-->

Ooit De Duurste, Hier Zijn 11 Interessante Feiten Over Tulpen

 

Interessante Feiten Over Tulpen

Ooit De Duurste, Hier Zijn 11 Interessante Feiten Over Tulpen

Tulpen moeten algemeen bekend zijn geweest bij bloemenliefhebbers en verzamelaars. Tulpen hebben prachtige kleuren, vormen en kroonpatronen op de bloemen. Geen wonder dat zoveel mensen het planten en gebruiken als decoratie in huis, kantoor of andere kamers. Achter de schoonheid van tulpen blijkt dat tulpen een aantal interessante feiten bevatten die we misschien niet weten. Dus deze keer wil i informatie en enkele interessante weetjes over tulpen geven. Laten we eens kijken naar de volgende uitleg!

 

Waar komen tulpen eigenlijk vandaan?

Misschien zullen velen van ons antwoorden met Nederland, maar als je Nederland antwoordt dan is je antwoord fout! In feite is de Tulpenbloem afkomstig uit de Zuidoost-Aziatische regio, de Tulpenbloem werd enkele honderden jaren geleden ontdekt. Deze bloem werd vervolgens naar Turkije gebracht en werd uiteindelijk een belangrijk onderdeel van de lokale cultuur van het Turkse volk.

 

Wat betekent het woord tulp?

Het woord 'Tulp' betekent tulband of in het Turks, wat betekent dat de Tulpenbloem lijkt op de vorm van een tulband. Een andere bron zei dat het kwam omdat de Turken vaak tulbanden droegen die waren versierd met tulpen.

 

Interessante feiten over tulpen

1. Er zijn meer dan 3.000 soorten

Tulpenplanten hebben meer dan 3.000 variëteiten die op natuurlijke wijze kunnen worden gekweekt en genetisch worden gekweekt. Van deze 3.000 variëteiten kunnen tulpenplanten verder worden gegroepeerd in 150 soorten. Er komen nog steeds nieuwe soorten tulpen op en worden gekweekt. Het teeltproces totdat deze bloemen in bloemenwinkels te zien zijn, duurt echter minimaal zo'n 20 jaar.

 

Van de verschillende soorten tulpen zijn er soorten tulpen die in sommige landen illegaal en verboden zijn. Tulpen met gestreepte motieven of in de volksmond beschadigde tulpen werden bijvoorbeeld in de jaren tachtig in Nederland verboden omdat ze de wortels kunnen verzwakken, ook al zien ze er erg mooi uit.

 

Interessante Feiten Over Tulpen

2. Tulpen waren ooit de duurste bloem

Wist je dat de tulp ooit tot de duurste bloem werd gekroond en rond 1600 een economische ineenstorting veroorzaakte. In die tijd was er veel vraag naar verschillende unieke soorten Clusius-tulpen. Veel mensen verkochten tulpenbollen voor zo'n hoge prijs dat het destijds voor een economische neergang zorgde.

 

De prijs van deze tulpen is 10 keer hoger dan het jaarsalaris van arbeiders in Nederland. Verbazingwekkend genoeg is de prijs van tulpen duurder dan de prijs van een huis. Bovendien kunnen deze tulpenbollen in slechts een dag tot 10 keer van eigenaar wisselen. De periode die bekend staat als de "Tulip Mania" periode vond plaats tussen 1634 en 1637.

 

3. Symmetrische tulpen

Tulpenbloem blijkt een bijna symmetrische vorm te hebben. Tulpenbloemen hebben drie bloembladen en drie kelkblaadjes van bijna dezelfde grootte en vorm. Dus de tulpenbloem ziet eruit alsof hij zes bloembladen per bloem heeft.

 

4. Er zijn zwarte tulpen

De Koningin van de Nacht tulp is een uniek soort tulp. Er wordt gezegd dat het uniek is omdat deze variëteit bloemblaadjes heeft met een donkerpaarse kleur die bijna zwart is. Het is zeer zeldzaam om bloemen met een zwarte kleur te vinden, vooral de kleur van de bloemen is bijna perfect zwart.

 

5. Tulpen zijn eetbaar

Een ander interessant feit over tulpen is dat ze eetbaar zijn! Heb je je ooit voorgesteld tulpen te eten? Wauw, het is zonde als je zo'n mooie bloem eet. Maar blijkbaar konden tijdens de Tweede Wereldoorlog veel mensen geen voedsel kopen, dus moesten ze tulpen eten. Zelfs tulpen worden bij het koken gebruikt als vervanging voor uien.

 

6. Tulpen groeien onafhankelijk

De meeste soorten bloemen groeien uit zaden, maar tulpen groeien uit bollen. Voedingsstoffen die zijn opgeslagen in tulpenbollen zijn ook nuttig om ze goed en zelfstandig te laten groeien. Nadat de tulpen bloeien, kunnen de resterende bollen worden bewaard of worden doorverkocht.

 

7. Tulpen zijn giftig voor sommige dieren

Tulpen kunnen voor sommige dieren giftig zijn. Waarom is dat? Want tulpen bevatten stoffen tulipaline A en B. Deze stoffen zijn niet goed voor honden, katten en paarden. Als je een huisdier hebt, moet je de tulpen uit de buurt van het dier houden.

 

8. De kleuren van tulpen hebben verschillende betekenissen

Hoewel het bekend is dat tulpen de betekenis van liefde hebben. Eigenlijk heeft elke kleur van de tulp ook zijn eigen betekenis. Bijvoorbeeld rode tulpen als symbool van ware liefde, witte tulpen als uiting van vergeving en gele tulpen als symbool van geluk en hoop.

 

Interessante Feiten Over Tulpen

9. Bloeit in een mum van tijd

Als je tulpen wilt zien, kun je ze vinden en zien in het voorjaar. Tulpen bloeien pas in een periode van één tot twee weken. De bloeitijd is kort, dus mis de schoonheid van de tulpen niet als ze bloeien.

 

10. Kan groeien in een bloemenvaas

Als we afgesneden tulpen in een bloemenvaas zetten, kunnen de tulpen bij voldoende water nog tot 2,5 cm groot worden. Net als bij andere bloemen, groeien tulpen met de zon mee, ook al moeten ze buigen en buigen.

 

11. Tulpen waren oorspronkelijk maar twee kleuren

De verschillende kleuren tulpenblaadjes die we tegenwoordig zien, zijn het resultaat van verschillende kruisingen. Toen het voor het eerst werd ontdekt, was deze bloem alleen geel en rood. Maar door verschillende kruisingen is nu de kleur van tulpen zo divers geworden dat er tulpen zijn die een combinatie van kleuren hebben. Dit zal er zeker mooier en aantrekkelijker uitzien.

 

Dus dat is wat interessante informatie en feiten over tulpen die we kunnen overbrengen. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht, vooral voor bloemenverzamelaars. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->