-->

Kan Tot 2 Jaar Leven, Hier Zijn 11 Interessante Feiten Over Libellen

 

Interessante Feiten Over Libellen

Kan Tot 2 Jaar Leven, Hier Zijn 11 Interessante Feiten Over Libellen

Dragonfly is een van de dieren die zijn gegroepeerd in het type insect. Heeft een klein lichaam, lang en slank postuur, mager als een naald. Libellen hebben leefgebieden in tuinen, bossen, rivieren, rijstvelden, moerassen en ook in de tuin van het huis. In Indonesiƫ worden libellen vaak gezien in landelijke gebieden en rijstvelden.

 

De meeste kinderen vinden dit diertje erg leuk, omdat het er bijna uitziet als een helikopter. Daarnaast hebben libellen ook een diversiteit aan kleuren zodat veel kinderen dit leuk vinden.

 

Interessante feiten over libellen die we moeten weten

Naast het behoren tot de insectenfamilie en geliefd bij kinderen, blijken er enkele interessante feiten over libellen te zijn. Laten we eens kijken naar de volgende interessante feiten over libellen.

 

1. Kan prooien in de lucht onderscheppen

Libellen zijn vleesetende dieren die hun prooi in de lucht kunnen onderscheppen. Muggen en vliegen zijn bang voor de capaciteiten van de libel. Libellen jagen niet alleen hun prooi in de lucht, maar libellen zullen ook hun prooi in de lucht aanvallen. Wanneer libellen op prooien jagen, kan hun slagingspercentage bij het krijgen van hun prooi oplopen tot meer dan 90%.

 

2. Het vliegvermogen van een ongelooflijke libel

Niet zonder reden als dit kleine dier de titel van stealth straaljager krijgt. Deze aanduiding is te danken aan het buitengewone vliegvermogen van de libel en is zeer snel.

 

Waarom hebben libellen buitengewone vliegvaardigheden? Het blijkt dat deze libel twee sets vleugels en spieren in de borst heeft die elke vleugel onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Deze factor zorgt ervoor dat de libel de hoek op elke vleugel verandert en hem zeer wendbaar maakt tijdens het vliegen.

 

3. De kop van de libel is het oog

Wanneer we een libel zien, is wat vaak onze aandacht trekt het hoofd. Libellen hebben een vrij grote kop en kunnen naar links en rechts bewegen.

 

Nou, het blijkt dat de kop van deze libel ook zijn oog is. Dit gebied van de libellenkop bestaat uit samengestelde ogen die vrij groot zijn. Het zichtsysteem van de libel is bijna 360 graden met een enkele dode hoek erachter. Met een blinde vlek in de rug, betekent dit dat we de libel kunnen vangen door te proberen hem van achter de libel te vangen.

 

Het oog van een libel heeft 30.000 zijden en elke zijde kan informatie geven over de omgevingsomstandigheden eromheen, vooral informatie over zijn voedsel. Met een geweldig zichtsysteem kunnen libellen een van hun doelwitinsecten in een groep in de gaten houden en het als een doelwit voor prooien achtervolgen.

 

Wanneer het zijn prooidoel heeft bepaald, zal het het onmiddellijk achtervolgen met zijn vliegvermogen en verbazingwekkende gezichtsvermogen, zodat het botsingen in de lucht met andere vliegende insecten kan voorkomen.

 

Interessante Feiten Over Libellen

4. Libellen kunnen meer kleuren zien

Dragonfly vision-systeem is zeer uniek en verbazingwekkend. Dit dier kan het aantal kleuren meer herkennen in deze wereld. Het aantal kleuren dat libellen kunnen zien, is zelfs vele malen groter dan het menselijk gezichtsvermogen.

 

Gewoonlijk zullen mensen drie hoofdkleuren zien, namelijk blauw, groen, rood en hun combinatie. Libellen kunnen echter een verscheidenheid aan andere kleuren zien met verschillende visuals.

 

5. Libellen hebben 3 levenscycli

Niet alleen vlinders hebben levenscyclusfasen, het blijkt dat libellen ook drie cyclusfasen in het leven hebben. De eerste cyclus is het ei, dan de larve of nimf, dan de volwassen libel. In het ei- en nimfstadium leven libellen ongeveer 2 jaar in het water, afhankelijk van het type.

 

6. Libel kan de lichaamstemperatuur verhogen

Van libellen is ook bekend dat ze hun lichaamstemperatuur kunnen verhogen. Libellen hebben thermoregulerende vermogens. Thermoregulatie is een proces dat een hemostatisch mechanisme gebruikt om de lichaamstemperatuur in een normale toestand te houden en de lichaamstemperatuur op de juiste manier te verhogen. De libel zal in de lucht vliegen door zijn vleugels te klappen. Deze activiteit kan indirect zijn lichaamstemperatuur verhogen, bovendien is de beweging erg snel.

 

7. Libellen ademen met hun anus

Een uniek feit over libellen is hun ademhalingssysteem. Het blijkt dat libellen ademen met hun anus. Libellen kunnen ademen met kieuwen aan de anus. Dus deze libellennimf zal water naar de anus trekken om luchtuitwisseling te krijgen. Wanneer de nimf water verdrijft, kan deze nimf zichzelf naar voren duwen, dan zal het water naar buiten komen via de anus die dient voor de beweging van zijn ademhalingssysteem.

 

8. Libellen kunnen tot 2 jaar onder water leven

Tot nu toe kennen we libellen als insecten die in de lucht en op het land leven. Maar blijkbaar hebben libellen het vermogen om tot 2 jaar onder water te overleven. Deze situatie kan ontstaan ​​doordat deze libel eieren in het water legt. Libelleneieren die larven worden, blijven ongeveer 2 jaar onder water.

 

Bovendien, na het uitkomen en vervellen tot 17 keer, gaat de libel naar het wateroppervlak en vliegt dan de lucht in. Bijna hetzelfde als volwassen libellen, deze kleine libellen die nog in het water zijn, zijn ook zeer bedreven en behendig in het vinden van hun prooi.

 

9. Er zijn soorten libellen die eieren leggen in zout water

Libellen leggen hun eieren meestal in moerassen, rivieren, mangroven, rijstvelden of in watergebieden. Maar blijkbaar zijn er ook verschillende soorten libellen die hun eieren in zoute wateren leggen.

 

Het type libel dat eieren legt in zoute wateren is het type Erythrodiplax Berenicei, dat ook kustlibellen omvat. Deze soort komt in veel gebieden van Noord-Amerika in kleine of zeldzame aantallen voor.

Interessante Feiten Over Libellen

10. Libellen hebben een heiligdom van bescherming

Hoewel het behoort tot de insectenfamilie die gemakkelijk te vinden is, is het interessant dat dit dier zijn eigen heiligdom heeft. Er zijn verschillende landen die heiligdommen hebben gebouwd om libellen te beschermen tegen uitsterven als gevolg van jacht door mensen of andere roofdieren.

 

Een van de landen met een libellenasiel is het Verenigd Koninkrijk. Het VK is het eerste land met een libellenasiel. Dit libellenreservaat heet The Dragonfly Centre en werd voor het eerst geopend in 2009. Binnen dit reservaat zijn er ongeveer 42 soorten libellen van over de hele wereld. Libelle-reservaten zijn ook te vinden in Japan en Amerika.

 

11. Libellen eten veel

Een libel kan tot 100 muggen per dag consumeren. Als er vijf of meer libellen in de tuin of in de tuin zijn, zal het broeden van muggen verminderen.

 

Dit zijn dus enkele unieke en interessante feiten over libellen. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->