-->

Blijkbaar Hebben Slakken Benen en Tanden, Hier Zijn 8 Unieke Slakkenfeiten

Unieke Slakkenfeiten - bron piqsels

Blijkbaar Hebben Slakken Benen en Tanden, Hier Zijn 8 Unieke Slakkenfeiten

Slakken worden geclassificeerd als plantenplagen die behoorlijk vervelend zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat als we een slak ongeveer 20 meter uit de tuin verplaatsen, deze niet meer terugkomt in de tuin.

 

De meest gebruikte methode is het gebruik van chemische voeders. Ook al wordt het bestempeld als een plantenplaag, het blijkt dat slakken een aantal unieke feiten hebben. Laten we eens kijken naar de unieke feiten over de volgende langzame dierenslakken.

 

1. Slakken kunnen lang leven in vergelijking met andere dieren

De leeftijd van de slak hangt blijkbaar af van elke soort, vooral op de plaats waar deze slak leeft en zich vestigt. Onder de slakken zijn er ook die maar 5 jaar kunnen leven. Maar als ze geluk hebben, kunnen slakken ook tot 20 jaar overleven.

 

2. Slakken hebben ook poten

Dit langzame dier wordt inderdaad alleen bewegend glijdend gezien met één slijmerige poot. Maar het blijkt dat slakken één grote lange spier aan de voorkant hebben die wordt gebruikt om hun lichaam vast te pakken en te trekken wanneer ze over de grond glijden.

 

3. Slakken zijn giftige dieren

Landslakken zijn meestal niet giftig, maar de meeste waterslakken zijn giftig. Als we ziek worden na het eten van een soort landslak, misschien omdat de manier van verwerken niet goed is of misschien heb je een bepaalde allergie.

 

Zeekegelslakken worden geclassificeerd als een van de meest giftige en dodelijke dieren ter wereld. Slechts één steek in het lichaam kan de dood veroorzaken. Nou, probeer niet te spelen met zeekegelslakken!

 

4. Medeslakken helpen elkaar sneller te bewegen

Het slijm dat slakken op de grond achterlaten, is nuttig om hun reisroute te egaliseren en andere slakken met minimale wrijving te laten glijden. Slakken worden vaak samen gezien en vormen paden met het slijm dat ze achterlaten om elkaars pad te versnellen.

 

5. Slakken zijn super relaxte dieren

Hoewel ze slijm hebben waarmee ze sneller kunnen bewegen, zijn slakken nog steeds een van de langzaamste dieren ter wereld. Slakken bewegen zich over het algemeen in een rustig tempo, maar slakken kunnen snelheden bereiken van ongeveer 46 m/u of ongeveer 1,3 cm/s als ze haast hebben.

Unieke Slakkenfeiten - bron piqsels

6. We kunnen het slijm opeten dat slakken achterlaten

Het volgende unieke slakkenfeit is dat we het slijm dat een slak achterlaat, kunnen opeten. Er doen mythes en meningen de ronde dat slakkenslijm voedsel oneetbaar maakt.

 

In feite kan dit slijm worden gegeten, weet je. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit slakkenslijm voordelen heeft voor de behandeling van maagzweren of zweren. Dus, wie wil proberen slakkenslijm te eten?

 

7. Slakken hebben niet het vermogen om te zien, laat staan ​​te horen

Slakken zijn bijna volledig blind en hebben geen gehoormechanisme.Ondanks hun tekortkomingen hebben slakken een geweldig reukvermogen. Slakken hebben het vermogen om de aanwezigheid van voedsel op enkele meters afstand te ruiken, wat voor een klein dier als zij een behoorlijk lange afstand is.

 

8. Slakken hebben ook tanden

De meesten van ons denken dat slakken zachte dieren zijn en onmogelijk om tanden te hebben. Maar het blijkt dat de tanden van de slak er zijn. Dit type tuinslak heeft 14 duizend tanden. Deze tanden worden gebruikt voor het malen en worden gebruikt om voedsel te snijden, vooral bladeren en stengels.

 

De tanden van deze slak zijn gerangschikt in rijen in de vorm van een radula. De radula heeft meestal 120 rijen met clusters van elk 100 tanden, voor degenen met 12.000 tanden. Sommige soorten slakken hebben 20.000 tanden. De plaatsing van tanden en hun vorm varieert met elk type slak.

 

Nou, dat zijn 8 unieke feiten over slakken. Slakken zijn niet alleen een plantenplaag, ze hebben ook een aantal interessante feiten. Hopelijk is dit nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->