-->

10 Interessante Feiten Over de Edelweiss-bloem, de Onsterfelijke Bloem

 

Feiten Over de Edelweiss-bloem

10 Interessante Feiten Over de Edelweiss-bloem, de Onsterfelijke Bloem

Wie kent er geen edelweissbloemen? Deze bloem, die vaak wordt aangeduid als een eeuwige bloem en een symbool van ware liefde, is inderdaad beroemd, vooral voor degenen onder u die vaak op de berg klimmen of kamperen. Edelweiss-bloemen groeien over het algemeen in de hooglanden, vooral in bergachtige gebieden.

 

Edelweiss-bloemen mogen niet onzorgvuldig worden geplukt. Dit zodat deze edelweissbloem niet snel uitsterft en het ecosysteem in bergachtige gebieden niet aantast. Veel onverantwoordelijke mensen plukken deze edelweissbloem graag achteloos.

 

Edelweiss-bloemen mogen niet worden geplukt, maar het blijkt dat er veel interessante en unieke feiten over edelweiss-bloemen zijn die we misschien niet weten. Benieuwd wat de unieke feiten zijn? Laten we eens kijken naar de volgende discussie!

 

1. Edelweiss-bloem is gereserveerd

Edelweiss-bloem is een van de bedreigde plantensoorten en moet in Indonesië worden beschermd. Als we er bewust voor kiezen, kunnen we strafrechtelijk worden bedreigd tot maximaal 5 jaar gevangenisstraf en een boete van 100 miljoen rupiah. Het bestaan ​​van edelweissbloemen wordt beschermd door wet nr. 5 van 1990, artikel 33, leden 1 en 2 betreffende het behoud van biologische hulpbronnen en ecosystemen.

 

2. Age of Edelweiss Flowers

De term eeuwige bloem die op deze edelweissbloem is gespeld, betekent niet dat deze bloem niet kan sterven. Edelweiss-bloemen hebben hormonen tegen verlies waardoor ze langer leven dan andere bloemen. De leeftijd van de edelweissbloem kent echter ook een tijd. Edelweiss-bloemen kunnen over het algemeen ongeveer 10 jaar oud worden. Dan zal de edelweissbloem langzaam verwelken en afsterven.

 

3. Edelweiss-bloemen bloeien niet altijd

Als we opletten, zijn er edelweiss-bloemen in de vorm van knoppen, maar sommige bloeien. We kunnen edelweiss-bloemen zien bloeien in het bereik van april tot augustus. Naast deze tijdspanne ziet de edelweissbloem er geknepen uit.

 

4. Van de bergen naar het dorre land

Edelweiss-bloemen leven over het algemeen boven een hoogte van minstens 300 meter boven zeeniveau. Deze bloem is meestal te vinden op bergwandelpaden. In feite kunnen edelweiss-bloemen echter ook leven en gedijen in onvruchtbare bodemgesteldheid! Deze edelweissbloem kan namelijk zijn eigen mycorrhiza's maken en verhoogt daardoor de efficiëntie bij het zoeken naar voedingsstoffen in de bodem, ook op onvruchtbare grondsoorten!

 

5. De Edelweiss-bloem was ooit een postzegelafbeelding

Edelweiss bloemen komen we vaak tegen in verschillende bergen in Indonesië. Deze bloem is zo populair dat zelfs van de edelweissbloem ooit een postzegel werd gemaakt. In 2003 drukte PT Pos Indonesia een serie edelweiss bloemenzegels.

 

Feiten Over de Edelweiss-bloem

6. Edelweiss-bloemen beginnen te cultiveren

Edelweiss-bloemen zijn wilde bloemen die niet mogen worden geplukt omdat ze wettelijk beschermd zijn. Op dit moment zijn echter edelweiss-bloemen begonnen te worden gekweekt door een groep boeren. Edelweiss bloemen die bedoeld zijn om gekweekt te worden, deze plant kan geplukt worden. De vorm van de gekweekte edelweissbloem zelf is over het algemeen groter en dikker dan die van wilde edelweiss.

 

7. Edelweiss-bloemen kunnen worden gebruikt voor medicijnen

Niet alleen populair en mooi, edelweiss-bloemen hebben ook veel voordelen. Deze edelweiss-bloem is rijk aan antioxidanten en kan daarom worden gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten, zoals hoesten, diarree en tuberculose. Edelweiss-bloemen zijn ook erg handig om de huid te beschermen tegen de gevaren van vrije radicalen.

 

De soorten edelweiss-bloemen die voor medicijnen en schoonheidsproducten kunnen worden gebruikt, zijn planten die zijn gekweekt, omdat wilde soorten edelweiss-bloemen in de bergen niet bedoeld zijn om te worden geplukt. Het doel is niet om de wet te overtreden en het leefgebied en de populatie van de edelweissbloem zelf te beschadigen.

 

8. Niet zomaar één soort

Edelweiss-bloemen komen niet alleen in Indonesië voor. In het buitenland vinden we ook edelweiss bloemen. Het type is echter anders dan in Indonesië. Edelweiss-bloemen in Indonesië zijn over het algemeen van het type Anaphalis javanica. Wat betreft het type edelweissbloem dat in het buitenland wordt gevonden, het is meestal het Leontopodium alpinum-type.

 

9. Gevonden 100 jaar oude Edelweiss bloem

Een ander interessant en uniek feit over edelweissbloemen is dat op Mount Sumbing, Midden-Java, een edelweissplant werd gevonden met een hoogte tot 8 meter en een gatdiameter van ongeveer 15 centimeter (cm). Volgens gegevens wordt deze edelweiss-plant geschat op meer dan 100 jaar oud. Opgemerkt moet worden dat het wortelstelsel van Edelweiss horizontaal groeit en zich ontwikkelt.

 

10. Edelweiss-bloem twee eeuwen geleden gevonden

In Indonesië werden in 1819 voor het eerst edelweiss-bloemen ontdekt in het Gunung Gede-gebied van de provincie West-Java. Dit betekent dat edelweiss-bloemen meer dan 100 jaar geleden werden ontdekt.

 

Dus dat is wat interessante en unieke informatie en feiten over edelweissbloemen. Naast bovenstaande feiten blijkt er een mythe achter deze eeuwige bloem te zitten. Laten we zien!

 

Edelweiss-bloemmythe

Deze edelweissbloem is zo populair omdat hij een prachtige kleur heeft die veel mensen aantrekt. De mythe van de Edelweiss-bloem symboliseert en beschrijft iemands liefdesverhaal. Dat gezegd hebbende, Edelweiss werd een symbool van ware liefde. De mythe die zich ontwikkelt is dat wanneer iemand bloemen geeft aan hun idool, hun relatie voor altijd zal duren. Maar het is aan jou om te geloven of niet over deze edelweiss-bloemmythe.

 

Nu neemt je kennis van edelweissbloemen toe, toch? Je weet nu hoe je deze edelweissbloem kunt krijgen zonder de wet te overtreden. Hopelijk is dit artikel nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->