-->

Kan Planten Bemesten, Hier Zijn 5 Feiten Over Bliksem

 

Feiten Over Bliksem

Kan Planten Bemesten, Hier Zijn 5 Feiten Over Bliksem

Bliksem, die we vaak bliksem of bliksem noemen, vindt meestal plaats tijdens het regenseizoen. Het kenmerk van bliksem is dat het een flits van wit en helder licht lijkt, gevolgd door een donderend geluid of een dreunende en luide explosie. Hieronder zal i wat interessante informatie en feiten over bliksem geven.

 

1. Verbazingwekkende bliksemsnelheid

Blikseminslagen kunnen heel snel gaan. Dat is met de snelheid van het licht of ongeveer 670 miljoen mph. Blikseminslagen gaan gemiddeld met een snelheid van 270 duizend mph. Dit betekent dat het slechts 55 minuten duurt om naar de maan te reizen. Dit betekent ook dat de reis van Londen naar Bristol slechts 1,5 seconde duurt. Super snel toch?

 

2. De gebieden die het vaakst door bliksem worden getroffen

Het Maracaibo-meer in Venezuela is een gebied dat vaak wordt getroffen door bliksem. Enorme bliksem vindt zelfs ongeveer 140 tot 160 nachten per jaar plaats. Elke nacht zullen er elke minuut ongeveer 27 bliksemschichten zijn die 10 uur per keer kunnen duren. Dus als het in één nacht wordt berekend, wordt het meer van Maracaibo ongeveer 40 duizend keer door de bliksem getroffen.

 

3. Helikopters maken bliksem

Er is een onverwachte studie dat helikopters daadwerkelijk geïsoleerde blikseminslagen kunnen veroorzaken. Bij het vliegen in de lucht krijgt de helikopter een negatieve lading, dus als de helikopter dichtbij een positief geladen gebied vliegt, bijvoorbeeld hagel of de basis van een cumulonimbuswolk, kan de helikopter een blikseminslag veroorzaken.

 

4. Bliksem kan bomen vernietigen

Blikseminslagen kunnen er vaak voor zorgen dat bomen worden vernietigd. Wanneer een boom wordt getroffen door bliksem, zal de bliksem zich voortplanten vanaf de onderkant van de boomschors, een laag water en boomsap. Deze laag wordt heet en zet uit waardoor de bast loskomt van de boom en zelfs de boomstam kan splijten.

 

5. Bliksem kan planten vruchtbaar maken

Een van de factoren waardoor planten stikstof kunnen opnemen, is te vertrouwen op een proces dat stikstoffixatie wordt genoemd. Hoewel het grootste deel van dit proces wordt uitgevoerd door algen en bacteriën, zorgt de extreme hitte die wordt gegenereerd door een blikseminslag ervoor dat stikstof wordt gecombineerd met zuurstof om stikstofoxiden te produceren die smelten met vocht en vervolgens vallen als het regent en de planten water geeft met nitraatrijk water.

 

6. Verschil tussen donder en bliksem

De snelheid van de bliksem is bijna hetzelfde als de snelheid van het licht. De bliksemsnelheid bereikt elke seconde 300 miljoen meter. Daarom kunnen we onmiddellijk na het optreden van bliksem flitsen van helder wit licht zien. Terwijl donder beweegt op basis van een geluidssnelheid van 330 meter per seconde, waardoor blikseminslagen en dondergeluiden niet gelijktijdig plaatsvinden.

 

Meestal ontstaat donder door de extreme verhitting van bliksem, waardoor de lucht eromheen explosief uitzet. Deze uitzetting van lucht veroorzaakt een schokgolf, die vervolgens verandert in een luide, dreunende geluidsgolf die donder wordt genoemd.

 

Uniek is dat als bliksem dichtbij onze positie of ongeveer 100 meter plaatsvindt, de donder klinkt als een klappend of klikkend geluid, gevolgd door een luid explosiegeluid. Als onze positie echter ver van de bliksem is, zal de donder alleen klinken als een gebrul.

 

Dus dat zijn 6 interessante feiten over bliksem die we moeten weten. Als je bang bent voor blikseminslag, volgen hier enkele tips om de volgende blikseminslagen te voorkomen en te vermijden.

 

Feiten Over Bliksem

1. Als je buiten bent

Blikseminslagen zijn zeer potentieel voor mensen, vooral als we ons in open natuurlijke omstandigheden bevinden. Om blikseminslagen te voorkomen, kunnen we daarom de volgende methoden toepassen.

- Zoek geen dekking onder gebouwen of voorwerpen van metaal.

- Zoek geen dekking onder de vleugels van een vliegtuig.

- Blijf uit de buurt van elektriciteitsleidingen of iets dergelijks.

- Als er een blikseminslag is, hurk dan onmiddellijk en breng je voeten bij elkaar

- Vermijd staan ​​in groepen

 

2. Als je binnen bent

Bliksem Naast de mogelijkheid om buiten de kamer in te slaan, kan bliksem ook een gebouw inslaan en erin doordringen. Hieronder vindt u manieren om blikseminslag binnenshuis te voorkomen, waaronder:

- Haal de kabel uit het stopcontact en schakel alle elektronische apparatuur uit.

- Blijf uit de buurt van mobiele telefoons en telefoons.

- Blijf uit de buurt van waterleidingen of afvoeren.

- Gebruik sandalen van rubber

 

Nou, dat is de discussie over bliksem, feiten en hoe blikseminslagen te voorkomen en te voorkomen. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->