-->

Konijnen Kunnen Niet Overgeven, 16 Unieke Feiten Over Konijnen

Unieke Feiten Over Konijnen - bron piqsels

Konijnen Kunnen Niet Overgeven, 16 Unieke Feiten Over Konijnen

Konijnen zijn dieren met grappige en schattige gezichten. Haar dieet is wortelen zoals mensen beschrijven.

 

Konijnen kunnen tunnels graven en kunnen maximaal 10 kg wegen. Daarnaast zijn konijnen ook een van de dieren die vaak als huisdier in huis worden gehouden.

 

Unieke feiten over konijnen

Voor degenen onder u die van konijnen houden of voor degenen die konijnen willen houden, is het goed om meer te weten over dit schattige dier, hieronder vindt u enkele unieke feiten en informatie over konijnen over konijnen die het waard zijn om te weten.

 

1. Konijnen kunnen tot 12 jaar oud worden

Konijnen kunnen meestal overleven tot de leeftijd van vijf jaar. Maar in feite kunnen ze overleven tot een leeftijd van maximaal 12 jaar.

 

Sommige soorten konijnen die een klein formaat hebben, zullen meestal langer leven dan grotere konijnen. Een kort leven is vaak te wijten aan een gebrek aan kennis en begrip van de behoeften van konijnen en ook aan de veronderstelling dat konijnen huisdieren zijn voor kinderen.

 

Veel konijnen die op de juiste manier worden verzorgd en verzorgd, kunnen tot 10 jaar oud worden en zullen lange tijd konijnen als huisdier houden.

 

2. Sommige konijnen kunnen groot worden

Konijnen staan ​​synoniem voor schattige, schattige en kleine vormen. Maar sommige soorten, zoals het gigantische Vlaamse konijn, kunnen groter worden.

 

Dit type konijn is het grootste ter wereld, zijn lichaamslengte kan oplopen tot 75 cm en kan tot 11 kg wegen.

 

Hoewel ze groot zijn, is dit type konijn niet agressief, dus het kan als huisdier worden gehouden en is ook populair bij konijnenliefhebbers.

 

3. Konijnen hebben vrienden nodig

Konijnen leven over het algemeen in groepen, dus het is heel gemakkelijk om te socialiseren, dus als we meer dan één konijn houden, kan dit de kwaliteit van leven van het konijn zelf verbeteren.

 

Het is dus raadzaam om een ​​paar konijnen te houden, zodat de konijnen niet eenzaam zijn. Als je genoeg ruimte hebt, kunnen konijnen ook in grotere groepen gehouden worden.

 

4. Konijnen kunnen snel broeden

Een vrouwtjeskonijn is klaar om te fokken als ze 3 tot 8 maanden oud is. Wanneer konijnen die leeftijd bereiken, kunnen ze de rest van hun leven ongeveer acht maanden per jaar productief zijn. Het voortplantingssysteem van het vrouwtjeskonijn volgt geen cycli; de eisprong wordt echter veroorzaakt door geslachtsgemeenschap. Na een draagtijd van 30 dagen zal het vrouwelijke konijn tussen de vier en twaalf konijnen krijgen.

 

Unieke Feiten Over Konijnen

5. Konijnen eten hun eigen uitwerpselen

Als onderdeel van hun natuurlijke dieet zullen konijnen bepaalde soorten van hun eigen uitwerpselen eten die caecotrofen worden genoemd.

 

Dit soort konijnenkeutels is rijk aan eiwitten en B-vitamines, en konijnen zullen het eten voor hun voedingsbehoeften. Het kenmerk van caecotrofen is dat het veel glanzender is en beter ruikt dan gewone konijnenpoep, zelfs de eigenaar zal het zelden zien omdat het konijn het meteen opeet. Als er veel caecotrofen in de kooi zitten, is de kans groot dat het konijn voedingsproblemen heeft.

 

6. Konijnentanden groeien continu

Een ander uniek feit van konijnen is dat konijnentanden hun hele leven blijven groeien, dus het is erg belangrijk om voldoende grasvoer te geven, zodat het kan helpen de grootte van de tanden tot normaal te verminderen.

 

Door de beweging van het kauwgras en het silicagehalte in het gras zullen de tanden natuurlijk niet te lang worden. Konijnen die niet aan de grasbehoefte voldoen, zullen gemakkelijk gebitsproblemen krijgen, een van de meest voorkomende ziekten bij konijnen. Konijnentanden die te lang worden, kunnen de mond en tong verwonden en het vermogen van het konijn om te eten beperken.

 

7. Wortelen zijn geen hoofdvoedsel voor konijnen

Het blijkt dat wortelen niet het natuurlijke voedsel van konijnen zijn dat we ons vaak voorstellen. Wortelen bevatten veel suiker en mogen slechts af en toe worden gegeven.

 

Het hoofdvoedsel van konijnen is gras (80% van het dieet), een kleine hoeveelheid verse groenten (15% van het dieet) en 5% kwaliteitsvol en gezond korrelvoer.

 

8. Konijnen moeten veel drinken

Het blijkt dat konijnen een grote hoeveelheid water nodig hebben. Konijnen kunnen ongeveer 10 milliliter water per 100 gram lichaamsgewicht consumeren. Dus als je een konijn hebt dat 1 kg weegt, hoef je het alleen maar zelf te tellen.

 

Vergeet niet om het water elke dag te verversen en de kom regelmatig schoon te maken. Konijnen drinken het liefst water uit een kom.

 

9. Konijnen zijn "schemerig"

Veel mensen denken dat konijnen nachtdieren zijn, dat wil zeggen dieren die overdag slapen en 's nachts actief zijn. Maar zo is het niet.

 

Konijnen zijn opgenomen in de schemergroep, namelijk dieren die het meest actief zijn bij zonsondergang en zonsopgang.

 

10. Konijnen drukken geluk uit door 'binky'

Als het konijn blij is, gaat het konijn binky. Bij het doen van een binky springt het konijn in de lucht en beweegt zijn hoofd en lichaam in de tegenovergestelde richting, of het nu stilstaat of rent.

 

Een snelle beweging van het hoofd en de oren wordt een halfbinky genoemd, wat ook een teken van geluk is.

 

Het binky-gebaar is de manier van een konijn om hen te laten weten dat ze in het algemeen heel gelukkig zijn met hun leven.

 

Unieke Feiten Over Konijnen

11. Konijnen zijn erg hygiënisch

Konijnen zijn erg hygiënisch en maken hun lichaam graag schoon. De manier waarop een konijn zijn lichaam reinigt, is door zijn lichaam te likken, net als een kat. Met dit konijn hoeft het niet gewassen te worden zoals andere huisdieren.

 

12. Konijnen kunnen niet overgeven

Het spijsverteringsstelsel bij konijnen beweegt niet in omgekeerde richting, wat betekent dat het konijn niet kan overgeven. De ingenomen vacht reinigt even zijn lichaam, het konijn zal daarop anticiperen door veel vezels te eten, zodat de ingenomen vacht via het spijsverteringskanaal naar buiten komt.

 

13. Konijnen hebben veel beweging nodig

Konijnen die zowel binnen als buiten worden gehouden, hebben veel beweging nodig. Eigenaars moeten zorgen voor een veilige plek waar ze kunnen rennen, springen, verstoppen, graven, staan ​​en liggen, zodat het konijn een levensechte ervaring in het wild krijgt. Jonge konijnen die niet genoeg ruimte hebben, zijn vatbaarder voor breuken.

Het huis van het konijn moet groot genoeg zijn om drie sprongen te kunnen maken en zijn spieren te kunnen strekken. Over het algemeen heeft de ideale konijnenkooi een lengte van ongeveer 180 cm en een hoogte van 60 cm.

 

14. Konijnenoren hebben veel functies

Konijnen hebben lange oren, dus het gehoor van het konijn zal ook beter worden. De vorm van de oren van konijnen is zeer uniek en kan 180 graden worden gedraaid, zodat ze de bron van het geluid precies kunnen vinden.

 

Konijnenoren fungeren ook als een regulator van de lichaamstemperatuur. Konijnen kunnen in plaats daarvan niet zweten, konijnen zullen lange ooroppervlakken gebruiken om overtollige warmte af te geven, maar de eigenaar moet zorgen voor een schaduwrijke en koele plaats zodat het konijn niet oververhit raakt.

 

15. Babykonijnen worden geboren met hun ogen dicht

Babykonijnen worden geboren met hun ogen dicht. In geopende toestand kunnen de ogen van het konijn 360 graden draaien. Het is dus erg moeilijk om konijnen te vangen omdat ze alle kanten op kunnen kijken. Konijnen hebben een kleine blinde vlek recht voor hun gezicht.

 

16. Konijnen zijn erg snelle dieren

Het laatste unieke feit van konijnen is dat konijnen zich kunnen voortbewegen met snelheden tot 30 km/uur. Dit omvat het vermogen van het konijn om te springen tussen een hoogte van 1 tot 1,5 meter en meer dan 2,5 meter horizontaal. Het is moeilijk om een ​​weggelopen konijn te vangen.

 

Dus dat is wat unieke informatie en feiten over konijnen, hopelijk zal het nuttig zijn en bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->