-->

Hier Zijn 20 Interessante Feiten Over de Zuidpool

Interessante Feiten Over de Zuidpool - bron piqsels

Hier Zijn 20 Interessante Feiten Over de Zuidpool

Een zeer koude en afgelegen plek in de wereld die vaak de Zuidpool of Antarctica wordt genoemd, is het leegste, droogste, droogste en koudste continent op aarde.

 

In tegenstelling tot de Noordpool. IJsberen vind je hier niet, er zijn alleen pinguïns omdat pinguïns niet op de Noordpool kunnen leven omdat de temperatuur op de Noordpool niet zo koud is als op de Zuidpool.

 

Over de zuidpool gesproken dat zelden mensen geïnteresseerd zijn om daarheen te gaan. Veel vragen rijzen in onze geest, wat is er werkelijk aan de hand op de zuidpool? Dus deze keer zal writingjaya.com informatie en unieke en interessante feiten over de zuidpool bieden.

 

1. Je kunt niet werken op de Zuidpool (Antarctica)

Het unieke aan de eerste zuidpool is dat je op de zuidpool niet kunt werken, tenzij je verstandskiezen zijn verwijderd en de appendix wordt doorgesneden. Op de zuidpool is geen plaats voor medische ingrepen, dus je verstandskiezen en blindedarm moeten eraf als je op Antarctica wilt overleven, ook als je geen gezondheidsproblemen hebt.

 

2. Antarctica is de droogste plek ter wereld

Het volgende unieke feit van de zuidpool is dat de zuidpool de droogste plek op aarde is die zich in het Antarctische gebied bevindt of vaak de Droge Valleien wordt genoemd. Hier is een gebied van Antarctica dat niet bedekt is met de eeuwige sneeuw die kenmerkend is voor de zuidpool.

 

Meer dan twee miljoen jaar is er geen regenval of kan gezegd worden dat er geen regenval is. Het kan gezegd worden dat het nog beter is in de woestijn waar wel een beetje regen valt. Bovendien zullen Dry Valleys ook geen vocht (water, ijs of sneeuw) vinden.

 

3. Antarctica heeft zijn eigen topleveldomein

Zoals sommige landen die hun eigen topleveldomein hebben (zoals Indonesië, namelijk .id, Australië, namelijk .au, Duitsland: .de, Japan met .jp enzovoort). Net als Antarctica heeft ook deze regio een eigen topleveldomein, namelijk: .aq. Nou, des te interessanter is de discussie deze keer niet.

 

4. Antarctica was vroeger een warme plek

Naar schatting was de zuidpool meer dan 200 miljoen jaar geleden een warme plaats totdat er kokospalmen langs de kust groeiden. De temperatuur op de zuidpool is boven de 20C gestegen. Dit bewijs wordt getoond door een steekproef van 13 boomfossielen die door onderzoekers zijn gevonden. Deze fossiele boom is naar schatting zo'n 200 miljoen jaar oud, wat bewijst dat de Antarctische gletsjer ooit een vruchtbaar gebied was en begroeid was met verschillende planten.

 

5. Metallica had ooit een show op Antarctica

Metallica is een Amerikaanse band die voor het eerst werd opgericht in Los Angeles. Deze metalband hield ooit een show op Antarctica met als thema Freeze 'Em All. Door dit concert werd Metallica een van de eerste bands die op elk continent toerde. Metallica heeft al wereldrecords gebroken, met optredens op zeven continenten in een tijdsbestek van één jaar! Hmmm.. is er iemand die de show heeft gezien of niet?

 

6. Er is een kerncentrale op Antarctica

Het volgende unieke feit van Antarctica is dat er een kerncentrale op Antarctica staat. McMurdo Station is de grootste kerncentrale op Antarctica en wordt sinds 1962 door de Verenigde Staten geëxploiteerd.

 

7. Antarctica heeft een brandweer

Ook al is het bedekt en gevuld met ijs tot een zeer minimaal niveau en zal er geen kans op brand zijn, maar omwille van de veiligheid heeft Antarctica nog steeds een brandweer. Deze brandweerafdeling is ook eigendom van Mc Murdo. Hoewel er nooit brand is geweest, zijn de arbeiders ook overgenomen van professionele arbeiders.

 

8. Paddestoelen kunnen leven op de zuidpool

Hoewel Antarctica extreme temperaturen kent, blijkt dat er zo'n 1200 soorten paddenstoelen zijn onderzocht die op Antarctica kunnen overleven. Champignons kunnen zich goed aanpassen aan koude en extreme temperaturen.

Interessante Feiten Over de Zuidpool

9. Antarctica heeft alle tijdzones ter wereld

Alle lengtegraden die we gebruiken om de tijdzone te bepalen, ontmoeten elkaar op de twee polen, zuid en noord.

 

10. Er zijn geen ijsberen op Antarctica

Op Antarctica of de Zuidpool kun je geen ijsbeer zien. Op de zuidpool zullen ze niet kunnen overleven. Dit komt omdat de zuidpool een lagere temperatuur heeft dan de noordpool. Je kunt alleen ijsberen zien in het noordpoolgebied of delen van Canada. Het dier dat je op de zuidpool kunt vinden en overleven, is de pinguïn.

 

11. Blijkt dat er een bar is op Antarctica

Wie had gedacht dat er een bar op Antarctica was, deze bar is de meest zuidelijke bar ter wereld. Terwijl het bitter koud wordt op Antarctica, verzamelen zich menigten aan de bars van het Vernadsky Research Station.

 

12. De koudste temperatuur is Antarctica

De koudste temperatuur ooit gemeten op aarde was op Antarctica. Het is niet willekeurig dat de koudste temperatuur werd geregistreerd bij min 128 graden Fahrenheit of rond de min 89 graden Celsius. Je kunt je voorstellen hoe koud het op dit moment is. Dit temperatuurpunt werd geregistreerd op 21 juli 1983 op het Vostok-station in Antarctica.

 

13. Antarctica is het vijfde grootste continent ter wereld

Het gebied van het continent Antarctica staat op de vijfde van alle continenten ter wereld.Het gebied van de zuidpool is ongeveer 14 miljoen vierkante kilometer.

 

14. De zuidpool is voor 99% bedekt met ijs

Het grootste deel van Antarctica is bedekt en bedekt met ijs. De gletsjer die het continent Antarctica bedekt, wordt vaak de ijskap (ijskap) genoemd.

 

15. De gemiddelde dikte van Antarctisch ijs is 1,6 kilometer (1 mijl)

De ijskap op Antarctica is erg dik. Dit continent heeft ongeveer 75% van al het zoete water op aarde.

 

16. Transantarctische bergen op Antarctica

Er zijn lange bergen op het Antarctische continent, deze bergen worden de Transantarctische bergen genoemd. Deze bergen verdelen de Zuidpool in 2 delen, namelijk het Westen en het Oosten. De Transantarctische Bergen zijn 3500 mijl lang. Deze bergketen is een van de langste bergen ter wereld.

 

17. Het bestaan ​​van Antarctica wordt volledig erkend

Het bestaan ​​van de zuidpool of het continent Antarctica werd pas echt erkend in 1820. Vroeger dacht men dat Antarctica slechts een eilandengroep was.

 

18. De eerste mensen die Antarctica bereikten

Roald Amundsen, een Noorse ontdekkingsreiziger, was de eerste die de Zuidpool bereikte. Hij liet de Britse ontdekkingsreiziger Robert Falcon Scott achter en arriveerde op 14 december 1911 op het continent en plantte daar zijn nationale vlag.

 

19. Vredesonderzoeksverdrag op Antarctica

In 1959 vond een geheime ontmoeting plaats met de twaalf landen die het Antarctisch Verdrag hadden ondertekend. In deze overeenkomst staat dat het continent Antarctica uitsluitend is gewijd aan vredesonderzoeksactiviteiten. Tot op heden is deze overeenkomst door 48 landen ondertekend.

 

20. De eerste baby geboren op de zuidpool

In januari 1979 was Emile Marco Palma de eerste baby die op de Zuidpool werd geboren. Het blijkt dat dit geboorteproces slechts een verzinsel is van de Argentijnse regering die wordt gebruikt om sommige gebieden op Antarctica te claimen. Argentinië heeft met dit doel bewust een zwangere vrouw naar de zuidpool gestuurd om te bevallen.

 

Dus dat is wat unieke en interessante informatie en feiten over de zuidpool (Antarctica). Hopelijk nuttig en kan bijdragen aan ons inzicht. Vergeet het niet te delen!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->