-->

12 Unieke Feiten Over Zeesterren, Het Bezit Van Een Harnas

 

Unieke Feiten Over Zeesterren

12 Unieke Feiten Over Zeesterren, Het Bezit Van Een Harnas

Zeesterhabitats zijn te vinden in elke oceaan van de wereld, inclusief de Stille Oceaan, de Indische Oceaan, de Atlantische Oceaan en ook de Noordpool. Hoewel de diversiteit aan zeesterren het meest overvloedig is in de Stille en Indische Oceaan.

 

Vaak gevonden in de diepzee, blijkt dat zeesterren ook in ondiep zeewater voorkomen, maar nooit in zoet water. Zeesterren kunnen wel 35 jaar oud worden. Dus, hier zijn enkele interessante en unieke informatie en feiten over zeesterren die we moeten weten.


1. Niet allemaal in de vorm van sterren

Niet alle zeesterren zijn stervormig, weet je. Er is een zeester die de vorm heeft van een ronde klomp, een soort kussenzeester. Hoewel dit zeeleven vanwege zijn vorm zeester wordt genoemd, zijn niet alle zeesterren stervormig.

 

Er zijn duizenden soorten zeesterren die in verschillende zones leven, sommige leven in de tropen, maar sommige leven ook in diepe wateren. Verschillende soorten zeesterren hebben een andere vorm dan andere zeester, waaronder de kussenzeester die eruitziet als een ronde klomp.

 

2. Kan zijn gebroken lichaamsdelen laten groeien

Zeesterren ontsnappen ook nooit aan het doelwit van roofdieren in de oceaan. Dit is wat er vaak voor zorgt dat zeesterren hun armen verliezen terwijl ze proberen te overleven.

 

Alle vitale organen van de zeester bevinden zich in hun armen, dus het vermogen om hun afgehakte armen te herstellen is erg handig voor het overleven van de zeester. Het proces om de afgehakte lichaamsdelen in zeesterren te laten groeien, duurt lang, zelfs tot 1 jaar.

 

3. Heeft honderden benen

Zeester met vijf armen komt het meest voor, maar er zijn ook zeesterren met meer dan vijf armen. Naast het hebben van meerdere armen, hebben zeesterren ook honderden kleine pootjes. Deze kleine voetjes bevinden zich aan de onderkant van het lichaam en hebben de vorm van kleine buisjes. De kleine voeten van deze zeester dienen om zijn lichaam voort te stuwen om te bewegen en snel te bewegen. Daarnaast zijn de poten van deze zeester ook handig om voedsel in te bewaren.

 

4. Zeesterren hebben ogen

Zeesterren hebben ogen aan de uiteinden van hun armen. Hun ogen kunnen licht en kleur herkennen, waardoor ze in de goede richting kunnen gaan en op zoek gaan naar voedsel op verborgen plaatsen.

 

5. Zeesterren hebben geen hersenen en geen bloed

Zeesterren kunnen leven door zeewater door het lichaam te pompen als alternatief voor bloed. Zeewater, dat veel voedingsstoffen bevat, zorgt ervoor dat alle organen van het lichaam van de zeester goed functioneren. Hoewel ze geen hersens hebben, kunnen zeesterren nog steeds overleven met hun omgeving en roofdieren ontwijken of hun eigen voedsel vinden.

 

6. De maag kan voedsel buiten de mond verteren

Zeesterren hebben zeer kleine monden, dus het is moeilijk om voedsel met hun mond te verteren. De zeestermaag kan dienen als hulpmiddel bij het verteren van voedsel. Dus wanneer voedsel in de mond komt, is dit voedsel kleiner geworden en geschikt om binnen te komen.

 

Bij het jagen op prooien zullen zeesterren een stof afscheiden die hun prooi kan smelten zodat deze volledig door de maag wordt opgenomen. Eenmaal verteerd, keert de zeestermaag terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

Unieke Feiten Over Zeesterren

7. Zeester beschermd door pantser

De huid van de zeester heeft, in overeenstemming met de soort, een ruwe textuur en is licht stekelig. Zeesterren hebben een harde laag op het bovenlichaam bestaande uit calciumcarbonaatplaten en hebben ook kleine stekels op het oppervlak. Zeesterstekels dienen om zichzelf te beschermen tegen roofdieren zoals vissen, vogels en zeeotters. Een van de meest doornige zeesterren is de doornenkroon.

 

8. De grootste zonnebloemzeester

Deze grote zeestersoort leeft en leeft in het noordoosten van de Stille Oceaan, heeft armen die tot 1 meter lang kunnen worden. Zonnebloemzeesterren hebben 16 tot 24 armen met sterke zuignappen. Deze soort heeft een verscheidenheid aan kleuren, namelijk fel oranje, rood, geel, bruin en paars. Zonnebloemzeesterren voeden zich voornamelijk met slakken, mosselen, zee-egels en andere kleine ongewervelde dieren.

 

9. Zeester kan tot 28 uur buiten water overleven

Hoewel er momenten zijn waarop zeesterren op het strand worden gespot of zich bij eb aan rotsen vastklampen, zijn deze dieren niet in staat om lange tijd uit het water te blijven. De meeste soorten zeesterren zullen in korte tijd uit het water zijn en de grotere soorten kunnen ongeveer 28 uur buiten het water overleven.

 

10. Zeester kan worden geconsumeerd

Er zijn verschillende meningen over de smaak van zeesterren. Sommige mensen denken dat het smaakt naar rivierkrab of zee-egel, terwijl anderen zeggen dat zeesterren geen specifieke smaak hebben. Op sommige plaatsen worden zeesterren meestal verwerkt tot gerechten zoals in sushi-restaurants of visrestaurants. Hoe voel je je?

 

11. Zeesterren zijn geen vissen

Hoewel ze onder water leven en in het Engels "zeester" worden genoemd, zijn zeesterren eigenlijk geen soort vis. Dit dier heeft geen schubben, kieuwen en vinnen zoals vissen. De manier waarop zeesterren bewegen is ook heel anders dan die van vissen. Als een vis zijn lichaam beweegt met zijn staart en vinnen, heeft de zeester kleine buisvoetjes om hem te laten bewegen.

 

12. Er zijn duizenden soorten zeesterren

Er zijn meer dan 2000 soorten zeesterren. Sommige leven in het intergetijdengebied, andere leven in diep zeewater. Daarnaast leven er verschillende soorten in de tropen, en zelfs in koude poolgebieden.

 

Nou, dat waren enkele interessante en unieke feiten over zeedieren die je moet weten. Als je op het strand loopt en deze ster ontmoet, moet je hem terugbrengen naar het zeewater zodat de zeester nog kan leven en duurzaam kan zijn. Hopelijk nuttig en vergeet niet een reactie achter te laten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->