-->

11 Interessante Feiten Over de Berg Fuji, Vrouwen Kunnen Niet Klimmen

 

Interessante Feiten Over de Berg Fuji

11 Interessante Feiten Over de Berg Fuji, Vrouwen Kunnen Niet Klimmen

Kent u, behalve dat u bekend staat als een icoon van Japan, nog andere interessante feiten over de berg Fuji? Dus als je dat nog niet hebt gedaan, zal writingjaya.com deze keer een aantal interessante feiten over de berg Fuji presenteren, zodat je geen informatie hoeft te missen. U hoeft niet langer te blijven hangen, hier zijn 7 interessante feiten over de berg Fuji die u moet weten!

 

1. Locatie van de berg Fuji

Mount Fuji ligt in de buurt van de zuidkust van het eiland Honshu, precies op de grens van de prefectuur Yamanashi en Shizuoka, ten westen van Tokio. Vanaf Tokyo City is de afstand die moet worden afgelegd om bij Mount Fuji te komen ongeveer 138 kilometer (km) en de reistijd is ongeveer 2 uur en 45 minuten.

 

2. Mount Fuji is het hoogste punt van Japan

Mount Fuji met een hoogte van 3.776 meter boven zeeniveau (masl). De hoogte van de berg Fuji is 100 meter hoger dan de berg Mahameru, die 3.676 meter boven de zeespiegel ligt. Niet alleen hoog. Mount Fuji is uitgegroeid tot het hoogste punt van Japan.

 

3. Mount Fuji staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Mount Fuji is niet zomaar een berg, want het is een UNESCO-werelderfgoedlijst geworden. De aanwijzing als UNESCO-werelderfgoed is geen grap, want er zijn 25 locaties rond de berg Fuji, van tempels tot herbergen.

 

Interessante Feiten Over de Berg Fuji

4. Mount Fuji is een actieve vulkanische berg

Hoewel de berg Fuji vaak wordt gebruikt als klimbestemming, is het eigenlijk een actieve vulkanische berg, weet je. De panoramische schoonheid van de berg Fuji slaagde erin veel mensen voor de gek te houden, zodat niemand zich realiseerde dat er "levend" magma in zat. De berg Fuji barstte echter voor het laatst uit in 1707. Het is dus lang geleden sinds de laatste uitbarsting, je hoeft je geen zorgen te maken over het beklimmen van de berg Fuji.

 

5. 'S Werelds meest beklommen berg Fuji

Welke berg denk je dat mensen het meest beklimmen in deze wereld? Het blijkt dat de berg Fuji degene is die in deze wereld vaak door mensen wordt beklommen. Volgens gegevens zijn er elk jaar meer dan 300 duizend klimmers die de berg Fuji zullen bezoeken. Dus de berg Fuji werd de berg die het vaakst door mensen ter wereld werd beklommen.

 

6. Vrouwen mogen de berg Fuji niet beklimmen

Vóór 1868 mochten vrouwen de berg Fuji niet beklimmen. Het gaat om klimactiviteiten die verband houden met religieuze interesses. Al deze regels zijn echter volledig veranderd sinds de Meiji-restauratie. In die tijd was Japan begonnen met het "adopteren" van de cultuur uit het westen.

 

Volgens het nieuws heette de eerste westerse vrouw die de berg Fuji met succes beklom Lady Fanny Parkes in 1869, precies een jaar sinds de opheffing van het verbod op klimmen door vrouwen!

 

7. Mount Fuji blijkt uit drie bergen te bestaan

Weinig mensen weten dat de berg Fuji eigenlijk een samenstelling is van drie bergen! Van een afstand ziet de berg Fuji eruit als een enkele berg. De volgorde van de bergen is, helemaal onderaan is er de berg Komitake, in het midden is er de berg Kofuji en de berg Fuji helemaal bovenaan. Dus nu ken je de feiten, toch?

 

8. Mount Fuji heeft vier wandelpaden

Als u van plan bent om naar de top van de berg Fuji te klimmen, zijn er vier wandelroutes waaruit u kunt kiezen. Houd er rekening mee dat de gemiddelde klim naar de top van de berg Fuji tot 6 uur duurt. De bekendste en meest bewandelde route onder beginnende wandelaars is de Yoshidaguchi Trail. Ook al ben je in het klimgebied, je vindt onderweg verschillende voorzieningen, zoals eten en drinken en een rustplek.

 

9. De eerste klimmer van de berg Fuji was een monnik

De eerste beklimmer van de berg Fuji bleek een monnik te zijn. Hoewel de identiteit van deze monnik niet erg duidelijk is, was deze monnik de eerste persoon die het pad naar de berg Fuji opende. Bovendien was Sir Rutherford Alcok in 1860 de eerste buitenlander die voet op de berg Fuji zette.

 

Interessante Feiten Over de Berg Fuji

10. Mount Fuji is een van de vijf prachtige meren

De beste plaatsen om Mount Fuji te zien zijn de vijf meren die deze berg omringen. Dit meer ligt op een hoogte van duizend meter boven de zeespiegel dus dit meer ziet er zo mooi uit. Als je niet kunt klimmen, kun je kamperen of gewoon uitrusten rond het meer om de schoonheid van de berg Fuji van een afstand te zien.

 

11. Het duurt 4 tot 8 uur om te klimmen

Voor degenen onder u die de berg Fuji willen beklimmen, is het veroveren van deze berg niet al te moeilijk. De cumu-schatting duurt 4 tot 8 uur om de top te bereiken. De berg Fuji kan echter niet het hele jaar door worden beklommen.

 

Mount Fuji is alleen in de zomer open voor beklimmingen. Daarnaast zullen de wandelroutes die gebruikt kunnen worden ook per jaar verschillen. Voor degenen onder u die de berg Fuji willen beklimmen, moet u controleren welke paden open zijn om te klimmen. En vergeet je natuurlijk niet zo goed mogelijk voor te bereiden!

 

Behalve dat er veel interessante en unieke feiten over de berg Fuji zijn, blijken er ook mystieke en mythologische verhalen te zijn, weet je! Laten we de uitleg hieronder bekijken!

 

Mystieke verhalen en mythologische wezens van de berg Fuji

Mount Fuji bevat verschillende mystieke verhalen die kippenvel veroorzaken en nieuwsgierigheid uitlokken. Gebaseerd op het verhaal van de Japanse mythologie, leefde op de berg Fuji ooit een wezen genaamd Sokou. Sokou's lichaamsvorm is een combinatie van een slang en een slak, heeft vier staarten en zijn lichaam stoot giftig gas uit.

 

In het begin is Sokou een combinatie van een slang en een haan en wordt dan giftig omdat het gif van de berg Fuji zuigt. Toen was er een demonenexpert die deze Sokou wist op te sluiten. Veel Japanners geloven dat de enorme uitbarsting van eind 1707 tot begin 1708 werd veroorzaakt door Sokou die snurkte in zijn slaap.

 

Dus dat is wat informatie en 7 interessante feiten over de berg Fuji. Je moet meer nieuwsgierig zijn om hier te komen, toch? Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht over de hoogste berg van Japan. Vergeet niet een reactie achter te laten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->