun welpen. Als een moeder-ijsbeer bevalt, ziet de baby-ijsbeer er heel klein uit. Zijn lichaam is slechts zo groot als een cavia (een soort cavia). Maar als ze volwassen zijn, kan de lichaamslengte van mannelijke ijsberen 2,5 meter bereiken, gemeten van neus tot staart. Terwijl de vrouwelijke ijsbeer 2 meter kan reiken van de neus tot de staart.

 

8. IJsberen zijn onzichtbaar voor infraroodcamera's

IJsberen staan ​​bekend als betrouwbare jagers in het noordpoolgebied, maar dit dier blijkt over unieke vermogens te beschikken en is best vreemd. De lichamen van ijsberen zijn niet te zien met infraroodcamera's. De onderzoekers kwamen van dit unieke feit te weten toen ze met helikopters onderzoek deden door over de noordpool te vliegen om de berenpopulatie te zien en te bepalen.

 

Aan het begin van hun onderzoek hadden ze moeite met het zien van berensporen omdat ze werden verduisterd door de witte omgeving van sneeuw en ijskappen. De onderzoekers besloten daarvoor een infraroodcamera te gebruiken, maar dat kwam heel onverwacht. De onderzoekers konden de ijsbeer niet lokaliseren met behulp van de infraroodcamera, die alleen de adem en de ogen van de beer kon zien.

 

9. Haarverlies bij ijsberen in de zomer

Om een ​​stabiele lichaamstemperatuur te beschermen en te behouden, zal de ijsbeer bij het aanbreken van de zomer zijn vacht afwerpen. Dit is vergelijkbaar met het aanpassingsproces van teakbomen, die tijdens het droge seizoen hun bladeren laten vallen.

 

Nou, vrienden, dat zijn unieke en interessante feiten over ijsberen. Nu neemt het aantal af door de krimp van het ijsoppervlak door de opwarming van de aarde en ook door de verminderde beschikbaarheid van voedsel. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht, en vergeet niet om een ​​reactie achter te laten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->