-->

12 Unieke Feiten Over Pinguïns, Kunnen Niet Vliegen en Glijden Graag

Unieke Feiten Over Pinguïns

12 Unieke Feiten Over Pinguïns, Kunnen Niet Vliegen en Glijden Graag

Wie kent er geen pinguïns? Deze schattige en schattige dieren leven op de zuidpool. Welnu, het blijkt dat er veel dingen en unieke feiten over pinguïns zijn waar we niet veel over weten. Wat zijn dat? Laten we eens kijken naar de volgende unieke pinguïnfeiten.

 

1. Er zijn 26 soorten pinguïns in deze wereld

Pinguïns die vaak in tekenfilms te zien zijn, zijn over het algemeen van het type keizerspinguïn. Maar het blijkt dat er in totaal 26 soorten pinguïns op deze wereld zijn. De plaats van leven is ook divers, variërend van Afrikaanse pinguïns die in Zuid-Afrika en Namibië leven, Fairy pinguïns die leven aan de zuidoost- en westkust van Nieuw-Zeeland, er zijn ook Magelhaense pinguïns die leven aan de zuidkust van Zuid-Amerika en vele anderen.

 

2. Pinguïns leven niet alleen in sneeuw

Misschien dachten we al die tijd dat pinguïns alleen op besneeuwde plaatsen kunnen leven met koud weer. De meeste pinguïnsoorten komen inderdaad alleen voor in besneeuwde gebieden zoals de Zuidpool. Dit komt omdat pinguïns een lichaamsstructuur hebben die hen ondersteunt om te overleven op koude en besneeuwde plaatsen. Pinguïns hebben een korte vacht maar voelen warm aan door de dikke laag vet, dit houdt ze warm ook al leven ze in koud en extreem weer.

 

Er zijn echter ook soorten pinguïns die in warme gebieden leven, bijvoorbeeld de Galapagos-pinguïn die alleen op de Galapagos-eilanden leeft, precies 600 mijl uit de kust van Ecuador in Zuid-Amerika. Er zijn ook Magelhaense pinguïns die we kunnen vinden op de stranden van Argentinië, evenals Chili.

 

3. Pinguïns zijn carnivoren

Pinguïns zijn vleesetende of vleesetende vogels. Pinguïns eten een verscheidenheid aan voedsel, zoals vis, garnalen en inktvis. Er zijn ook pinguïns waarvan het hoofdvoedsel sardines, octopus en inktvis is. Pinguïns kunnen tot zes kilo voedsel per dag eten.

 

4. Dit type keizerspinguïn is het grootste type pinguïn

Dit type keizerspinguïn is een pinguïnsoort die de langste en grootste maat heeft. Ze kunnen een hoogte bereiken van 125 cm en een lichaamsgewicht tot wel 40 kilogram!

 

De lichaamskenmerken van de keizerspinguïn worden gekenmerkt door zijn zwarte kop, snavel, rug en vleugels en witte buik. Er is een licht geel patroon op het oor. Keizerspinguïns staan ​​bekend om hun uitstekende zwemvaardigheden. De keizerspinguïn kan duiken tot een diepte van 500 meter en kan 20 minuten onder water blijven!

 

5. Pinguïns zijn geweldige zwemmers

Het volgende unieke feit is dat pinguïnzwemmers betrouwbaar zijn. Hoewel pinguïns niet kunnen vliegen, zijn pinguïns geweldige zwemmers! Aan de oppervlakte zien pinguïns er schattig en schattig uit als ze lopen, maar ze kunnen behendig in het water zwemmen.

 

Terwijl andere vogels hun poten gebruiken om zichzelf voort te stuwen tijdens het zwemmen, gebruiken pinguïns hun sterke vleugels om te zwemmen. Borstspieren werken ook om pinguïns te versterken tijdens het zwemmen, daarnaast hebben ze veren met een speciale vetlaag waardoor ze het niet koud hebben als ze in water zwemmen. Er zijn ook ezelspinguïns die tot 22 mijl per uur kunnen zwemmen!


Unieke Feiten Over Pinguïns

6. Roofdieren hebben die op elk moment op hen kunnen jagen

Net als andere dieren maken pinguïns deel uit van de voedselketen. Pinguïns hebben natuurlijke vijanden die op elk moment op hen kunnen jagen. Een van de roofdieren is de orka (orka-walvis). Niet alleen dat, walrussen en zeeleeuwen zijn ook opgenomen als pinguïnroofdieren.

 

Er zijn ook andere dieren die op kuikens en pinguïneieren jagen. Deze omvatten meeuwen, jagers en sheathbills. Van vogels is ook bekend dat ze door pinguïns gevangen vissen stelen als ze niet op hun hoede zijn.

 

7. Pinguïns zijn loyale dieren

Pinguïns zijn monogame dieren. Dit betekent dat mannelijke en vrouwelijke pinguïns altijd met dezelfde partner zullen broeden.

 

Ze zullen ook samen voor de eieren zorgen en de kuikens grootbrengen. Uit één onderzoek bleek echter dat sommige vrouwelijke pinguïns verschillende mannetjes hebben wanneer het paarseizoen aanbreekt.

 

8. Pinguïns bewaken om de beurt eieren en zoeken naar voedsel

Wanneer de paartijd voorbij is en de vrouwelijke pinguïn eieren legt, zullen ze om de beurt de eieren bewaken. De vrouwelijke pinguïn zal haar eieren aan de mannelijke pinguïn geven om voor te zorgen, terwijl de vrouwelijke pinguïn naar buiten gaat om voedsel te zoeken. Aan de andere kant, wanneer de vrouwelijke pinguïn terugkeert, is het de beurt aan de mannelijke pinguïn om naar buiten te gaan om voedsel te zoeken en de vrouwelijke pinguïn is verantwoordelijk voor het warmhouden van de eieren.

 

De tijd die een pinguïn nodig heeft om een ​​ei uit te broeden, hangt af van hoe groot het ei is. De incubatietijd varieert van 32 tot 68 dagen. Gedurende deze tijd zijn pinguïns bereid zich te onthouden van eten om hun eieren te beschermen, vooral als hun partners niet zijn teruggekeerd van het zoeken naar voedsel.

 

9. Pinguïns worden bedreigd

Van alle pinguïnsoorten is de meest bedreigde de geeloogpinguïn uit Nieuw-Zeeland (Megadyptes antipodes). Het aantal pinguïnsoorten is nu slechts ongeveer 4.000 die overleven. Een ander type pinguïn dat ook met uitsterven wordt bedreigd, is de kuifpinguïn (Eudyptes slateri) die in de afgelopen 20 jaar ongeveer 70% van zijn populatie heeft verloren. Sinds 1970 hebben de Galapagos-pinguïns ook de helft van hun totale populatie verloren.

 

10. Hoe identificeren pinguïns hun partners?

Pinguïns leven meestal in groepen in grote kolonies. Hoe communiceren pinguïns dan met hun partners, als er in één kolonie duizenden pinguïns tegelijk zijn?

 

Blijkbaar gebruiken pinguïns hun stem om hun partners te identificeren. De keizerspinguïn gebruikt bijvoorbeeld twee takken van de syrinx om tegelijkertijd twee verschillende frequenties uit te zenden. Aan deze kenmerkende geluidsfrequentie kunnen pinguïns hun partner herkennen.

 

11. Pinguïns houden ervan om te glijden

Pinguïns glijden graag op hun buik met behulp van hun voeten. Het blijkt dat dit door pinguïns wordt gedaan om in snelle tijd lange afstanden af ​​te leggen. Wanneer pinguïns zich echter bij hun kolonie verzamelen, zullen pinguïns de neiging hebben om te lopen door met hun lichaam te wiebelen.

 

Pinguïns worden geclassificeerd als dieren die graag samenkomen met hun kolonies. Naarmate de temperatuur kouder wordt, zullen de pinguïns naar elkaar toe stromen om voor warmte te zorgen.

 

12. Pinguïns zullen vasten als ze van huid veranderen

Niet anders dan andere vogels, gaan pinguïns ook door stadia van vervellen. Pinguïns hebben echter een andere benadering in vergelijking met andere vogels. Bij het vervellen verliezen pinguïns al hun veren in één keer tijdens het proces, ook wel bekend als catrastopisch vervellen.

 

Gedurende deze tijd zullen pinguïns wekenlang vasten omdat ze geen voedsel kunnen vinden zonder hun warme veren. Pinguïnveren hebben ook waterafstotende eigenschappen, waardoor ze geschikt zijn om lange tijd in water te zwemmen. Maar tijdens het jagen zullen pinguïns samenwerken om de vissen naar de oppervlakte te brengen, zodat ze gemakkelijk op te pikken zijn. Het vergt samenhang en samenwerking bij het doen van deze jacht. Dit is de reden waarom pinguïns loyale vrienden worden genoemd.

 

Dat waren dus enkele unieke feiten over pinguïns. Hopelijk nuttig en dragen bij aan ons inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->