-->

Kan Tot 1 Jaar Worden Bewaard, Hier Zijn 10 Unieke Feiten Over Appels

Unieke Feiten Over Appels - bron piqsels

Kan Tot 1 Jaar Worden Bewaard, Hier Zijn 10 Unieke Feiten Over Appels

Appels, wie heeft er nog niet gegeten? In ons land zijn appels heel gemakkelijk te vinden en te verkopen in supermarkten, supermarkten en zelfs op traditionele markten. Naast vers en knapperig kunnen appels ook gezond zijn voor het lichaam.

 

We eten misschien vaak appels, maar hoeveel weet jij over deze vrucht? Deze keer zullen we informatie en unieke feiten over appels geven. Kom op, overweeg enkele unieke feiten over de volgende appels!

 

1. Appels kunnen tot 1 jaar meegaan

Ook al ziet het er vers uit, het kan zijn dat de appels die je in het fruitschap van een supermarkt ziet, 1 jaar oud zijn, weet je! Volgens onderzoek kunnen appels slapend worden gemaakt en 6 tot 12 maanden worden bewaard voordat we ze in supermarkten kopen.

 

Nadat de appels zijn geplukt, worden ze in een magazijn geplaatst met een koude temperatuur en luchtdruk die is ingesteld om te voorkomen dat de appels rijp en papperig worden. Deze koude opslag helpt het vrijkomen van ethyleen te voorkomen, een chemische stof die wordt geproduceerd door groenten en fruit wanneer ze rijp zijn.

 

Behalve voor appels geldt deze manier van bewaren ook voor de bewaring van peren, kiwi's, pruimen, abrikozen, avocado's en tomaten.

 

2. Appels zijn afkomstig uit Centraal-Azië

Appels kwamen blijkbaar uit Centraal-Azië, in het gebied tussen de Zwarte en de Kaspische Zee. Appels werden vervolgens duizenden jaren in Europa en Azië verbouwd en vervolgens van Europa naar Noord-Amerika gebracht.

 

3. China is 's werelds grootste appelproducent

China is 's werelds grootste appelproducent. Vanaf 2018 is China erin geslaagd om meer dan 45 miljoen ton appels per jaar te produceren, gevolgd door de Verenigde Staten met 4,6 miljoen ton en Polen met 3,6 miljoen ton appels en dit zal elk jaar toenemen.


4. Er zijn meer dan 8 duizend soorten appels

Tot op heden zijn er meer dan 8 duizend soorten appels. Het aantal variëteiten van deze appel behoort tot de meest talrijke fruitsoorten.

 

Elke appelvariëteit is er in verschillende maten, variërend van iets groter dan een kers tot zo groot als een grapefruit. Wauw, je kunt je voorstellen hoe groot de appel is, hij zal zeker niet opraken als je hem alleen eet. Appels hebben ook verschillende huidskleuren, variërend van geel, groen, zwart en rood. Voor rode appels is het zeldzaam, omdat zwarte appels alleen kunnen leven in de hooglanden van de Tibetaanse regio van China. Zwarte appels worden vaak Chinese Red Delicious genoemd.

Unieke Feiten Over Appels 

5. Niet alle appels kunnen direct worden geconsumeerd

Appels bestaan ​​uit drie soorten verbindingen, namelijk zuren, suikers en tannines. Appels die we direct kunnen consumeren bevatten meestal veel suiker en zijn laag in zuurgraad en hebben ook een laag tanninegehalte.

 

Daarnaast zijn er appelsoorten die slechts een kleine hoeveelheid tannines en suiker bevatten, maar de smaak is zuurder. Dit type appel is geschikt om te gebruiken als kookingrediënt, bijvoorbeeld als ingrediënt in appeltaart.

 

Er zijn ook appelsoorten die veel tannines en suiker bevatten en zuur smaken. Deze soort kan niet direct gegeten worden, maar is wel geschikt als ingrediënt in appelsapdranken.

 

6. Appels zijn erg goed voor de gezondheid

We hebben misschien gehoord dat het eten van één appel per dag verschillende ziekten kan voorkomen. Appels zijn zeer rijk aan antioxidanten, voedingsvezels en verschillende vitamines en mineralen die het risico op diabetes, kanker, hoge bloeddruk, cholesterol en hartaandoeningen kunnen verminderen. Appels bevatten ook geen natrium, vet en cholesterol, dus ze zijn veilig voor dagelijks gebruik.

 

7. Appels kunnen slaperigheid afstoten, net als koffie

Een appel bevat ongeveer 10 gram natuurlijke suiker of fructose genoemd. Deze natuurlijke suiker geeft dezelfde reactie als cafeïne in koffie. De suiker in appels kan slaperigheid helpen voorkomen, omdat het ons lichaam energie zal geven.

 

Appels eten is gezonder en houdt je effectiever wakker dan een kopje koffie. Het eten van appels veroorzaakt geen stemmingswisselingen, rusteloosheid of angst zoals bij het consumeren van cafeïne.

 

8. Te vaak appels eten kan je tanden beschadigen

Het volgende unieke feit van appels is dat ze tanden kunnen beschadigen. Een studie bewijst dat het consumeren van appels een 5 keer groter risico op tandbederf geeft in vergelijking met koolzuurhoudende dranken. Dit komt omdat appels zuur bevatten.

 

Elke dag zuur consumeren is het ding dat de tanden het meest beschadigt, maar het eten ervan tijdens de maaltijden is veel veiliger.

 

Andere tips die we kunnen doen om het risico op tandbederf door consumptie van appels te voorkomen. We kunnen appels eten met ander voedsel zoals kaas of brood. Van brood of kaas wordt aangenomen dat ze het zuur in appels helpen neutraliseren.

 

Wacht vervolgens, na het eten van een appel, 30 minuten om je tanden te poetsen. Als u uw tanden poetst direct na het eten van een appel, loopt u het risico het tandglazuur aan te tasten.

 

Unieke Feiten Over Appels 

9. Appelzaden bevatten cyanide

We moeten hebben gehoord van het verbod op het eten van appelzaden omdat ze vergif bevatten? Dit blijkt te kloppen! In appelzaden zit een sterk giftige stof, namelijk cyanide. Daarom mogen appelzaden niet worden geconsumeerd. Het eten van te veel appelzaden kan potentieel giftig zijn.

 

Appelzaden hebben eigenlijk een dikke huidlaag en voorkomen dat je wordt blootgesteld aan cyanidegif. Maar als we erop kauwen, komen er amygdalineverbindingen vrij in het lichaam en komen er cyanide vrij.

 

Als je gewoon een beetje appelzaden kauwt, kan blootstelling aan cyanidestoffen die het lichaam binnenkomen door enzymen worden verwijderd. In grote hoeveelheden is het echter schadelijk voor ons lichaam! Toch hoeven we ons geen zorgen te maken, want in een appel zitten maar zo'n 6 zaden. Om een ​​dodelijke dosis cyanidegif te kunnen bereiken, moeten we ongeveer 200 appelzaden of ongeveer 35 appels kauwen.

 

10. Een Apple heeft 25% luchtinhoud

Volgens onderzoek bevat een appel 18 tot 25% lucht. Met zoveel lucht kunnen appels drijven als we ze in water leggen. Als het in grote hoeveelheden is, kan het misschien worden gebruikt om schepen te maken, toch?

 

Nou, dat zijn 10 unieke en interessante feiten over appels. Hopelijk kan het bijdragen aan ons inzicht over deze ene vrucht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->