-->

10 Interessante Feiten Over de Bermudadriehoek

 

Interessante Feiten Over de Bermudadriehoek - bron flickr

10 Interessante Feiten Over de Bermudadriehoek

Onder jullie hebben vast wel eens gehoord van de Bermudadriehoek. De wateren in de Atlantische Oceaan staan ​​bekend om hun frequente verlies van schepen en vliegtuigen die er doorheen varen.

 

Decennia lang zijn er veel theorieën geweest over waarom veel vliegtuigen en schepen in de regio zijn verdwenen. Onderzoekers leveren meestal conclusies op basis van wetenschap, maar velen leveren ook conclusies met bovennatuurlijke, religieuze en mystieke gebeurtenissen.

 

Dus wat is precies de Bermudadriehoek? Hoe breed is het water van de Bermudadriehoek? Dus hier zal ik wat interessante informatie en feiten geven over de wateren van de Bermudadriehoek, aangepast uit verschillende bronnen.

 

1. Locatie van de wateren van de Bermudadriehoek

De wateren van de Bermudadriehoek bevinden zich tussen Bermuda, Puerto Rico en Florida, Verenigde Staten. Er is geen duidelijke verklaring voor de grenzen van de Bermudadriehoek, noch op de kaart, noch in het echt. Als je een rechte lijn tussen de drie plaatsen neemt, zal het een driehoekig gebied vormen, het wordt de Bermudadriehoek genoemd.

 

2. De omvang van de Bermudadriehoek is onbekend

Naast de onzekere ligging is ook het gebied van de Bermudadriehoek onbekend. Er zijn verschillende meningen die zeggen dat het wateroppervlak van de Bermudadriehoek ongeveer 500 duizend vierkante kilometer is, er zijn ook mensen die denken dat het gebied 3 keer groter is dan geschat of ongeveer 1500 vierkante kilometer.

 

3. De oorsprong van de Bermudadriehoek

De naam Bermudadriehoek werd oorspronkelijk bedacht in 1964 in het tijdschrift Argosy door schrijver Vincent Gaddis in zijn geschriften. Hoewel Vincent de eerste was die de term Bermudadriehoek gebruikte, was Charles Berlitz de persoon die deze mysterieuze wateren beroemd maakte.

 

In zijn boek getiteld "The Bermuda Triangle", dat in 1974 werd uitgebracht, stelt Carles Berlitz dat de onderwaterwereld van Atlantis bestaat en verband houdt met de wateren van de Bermudadriehoek. Sindsdien begon de mysterieuze Bermudadriehoek te worden besproken in alle gedrukte media, televisie, boeken en websites.

 

Interessante Feiten Over de Bermudadriehoek

4. Enkele beroemde evenementen in de Bermudadriehoek

Hoewel de naam pas in 1964 werd gecreëerd, bestaat de mysterieuze Bermudadriehoek al sinds het begin van de 20e eeuw. Er zijn verschillende populaire evenementen over de verdwijning van verschillende vliegtuigen en schepen in de Bermudadriehoek, waaronder:

 

- Het Amerikaanse marineschip (USS Cyclops) ging verloren in 1918. Dit schip in Amerikaanse handen heeft een lengte van 164 meter en een bemanning van 309. Dit schip vervoert mangaanerts met een gewicht van 9.000 ton. Dit schip vertrok vanuit Brazilië naar de Verenigde Staten en stopte in Barbados. Echter, na het verlaten van Barbados, verdwenen de USS Cyclops en al zijn passagiers spoorloos nadat ze door de wateren van de Bermudadriehoek waren gegaan.

 

De Amerikaanse marine deelde ook mee dat het schip was verdwenen. Onderzoekers geloven ook dat dit schip is verdwenen als gevolg van verschillende problemen, variërend van het schip met een zware lading waardoor het schip uit balans raakte, een beschadigde motor en ook een grote oceaangolf raakte het schip en deed het schip zinken in de Puerto Rico Trench.

 

- Vlucht 19 verdween in 1945. Deze vijf Amerikaanse Avenger bommenwerpers vlogen op 5 december 1945 tijdens een routineoefening vanuit Fort Lauderdale in Florida. Na 2 uur vliegen verloor het grondpersoneel echter het contact met deze vijf vliegtuigen.

 

Niet lang daarna volgde het Mariner-vliegtuig met 13 bemanningsleden onmiddellijk naar de laatste locatie waar het Avenger-vliegtuig het contact verloor. Als gevolg hiervan verdween het vliegtuig dat de vijf vliegtuigen wilde volgen en zoeken naar de verblijfplaats.

 

5. Enkele theorieën rond de mysterieuze Bermudadriehoek

Er zijn veel theorieën die de verdwijning van vliegtuigen en schepen in de wateren van de Bermudadriehoek verklaren, beide gebaseerd op paranormale en wetenschappelijke kennis.

 

Op basis van paranormale verklaringen denken sommigen dat deze gebeurtenis werd veroorzaakt door de technologie van de onderwaterstad Atlantis. Deze technologie wordt "energiekristallen" genoemd die vliegtuigen en schepen de zee in kunnen trekken. Er is ook een meer populaire theorie, namelijk het bestaan ​​van een tijdportaal en door de tussenkomst van buitenaardse wezens onder de zee van de Bermudadriehoek.

 

Er zijn echter ook meer plausibele en wetenschappelijke theorieën, zoals geomagnetische anomalieën waardoor het kompas niet goed werkt en de piloot in de war raakt, de Golfstroom, methaanhydraten, slecht weer of omstandigheden die de zeewaterdichtheid kunnen verminderen, evenals menselijke fouten.

 

6. Verklaring van de regering van de Verenigde Staten

De Amerikaanse kustwacht en de Amerikaanse marine stellen dat er geen bovennatuurlijke verklaring is voor de gebeurtenissen die plaatsvinden in de wateren van de Bermudadriehoek. Volgens hen is een reeks van natuurlijke krachten en menselijke fouten zelf de oorzaak en weerlegt plichtmatige fictieve theorieën.

 

Ze voegden er ook aan toe dat er geen officiële kaart is die de grenzen van de wateren van de Bermudadriehoek vermeldt. Het Geografisch Agentschap van de Verenigde Staten erkent de Bemudadriehoek ook niet als officieel territorium en heeft geen officiële gegevens over het gebied.

 

7. Vaak gekruist door vliegtuigen en schepen

Hoewel momenteel negatieve verhalen over de Bermudadriehoek wijdverbreid zijn, zijn de lucht en het water eromheen in feite dichte en vaak doorkruiste transportroutes. De wateren van Bermuda worden vaak doorkruist door cruiseschepen en vrachtschepen die naar Europa, Amerika en ook eilanden in het Caribisch gebied zullen gaan.

 

Interessante Feiten Over de Bermudadriehoek - bron stockvault

8. Andere kompasnoordrichting

Een ander interessant feit over de Bermudadriehoek zijn de verschillende kompasrichtingen. Verwacht bij het oversteken van deze wateren niet op een kompas te vertrouwen. De Bermudadriehoek is een van de twee gebieden op aarde waar een kompas naar het ware noorden wijst, niet naar het magnetische noorden. Als je op een kompas vertrouwt, raken vliegtuigen en schepen van hun echte bestemming af.

 

9. Hoge golven in de Bermudadriehoek

Volgens bestaande rapporten bevinden de wateren van de Bermudadriehoek zich in het gebied van de Atlantische Oceaan, waar stormen uit verschillende richtingen elkaar kunnen ontmoeten. Deze storm kan oceaangolven produceren met een hoogte tot 100 voet of ongeveer 31 meter. Theoretisch zijn deze golven sterk genoeg om de doorgang van passerende vliegtuigen en schepen te belemmeren.

 

10. De eigenaardigheden van Christopher Columbus

Het fenomeen van de Bermudadriehoek dat door de geschiedenis is vastgelegd, gaat terug tot de verklaring van Christopher Columbus op 8 oktober 1492 toen hij zeilde op zoek naar een nieuwe wereld. Columbus zei dat zijn kompas plotseling brak toen hij door deze wateren ging. Hij vertelde ook tijdens zijn avonturen, dat hij ook een vuurbal zag die in het water van de Bermudadriehoek viel, en een paar weken later zag hij ook een vreemd licht van een afstand.

 

Dus dat is wat interessante informatie en feiten over de Bermudadriehoek die je moet weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht over de Bermudadriehoek. Vergeet niet een reactie achter te laten!

 

 

Zie je welGeslotenCommentaar
-->