-->

9 Interessante Feiten Over Arowana-Vissen

 

Interessante Feiten Over Arowana-Vissen

9 Interessante Feiten Over Arowana-Vissen

Arowana vis is een vissoort die goed bekend is in Indonesië. Sommige mensen houden deze arowana-vis, naast het grote formaat, de mooie kleur en het voedsel dat niet is zoals andere vissen, maken deze arowana-vis uniek in vergelijking met andere vissen.

 

Sommigen van jullie moeten arowana-vissen hebben gekend, toch? Maar ken je enkele interessante feiten over deze arowana-vis. Laten we de volgende uitleg bekijken.

 

1. Bestaat uit verschillende soorten

Arowana is de algemene naam voor zoetwatervissen uit de familie Osteoglossidae. Deze vis bestaat uit meerdere soorten verspreid over verschillende gebieden. Populaire soorten zijn onder meer zilveren arowana die in de Amazone-rivier leeft, groene arowana uit Azië en rode arowana-vissen wiens leefgebied in de Kapuas-rivier, Indonesië ligt.

 

Het speciale kenmerk van arowana-vissen is in de mond of snuit die naar boven is gericht en een lang lichaam heeft, sommige zelfs tot 1,2 meter lang. Arowana-vissen hebben ook een uniek bot op de bodem van zijn mond en wordt vaak een benige tong of een benige tong genoemd. Arowana-vissen hebben ook het vermogen om direct zuurstof uit de lucht te halen, in tegenstelling tot de meeste vissen.

 

2. Kan uit het water springen om prooien te vangen

Hoewel het lichaam groot is, kunnen arowanavissen ook manoeuvreren, weet je. Meestal in het type zilveren arowana, die uit het water kan springen tot hij een hoogte van 1,5 meter bereikt om zijn prooi te vangen. Door dit unieke vermogen heeft de zilveren arowana ook een unieke bijnaam, de zilveren aap.

 

Arowana visvoer zelf is zeer divers. Men kan zeggen dat ze van alle soorten voedsel houden, omdat ze allerlei kleine dieren kunnen eten met een brede mond. Meestal bestaat hun voedsel uit insecten, garnalen, kleine vissen, kikkers, wormen, zelfs slangen!

 

3. Arowana-vissen zijn goede ouders

Arowana vissenbek wordt niet alleen gebruikt om te eten. Arowana-vissen zijn goede ouders, weet je! De mannelijke arowana-vis zal al zijn eieren in zijn mond stoppen om hem te beschermen. Het aantal eieren is ook vrij veel, want als een vrouwelijke arowana-vis eenmaal legt, kan deze 100 tot 300 eieren bereiken.

 

Deze eieren blijven in de bek van de mannelijke arowana-vis totdat ze uitkomen, wat tot 2 maanden kan duren. Er zijn verschillende soorten die hun jongen na het uitkomen in het nest houden. Het mannetje zal bereid zijn te vasten zonder te eten totdat de kuikens uitkomen. Wauw, wat een lieve ouders!

Interessante Feiten Over Arowana-Vissen

4. Lucky Arowana Fish

Het volgende interessante feit over arowana-vissen is dat het geluk brengt. Arowana-vissen zijn de meest populaire vissoort om in een aquarium te houden. Dit komt omdat arowana-vissen worden beschouwd als een brenger van geluk. In de Chinese cultuur wordt arowana-vis beschouwd als een draak die geluk en succes kan brengen. Zeker als je een rode arowana hebt, want ook rood wordt vaak gezien als een teken van geluk.

 

Geen wonder dat arowana-vissen erg duur kunnen zijn. De prijs van een volwassen rode arowana varieert van 9.000 pond of ongeveer 160 miljoen rupiah. Er kan echter worden gezegd dat de arowana-vishandel zelf een negatieve invloed heeft op het leven van de bevolking.Verscheidene arowana-soorten worden in het wild met uitsterven bedreigd omdat er veel te koop worden gezocht.

 

5. Arowana-vissen kunnen leven in wateren met een beetje zuurstof

Gekleurde vissen kunnen overleven in watergebieden met een laag zuurstofgehalte, omdat dit hen zal helpen de concurrentie op zoek naar voedsel te verminderen. In gebieden met een laag zuurstofgehalte zal de prooibeweging meestal langzamer zijn.

 

6. Arowana-vissen eten graag kleine vissen en insecten

Arowana-vissen houden over het algemeen van kleine dieren zoals schaaldieren, kleine vissen en insecten. Maar eigenlijk kan deze vis alles eten wat in zijn brede bek past.

 

Toch zijn er verschillende soorten arowanavissen die op slangen, vogels en zelfs vleermuizen jagen.

 

7. Arowana moet speciaal worden behandeld

Arowana-vissen hebben een speciale behandeling nodig in vergelijking met andere soorten zoetwatervissen. Omdat het een lange lichaamsvorm heeft, heeft het een aquarium nodig dat ook langer en breder is. Ook de watertemperatuur vraagt ​​aandacht.

 

Bij het kweken van arowana-vissen moeten we voedsel verstrekken zoals krabvlees, garnalen, kleine kikkers, regenwormen en runderlever. Omdat het van habitat is veranderd.

 

8. Arowana-vissen zijn solitaire roofdieren

Arowana-vissen zijn solitaire roofdieren en zoeken voedsel langs het wateroppervlak. Sommigen van hen zullen zelfs uit het water springen om hun prooi te vangen.

 

Juveniele arowana's bevinden zich meestal in kleine groepen, terwijl volwassen arowana-vissen meestal erg territoriaal zijn.

 

9. Soorten Aziatische Arowana-vissen zijn het duurst

Het originele type arowana-vis uit Azië heeft een fantastische prijs en is de duurste ter wereld. Het zijn namelijk tropische zoetwatervissen afkomstig uit Zuidoost-Azië die op een diepte van drie meter leven.

 

Asian Arowana Fish wordt gewaardeerd op US $ 300 duizend. De verkoopprijs is duur omdat dit type arowana-vis unieke kenmerken heeft, namelijk een snor die uit zijn kin steekt en een golfmotief op zijn lichaam heeft dat gebaseerd is op het geloof van het Chinese volk als een van de dieren die geluk brengen en succes.

 

Dit zijn dus enkele interessante feiten over arowana-vissen die u moet weten. Als je van plan bent om arowana-vissen te houden, moet je natuurlijk eerst de inhoud van het zakje klaarmaken, want deze arowana-vis is vrij duur. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->