-->

14 Interessante Feiten Over Vleermuizen, Hangend Slapen

 

Interessante Feiten Over Vleermuizen

14 Interessante Feiten Over Vleermuizen, Hangend Slapen

Vleermuizen zijn soorten zoogdieren, zoals honden, katten, olifanten, apen en andere dieren. Vleermuizen zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen en zijn in bijna alle gebieden te vinden. Dus hier wil ik wat interessante en unieke informatie en feiten over vleermuizen geven die we moeten weten.

 

1. Vleermuizen worden over de hele wereld gevonden

Net als vogels kunnen vleermuisvleugels de hele wereld over reizen. Daarom zijn vleermuizen verspreid over bijna alle regio's van de wereld, zowel in Azië, Amerika als Afrika.

 

Vleermuizen vermijden echter meestal extreme temperaturen zoals poolgebieden en woestijnen. Deze dieren zullen leven en leven in grotten, rotsspleten, bladeren en op de daken van gebouwen zoals zolders of soms te zien op bruggen.

 

2. Vleermuizen zijn goed voor een kwart van alle zoogdiersoorten

Vleermuizen hebben meer dan 1.400 soorten gegroepeerd in de orde Chiroptera. Vleermuizen zijn een van de grootste orden van zoogdieren, ze behoren tot 25 procent van de klasse zoogdieren. Terwijl de meeste zoogdiersoorten behoren tot de orde Rodentia, die meer dan 2000 soorten heeft en 40 procent van alle zoogdiersoorten vertegenwoordigt.

 

De orde Chiroptera is verdeeld in twee suborders: megabats en microbats. Megabats worden meestal fruitvleermuizen of vliegende vossen genoemd en hebben een zeer goed gezichtsvermogen. Ze eten zowel fruit als nectar. Ondertussen worden microvleermuizen gekenmerkt door het gebruik van echolocatie en hun voedsel is meestal bloed en insecten.

 

3. Zoogdieren die kunnen vliegen

Een ander interessant feit over vleermuizen is dat zij de enige zoogdieren zijn die kunnen vliegen. Er zijn verschillende zoogdieren die over korte afstanden door de lucht kunnen glijden, zoals eekhoorns, suikerzweefvliegtuigen en colugo's. Alleen vleermuizen kunnen echter echt vliegen als vogels.

 

In tegenstelling tot vogels, die met hun vleugels klappen, die zich in de voorpoten bevinden, vliegen vleermuizen echter door hun vingers met zwemvliezen te bewegen. De vliezen op de poten van de vleermuis dienen als zeer delicate en gevoelige vleugels. Dit membraan is heel gemakkelijk te scheuren, maar toch zal het membraan snel teruggroeien.

 

4. Vleermuizen zijn nachtdieren

Vleermuizen zijn wezens die 's nachts actief zijn of die gewoonlijk nachtdieren worden genoemd. Als u overdag vleermuizen ziet vliegen, kan dit een probleem zijn. De vleermuis kan worden gestoord door de rustplaats van mensen of hun vijanden, het kan ook zijn dat de vleermuis ziek is. Overdag slapen vleermuizen overal waar ze een comfortabel onderkomen kunnen vinden. Vleermuizen kunnen ervoor kiezen om te schuilen in grotten, daken van gebouwen, schoorstenen, in bomen of misschien in rotsspleten in de hooglanden.

 

Wanneer de schemering begint te vallen, is het eerste wat vleermuizen gewoonlijk doen, naar een waterbron gaan om te drinken. Eenmaal tevreden zullen drinkende vleermuizen vliegen om voedsel te zoeken zoals insecten, fruit of misschien bloed dat voedsel wordt.

 

5. Vleermuizen gebruiken echolocatie om prooien te vinden

Hoewel dit soort microvleermuizen niet blind zijn, ligt hun ware kracht in het vermogen om biosonar of echolocatie te gebruiken. Net als ratten, dolfijnen en sommige vogels die in grotten leven, vinden vleermuizen voedsel door hoge geluiden te maken die alleen andere vleermuizen horen.

 

Wanneer het geluid van een vleermuis in botsing komt met een object of insect in de buurt, wordt deze gereflecteerde geluidsgolf teruggevangen zodat de vleermuis de positie van het object of de prooi kan bepalen. Deze vleermuisecholacatie is zo nauwkeurig dat vleermuizen de aanwezigheid van objecten zo dun als een mensenhaar kunnen detecteren.

 

6. Sommige soorten vleermuizen drinken bloed

Vampiervleermuizen drinken eigenlijk geen bloed. Ze maken met hun scherpe tanden kleine sneetjes in de huid van een slapend dier, daarna drinken ze het bloed dat eruit komt voldoende op.

 

Deze vleermuizen hebben slechts ongeveer twee eetlepels bloed per dag nodig, dus dieren die op bloed worden gezogen zullen geen ernstige problemen ondervinden. Daarnaast heeft vleermuisspeeksel bijna hetzelfde verdovende vermogen als muggen, dus het slachtoffer zal niet beseffen dat zijn huid gewond is omdat hij geen pijn voelt.

 

Interessante Feiten Over Vleermuizen

7. Vleermuizen hangen ondersteboven om energie te besparen

Normaal gesproken pompt het menselijk hart bloed naar de hersenen, maar de bloedsomloop bij vleermuizen pompt in de tegenovergestelde richting weg van het hoofd. Hierdoor kunnen vleermuizen lang ondersteboven hangen zonder flauw te vallen.

 

Ondersteboven hangen was ook energiezuiniger voor vleermuizen. Bij het ophangen wordt er niet veel energie verbruikt in vergelijking met rechtop staan ​​en vechten tegen de zwaartekracht.

 

8. Vleermuizen hebben een lange levensduur

Zoogdieren met een groot formaat hebben meestal een langzamere stofwisseling en zullen een langere levensduur hebben, maar er is een uitzondering bij dit ene zoogdier. Op basis van lichaamsgrootte zijn er 19 soorten zoogdieren die een lang leven hebben, en 18 daarvan zijn vleermuissoorten. Brandt's vleermuis weegt bijvoorbeeld slechts ongeveer 4 tot 8 gram, maar kan wel 40 jaar oud worden.

 

9. Vleermuizen leven in groepen

Een van de grootste vleermuiskolonies ter wereld bevindt zich in de Bracken Bat Caves in Texas, waar naar verluidt tot 20 miljoen vleermuizen leven. Elke nacht kan de hele kolonie ongeveer 200 ton insecten consumeren. Er zijn zoveel vleermuizen in de grot dat wanneer ze uit de grot vliegen op zoek naar een prooi, hun kolonie als dikke wolken zal verschijnen en zichtbaar zal zijn op de weerradar.

 

10. Vleermuizen zijn er in verschillende maten

De kleinste vleermuis is bijvoorbeeld de Kitti Pig-nosed vleermuis. Deze vleermuissoort is slechts 30 tot 33 mm lang en weegt 2 g. Dit type vleermuis staat ook wel bekend als de "bijenvleermuis", de varkensneusvleermuis is niet alleen de kleinste vleermuis, maar ook een van de kleinste zoogdieren ter wereld.

 

Terwijl het grootste exemplaar van een vleermuis, namelijk de Golden Crown Giant Bat, die tot de fruitvleermuissoort behoort, een lichaamsgewicht heeft tot 1,5 kg en een spanwijdte van 1,5 m.

 

11. Vleermuizen hebben initiële snelheid nodig om te kunnen vliegen

Vleermuizen houden ervan om op grote hoogte neer te strijken, het blijkt dat er andere redenen zijn die je kent! Dat wil zeggen, wanneer ze vallen, krijgen ze voldoende snelheid om te kunnen vliegen. De zwakke en kleine achterpoten van de vleermuis kunnen niet worden gebruikt om op te stijgen.

 

De vleermuis moet dus altijd op een hoge plaats zijn om zijn vlucht te beginnen. Vleermuizen kunnen niet rechtstreeks vanaf de grond vliegen, omdat de vleugels van de vleermuis niet voldoende kracht leveren. Als vleermuizen op de grond vallen, moeten ze ergens op klimmen en vervolgens naar beneden vallen om hun vlucht te beginnen.

 

12. Vleermuiskolonies helpen bij ongediertebestrijding

We hebben geen schadelijke bestrijdingsmiddelen nodig als de vleermuiskolonie op de boerderij is. Een enkele vleermuis kan elk uur meer dan 600 insecten eten, waardoor het een redelijk effectieve ongediertebestrijding is. Maar deze toestand kan veranderen als gevolg van afnemende vleermuispopulaties als gevolg van verminderde habitat of ziekte.

 

13. Vleermuizen hebben veel roofdieren

Vleermuizen hebben veel roofdieren. Vleermuizen worden belaagd door verschillende soorten dieren, bijvoorbeeld adelaars, uilen, civetkatten, slangen en ook wasberen. Soms kunnen huiskatten ook vleermuizen schade toebrengen. Huiskatten kunnen hun nest vinden en de vleermuizen bespringen.

 

14. Vleermuismest wordt gebruikt om buskruit te maken

Uitwerpselen van vleermuizen, ook wel guano genoemd, zijn waardevolle afvalproducten van vleermuizen. Guano is rijk aan kaliumnitraat (salpeter/salpeter) dat veel wordt gebruikt als meststof. Salpeter wordt niet alleen als kunstmest gebruikt, maar kan ook worden gebruikt als ingrediënt om buskruit te maken.

 

Het gebruik van vleermuisuitwerpselen als buskruit werd voor het eerst uitgevoerd door de Amerikaanse regering tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog van 1861 tot 1865. Vleermuisguano werd verkregen uit grotten waar honderdduizenden vleermuizen leefden.

 

Dus dat is wat interessante en unieke informatie en feiten over vleermuizen die je moet weten. Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->