-->

10 Interessante Feiten Over de Eekhoorn, de Zigzagloper

 

Interessante Feiten Over de Eekhoorn

10 Interessante Feiten Over de Eekhoorn, de Zigzagloper

Eekhoorns zijn kleine zoogdieren met schattige en schattige gezichten. Het hoofdvoedsel van eekhoorns is noten en fruit. Maar soms eten eekhoorns ook planten en kleine insecten.

 

Kortom, eekhoorns houden ervan om te klimmen en hebben een goed reuk- en zichtvermogen. De eekhoorn heeft een kleine en slanke lichaamsvorm, de kop- en lichaamslengte is ongeveer 14 cm en de staart heeft een lengte tot 17 cm.

 

Achter zijn lichaam bevindt zich een staart die rechtop, breed en getuft is, bijna net zo lang als zijn lichaam. Met deze lange staart kan de eekhoorn van de ene boom naar de andere springen zonder zijn evenwicht te verliezen.

 

Eekhoorns hebben wereldwijd meer dan 275 soorten en worden bijna op elk continent gezien. Eekhoorns leven in bijna alle habitats, van tropische regenwouden tot semi-aride woestijnen. Eekhoorns leven meestal in de bossen van Noord-Amerika en Europa. Er zijn ook mensen die op het eiland Borneo wonen, dat een centrum is voor de diversiteit aan eekhoornsoorten.

 

Om meer te weten te komen over deze eekhoorns, volgen hier enkele interessante en unieke feiten over eekhoorns die we moeten weten.

 

1. Eekhoorns zijn anders dan eekhoorns

Eekhoorns zijn kleine zoogdieren die vaak gelijkgesteld worden met eekhoorns, het blijkt dat de twee verschillend zijn, weet je!

 

Wetenschappelijk gezien zijn eekhoorns niet hetzelfde en ver verwijderd van de eekhoornfamilie. Eekhoorns eten meestal insecten, en waren voorheen gegroepeerd in de Insectivora-familie (insecteneters) net als sigaren. Terwijl eekhoorns en vliegende eekhoorns net als muizen tot de familie Rodentia (knaagdieren) behoren. Eekhoorns zijn een van de plagen op kokospalmen.

 

2. De eekhoorn rent zigzag om de vijand te ontwijken

Er zijn veel manieren die dieren kunnen doen om aanvallen van roofdieren te vermijden, waaronder rennen. Een eekhoorn rent zigzaggend om zijn vijanden te ontwijken. Wanneer een eekhoorn zich bedreigd voelt, zal hij zigzaggend rennen. Deze methode is de juiste looptechniek om te ontsnappen aan aanvallen van adelaars of andere vijanden.

 

3. Staartveren van eekhoorns dienen als dekens

Eekhoorns hebben een onderscheidend kenmerk op hun staart. Zijn lange staart hangt over zijn rug. Deze staart blijkt een belangrijke functie te hebben in het leven van een eekhoorn om te overleven.

 

Eekhoorns hebben vrij dikke staartveren. Deze staart dient als deken in de winter en ook als paraplu wanneer het regenseizoen aanbreekt. De staart van de eekhoorn dient ook voor balans tijdens het springen en kan worden gebruikt om te communiceren.

 

4. Eekhoorns zijn goed in het verbergen van hun voedsel

Eekhoorns zijn verrassend goed in het verbergen van noten voor hun voedselvoorraad in de winter. Eekhoorns zullen verschillende dingen doen om hun voedselvoorraad te beschermen tegen het doelwit van andere vogels of eekhoorns.

 

Eekhoorns zullen soms misleiden om nieuwe, moeilijk bereikbare gaten te maken als andere dieren het gat vinden om hun voedsel te verbergen. Uniek is dat eekhoorns nooit vergeten waar ze hun voedsel verstoppen en begraven. Het blijkt dat het goede reukvermogen van de eekhoorn hem kan helpen het voedsel dat hij heeft begraven te herontdekken.

 

5. Eekhoorns houden van slapen

Een ander interessant feit over eekhoorns is dat eekhoorns graag slapen. Eekhoorns houden van slaapactiviteiten. Vooral als de winter is aangebroken, brengen eekhoorns hun tijd vaak slapend door. Eekhoorns kunnen tot 20 uur per dag slapen. Omdat hij te lang slaapt, zal een eekhoorn bij het ontwaken zeer actief bewegen en is hij gemakkelijk vermoeid.

 

Interessante Feiten Over de Eekhoorn

6. Eekhoorns hebben een scherp gezichtsvermogen

Eekhoorns hebben een zeer goed gezichtsvermogen, dus eekhoorns kunnen alles om hen heen zien zonder hun hoofd te bewegen.

 

Het kleurenzicht van de eekhoorn is echter vrij slecht, dus de ogen van de eekhoorn zijn uitgerust met gele lenzen die fungeren als natuurlijke zonnebrillen om te beschermen tegen de zon.

 

7. Eekhoorns poetsen altijd hun tanden

Eekhoorns poetsen regelmatig hun tanden omdat ze vaak worden gebruikt om op voedsel te kauwen. Het gereedschap waarmee ze hun tanden poetsen zijn boomtakken. Naast het tandenpoetsen dient dit takje ook om de tanden van eekhoorns te slijpen.

 

8. Vier continu groeiende tanden

Heb je ooit gezien waarom de eekhoorn die vaak in stripfiguren wordt gezien, een harde noot moet bijten? Het blijkt dat dit verband houdt met de echte fysieke toestand van de eekhoorn in het echte leven, weet je!

 

Eekhoorns hebben vier sterke en lange voortanden. Deze vier tanden zullen continu groeien zolang de eekhoorn nog leeft. Om ervoor te zorgen dat deze tanden niet versleten en beschadigd raken, moet de eekhoorn in de noten bijten die hij krijgt.

 

Hoewel eekhoorns harde voorwerpen zoals noten kunnen bijten, zijn eekhoorns alleseters. Omnivoren zijn een groep dieren die alles eten, zowel vlees als planten.

 

9. Slaapstand tijdens de winter

Eekhoorns zijn kleine zoogdieren die in winterslaap gaan. De winterslaap wordt gedaan door eekhoorns om het lichaam te verwarmen en te overleven. Uniek is dat de eekhoorn tijdens zijn winterslaap zijn hartslag drastisch kan verlagen.

 

Als de hartslag van een eekhoorn over het algemeen 200 slagen per minuut is, is de hartslag tijdens de winterslaap 20 slagen per minuut.

 

Winterslaap is een lange slaap of rust voor sommige dieren in de winter. Dieren overwinteren met als doel energie te besparen, voedseltekorten door extreme winters te voorkomen en hun lichaam in de winter te verwarmen. Dit is een soort aanpassing die veel dieren, waaronder eekhoorns, maken.

 

10. De sprong bereikt 3 meter

Het interessante dat we moeten weten, is het vermogen van eekhoorns die in één sprong tot 3 meter hoog kunnen springen. Dit maakt het gemakkelijker om alle delen van het bos en de bomen te verkennen. Daarnaast is het ook handig voor het maken van huizen in de ene boom en de andere. Dit springvermogen is ook handig voor het vinden van voedselvoorraden.

 

De eekhoorn kan ver en hoog springen omdat hij wordt ondersteund door zijn anatomie rond de hand die uit zichzelf kan uitzetten, zodat het de indruk wekt dat de eekhoorn kan vliegen.

 

Dit zijn dus enkele interessante en unieke feiten over eekhoorns die we moeten weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan onze kennis.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->