-->

In Staat Om Onweersbuien te Detecteren, Hier Zijn 8 Unieke Feiten Over Olifanten

Unieke Feiten Over Olifanten - bron piqsels

In Staat Om Onweersbuien te Detecteren, Hier Zijn 8 Unieke Feiten Over Olifanten

Olifanten zijn een van de grootste en meest intelligente zoogdieren. Maar nu zijn olifanten erg verdrietig. Op veel olifanten over de hele wereld, ook in Indonesië, wordt gejaagd voor hun slagtanden. Hun bevolking neemt af. Daarvoor moeten we het bestaan ​​van dit grote dier in stand houden, zodat het niet uitsterft.

 

Welnu, hier zullen we enkele van de uniciteit van olifanten uitleggen, zodat we het grootste zoogdier op deze kunnen leren kennen. Hier zijn 8 unieke feiten over olifanten.

 

1. Het blijkt dat de slurf van de olifant erg sterk is

De slurf is het belangrijkste lichaamsdeel van een olifant en tevens het kenmerk van dit dier. Deze stam functioneert als een hand en is sterk genoeg om vele lasten te tillen waaronder 1 boomstam.

 

De slurf van de olifant wordt ook gebruikt om water te drinken. Olifanten kunnen tot 10 liter water door hun slurf opzuigen en weer uitspugen.

 

Olifanten gebruiken hun slurf ook om te baden. Olifanten sproeien stof op hun natte lichaam om zichzelf te beschermen tegen de hitte van de zon.

 

2. Multifunctioneel olifantenivoor

Ivoor voor olifanten is niet alleen een decoratie. Maar het blijkt dat slagtanden van olifanten veel functies hebben, bijvoorbeeld om water te nemen, boomstammen te duwen, dingen op te tillen, te vechten met andere olifanten en voor zelfverdediging.

 

Ivoor zal blijven groeien na de leeftijd van de olifant. Over het algemeen groeien de slagtanden van mannelijke olifanten tot 15 centimeter per jaar. Ivoor wordt ook door olifanten gebruikt om hun territorium af te bakenen.

 

Daarnaast worden olifantenslagtanden ook gebruikt als hulpmiddel om een ​​partner te vinden. Voor vrouwelijke olifanten zorgen grote slagtanden ervoor dat mannelijke olifanten er macho en aantrekkelijker uitzien.

 

3. Zwangerschapstijd voor olifanten is erg lang

De draagtijd van olifanten is 22 maanden. Hierdoor zijn ze landdieren met de langste draagtijd ter wereld.

 

Eenmaal geboren, kunnen babyolifanten tot 120 kilogram wegen. Babyolifanten kunnen ook rechtop staan ​​als ze worden geboren.

 

4. Olifanten hebben een sterk geheugen

Unieke Feiten Over Olifanten - bron piqsels

Olifanten hebben een sterk langetermijngeheugen. Dit blijkt uit een studie van oude vrouwelijke olifanten in verschillende kuddes tijdens een droogte.

 

Er werd geconcludeerd dat de kudde onder leiding van de oude vrouwelijke olifant onmiddellijk het droogtegebied verliet om water en de overlevende leden van de kudde te zoeken. Dit betekent dat vrouwelijke olifanten ouder dan 30 jaar herinneringen hebben aan eerdere droogtes en begrijpen wat ze moeten doen.

 

5. Olifants grote oren

Een van de toepassingen van grote olifantenoren is om de lichaamstemperatuur van de olifant zelf te koelen. De warmte van het bloed dat in de oren stroomt, zal de olifant helpen warm te blijven door met zijn oren te kwispelen.

 

De grote oren van de olifant helpen ook om goed te kunnen horen. Olifanten gebruiken hun oren ook om zichzelf te beschermen, door hun oren te spreiden om ze groter te laten lijken om andere dieren die een bedreiging vormen af ​​te schrikken.

 

6. Olifanten hebben veel wederzijdse zorg

Een ander uniek feit over olifanten is dat olifanten de gevoelens van andere olifanten kunnen begrijpen. Wanneer een olifant zich ongelukkig voelt, zullen andere olifanten zich hetzelfde voelen.

 

In deze toestand zullen ze de olifant die niet gelukkig is opvrolijken. Soms zie je dat een olifant zijn slurf op een andere olifant legt die verdrietig en ongelukkig is. Olifanten zullen ook huilen om de dood van andere olifanten.

 

7. Olifanten kunnen onweersbuien detecteren

Olifanten hebben nog een ander voordeel, namelijk dat ze onweersbuien kunnen detecteren op een afstand van 250 kilometer. Over het algemeen naderen ze zelfs de storm om alleen maar naar water te zoeken.

 

8. Olifanten produceren veel poep en scheten

Olifanten produceren veel mest en methaangas. Olifanten kunnen tot 16 uur per dag eten. In het wild of in het bos kan één olifant tot 500 kilogram per dag eten, maar de gemiddelde hoeveelheid ligt rond de 110 kilogram. In dierentuinen kunnen volwassen olifanten tussen de 5 en 7 kilogram graan per dag eten. In termen van waterverbruik kan elke olifant ongeveer 100 tot 200 liter per dag consumeren.

 

Het efficiëntieniveau van olifanten die hun voedsel verteren, is echter slechts 50 procent. Er zal dus veel vuil en gas zijn dat door olifanten zal worden verwijderd. Dit komt omdat het spijsverteringsstelsel van de olifant niet perfect is.

 

Olifanten poepen tussen de 10 en 20 keer per dag met een gewicht tot 115 kilogram. Dat betekent dat een volwassen olifant in een jaar meer dan 40 ton mest kan produceren.

 

Dit zijn dus 8 unieke feiten over olifanten die u moet weten. Hopelijk is deze informatie nuttig en vergeet deze niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->