-->

12 Heetste Pepers ter Wereld en Hun Unieke Feiten

 

Heetste Pepers ter Wereld

12 Heetste Pepers ter Wereld en Hun Unieke Feiten

Slechts één klein hapje heeft een geweldige pittige sensatie, dat is chili. Heb je ooit geproefd hoe pittig cayennepeper is? Cayennepeper is de heetste chilisoort in Indonesië. De pittige chilipeper is echter niet de meest pittige ter wereld, weet je. Welke chili heeft dan de rangschikking van de heetste chili ter wereld?

 

Volgens het Guinness World Records was de heetste chilipeper ter wereld in 2019 in handen van de Carolina Reaper met 2,2 miljoen SHU (Scoville Heat Units). De Carolina Reaper-chili is uitgeroepen tot de heetste chili sinds 2013 en werd eerder verkregen door de Trinidad Scorpion-chili met een totale SHU van 1,46 miljoen SHU.

 

Wat is SHU? SHU is een standaard die wordt gebruikt om het niveau van kruidigheid in een chili te meten, hoe hoger de SHU-waarde, hoe heter de chili. Een beetje informatie, de pittige smaak van chili wordt veroorzaakt door een stof genaamd capsaïcine. Deze stof zit in chilizaden. Hieronder staan ​​de 12 heetste chilipepers ter wereld en interessante feiten. Laten we zien!

 

1. Chilipeper X

Het heeft een pittigheidsniveau van 3,18 miljoen SHU.

Pepper X is de heetste chili ter wereld in 2020, met een pittigheidsniveau tot 3,18 miljoen SHU. Deze chilisoort komt uit Amerika. Deze chili is het resultaat van genetische manipulatie, gecreëerd door Ed Currie. Currie is degene die ook de Carolina Reaper heeft gemaakt.

 

Dit type Pepper X chili heeft een geelgroene fruitschil. Vanwege de buitengewoon pittige smaak van Pepper X is het niet aan te raden om deze chili direct te eten.

 

2. Chili-type drakenademhaling

Heeft een pittig niveau van 2,48 miljoen SHU

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft Dragon Breath-chili een pittige en hete smaak als de adem van een draak. Dragon Breath-chilivariëteiten hebben een pittigheidsniveau van maximaal 2,48 miljoen SHU. Deze chili is pittiger dan de Carolina Reaper. Dragon Breath komt uit Engeland en wordt gemaakt door Neal Price.

 

Heetste Pepers ter Wereld

3. Carolina Reaper Chili

Heeft een pittig niveau van 2,2 miljoen SHU

De Carolina Reaper-chili is het resultaat van een hybride kruising tussen Red Habanero en Ghost Pepper, gecreëerd door Ed Currie uit South Carolina, Verenigde Staten.

 

In 2017 probeerde Winthrop University een test uit te voeren om de hoeveelheid SHU op de Carolina Reaper te berekenen, en kreeg de resultaten dat het totale aantal SHU in deze chili 2,2 miljoen SHU bereikte. Om 1 fles saus met een buitengewoon pittige smaak te maken, heb je maar 1 gram van deze chili nodig. Kun je je voorstellen hoe pittig het wordt als we 1 stuk van deze chili eten?

 

4. Chili Trinidad Moruga Schorpioen

Heeft een pittig niveau van 2,09 miljoen SHU

De Trinidad Moruga Scorpion heeft een pittigheidsniveau van 2,09 miljoen SHU. Deze chili, die is gegroepeerd in het type Capsicum Chinense, is afkomstig uit de regio Moruga en wordt gekweekt door Wahid Ogeer, een chili-boer.

 

De pittige smaak van deze chili is buitengewoon, dus we moeten handschoenen dragen bij het koken. Als je benieuwd bent naar de smaak van deze Trinidad Moruga Scorpion chili, kun je hem kopen op marktplaatsen in Indonesië.

 

Heetste Pepers ter Wereld - bron pinterest

5. Chili Type 7 Pot Douglah

Heeft een pittig niveau van 1,85 miljoen SHU

Het bijzondere aan deze 7 Pot Douglah chili is dat wanneer hij rijp is de kleur van de vrucht bruin is. Dit type chili heeft een pittigheidsniveau van 1,85 miljoen SHU en maakt het 232 keer heter dan het type Jalapeno Chili.

 

Net als de Trinidad Moruga Scorpion komt deze chili ook uit het land Trinidad en Tobago, dat in de Caribische archipel ligt. Een interessant feit over deze chili is de naam "Douglah", wat betekent dat iemand uit een gemengd ras van India en Afrika komt.

 

6. Chili Type 7 Pot Primo

Heeft een pittig niveau van 1,46 miljoen SHU

De volgende heetste chili op nummer 6 wordt ingenomen door het type chili 7 Pot Primo. Deze chili is in 2005 gemaakt door een tuinder genaamd Troy Primeaux. Type 7 Pot Primo chili is een combinatie van Naga Morich en Bhut Jolokia chili. Het kenmerk van dit type chili is dat er aan de onderkant een langwerpige staart zit.

 

7. Trinidad Scorpion "Butch T" Chili

Heeft een pittig niveau van 1,46 miljoen SHU

Deze chili had ooit het Guinness World Record als The Hottest Pepper in the World. Deze chili heeft een pittigheidsniveau van 1,46 miljoen SHU.

 

Deze chili komt uit Mississippi Amerika. De uitvinder van deze chili is Butch Taylor. De naam Trinidad Scorpion is ontleend aan Neil Smith, een werknemer van het bedrijf The Hippy Seed. Als je het eet dan gaat de pittige smaak in je mond pas na 1 uur weg.

 

8. Chili-type Dragon Viper

Heeft een pittigheidsniveau van 1,35 miljoen SHU

De totale SHU van deze dragon viper chili bereikt 1,35 miljoen. De Naga Viper Chili werd in 2011 in het Guinness World Record geregistreerd als de heetste chili ter wereld. Deze chili komt uit Engeland en is gemaakt door Gerald Fowler, een chiliboer. Hij komt van het bedrijf The Chili Pepper, gevestigd in de stad Cark, Engeland.

 

Dit type Naga Viper chili is ontstaan ​​uit een hybride kruising tussen de 3 heetste pepers ter wereld, namelijk Trinidad Moruga Scorpion, Bhut Jolokia en Naga Morich chili.

 

Heetste Pepers ter Wereld - bron flickr

9. Soorten Chili Ghost Pepper (Bhut Jolokia)

Heeft een pittigheidsniveau van 1,04 miljoen SHU

Bhut Jolokia-chili of in de volksmond bekend als Ghost-peper is de 9e heetste chili ter wereld. Bhut Jolokia chili wordt gekweekt in Assam, India. Deze peper weegt ongeveer 7 tot 9 gram en de vruchtmaat is 6 tot 8,5 cm. De totale SHU van deze chili bereikt 1,04 miljoen SHU

 

De naam Bhut Jolokia komt uit de Indiase taal, wat Duivelschili betekent. De pittige smaak is sterk, het voelt als "duivel" als we het eten.

 

10. Soorten Chili 7 Pot Barrackpore

Heeft een pittigheidsniveau tot 1 miljoen SHU

De Barrackpore Chili, een 7-pots variëteit, komt uit de Barrackpore-regio, de Caribische eilanden. Deze chili is 500 keer heter dan Jalapeno chili. Het aantal SHU van deze chili bereikt 1 miljoen SHU en is opgenomen in de 12 heetste pepers ter wereld.

 

11. Soorten Chili 7 Pot Red Giant

Trinidad staat bekend om de heetste chilipepers ter wereld, waaronder de 7 Pot Red Giant chili. Deze chili heeft dezelfde hoeveelheid SHU als 7 Pot Barrackpore, omdat hij nog in het 7 Pot type is.

 

12. Soorten rode Savina Habanero Chili

Heeft een pittigheidsniveau tot 500 duizend SHU

De laatste heetste chili is de Red Savina Habanero-soort. Hoewel het maar de kleinste hoeveelheid SHU van de 9 soorten chili hierboven bevat, moet je het niet direct consumeren. Deze chili heeft het record voor de heetste chili ter wereld gedurende 13 jaar, van 1994 tot 2007.

 

Het interessante feit is dat het de enige groente is die officieel wordt beschermd door de regering van de Verenigde Staten. Deze wettelijke bescherming valt onder de Amerikaanse Plant Variety Protection Act.

 

Dus dat zijn de 12 heetste pepers ter wereld, samen met de feiten. Wil je het proberen te eten? Dat kun je beter niet doen, want je krijgt er zeker buikpijn van. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->