Unieke Feiten Over Appels - bron piqsels |
Kan Tot 1 Jaar Worden
Bewaard, Hier Zijn 10 Unieke Feiten Over Appels
Appels, wie heeft er
nog niet gegeten? In ons land zijn appels heel gemakkelijk te vinden en te
verkopen in supermarkten, supermarkten en zelfs op traditionele markten. Naast
vers en knapperig kunnen appels ook gezond zijn voor het lichaam.
We eten misschien vaak
appels, maar hoeveel weet jij over deze vrucht? Deze keer zullen we informatie
en unieke feiten over appels geven. Kom op, overweeg enkele unieke feiten over
de volgende appels!
1.
Appels kunnen tot 1 jaar meegaan
Ook al ziet het er vers
uit, het kan zijn dat de appels die je in het fruitschap van een supermarkt
ziet, 1 jaar oud zijn, weet je! Volgens onderzoek kunnen appels slapend worden
gemaakt en 6 tot 12 maanden worden bewaard voordat we ze in supermarkten kopen.
Nadat de appels zijn
geplukt, worden ze in een magazijn geplaatst met een koude temperatuur en
luchtdruk die is ingesteld om te voorkomen dat de appels rijp en papperig
worden. Deze koude opslag helpt het vrijkomen van ethyleen te voorkomen, een
chemische stof die wordt geproduceerd door groenten en fruit wanneer ze rijp
zijn.
Behalve voor appels
geldt deze manier van bewaren ook voor de bewaring van peren, kiwi's, pruimen,
abrikozen, avocado's en tomaten.
2.
Appels zijn afkomstig uit Centraal-Azië
Appels kwamen blijkbaar
uit Centraal-Azië, in het gebied tussen de Zwarte en de Kaspische Zee. Appels
werden vervolgens duizenden jaren in Europa en Azië verbouwd en vervolgens van
Europa naar Noord-Amerika gebracht.
3.
China is 's werelds grootste appelproducent
China is 's werelds
grootste appelproducent. Vanaf 2018 is China erin geslaagd om meer dan 45
miljoen ton appels per jaar te produceren, gevolgd door de Verenigde Staten met
4,6 miljoen ton en Polen met 3,6 miljoen ton appels en dit zal elk jaar
toenemen.
4.
Er zijn meer dan 8 duizend soorten appels
Tot op heden zijn er
meer dan 8 duizend soorten appels. Het aantal variëteiten van deze appel
behoort tot de meest talrijke fruitsoorten.
Elke appelvariëteit is
er in verschillende maten, variërend van iets groter dan een kers tot zo groot
als een grapefruit. Wauw, je kunt je voorstellen hoe groot de appel is, hij zal
zeker niet opraken als je hem alleen eet. Appels hebben ook verschillende
huidskleuren, variërend van geel, groen, zwart en rood. Voor rode appels is het
zeldzaam, omdat zwarte appels alleen kunnen leven in de hooglanden van de
Tibetaanse regio van China. Zwarte appels worden vaak Chinese Red Delicious
genoemd.
Unieke Feiten Over Appels |
5.
Niet alle appels kunnen direct worden geconsumeerd
Appels bestaan uit
drie soorten verbindingen, namelijk zuren, suikers en tannines. Appels die we
direct kunnen consumeren bevatten meestal veel suiker en zijn laag in zuurgraad
en hebben ook een laag tanninegehalte.
Daarnaast zijn er
appelsoorten die slechts een kleine hoeveelheid tannines en suiker bevatten,
maar de smaak is zuurder. Dit type appel is geschikt om te gebruiken als
kookingrediënt, bijvoorbeeld als ingrediënt in appeltaart.
Er zijn ook
appelsoorten die veel tannines en suiker bevatten en zuur smaken. Deze soort
kan niet direct gegeten worden, maar is wel geschikt als ingrediënt in
appelsapdranken.
6.
Appels zijn erg goed voor de gezondheid
We hebben misschien
gehoord dat het eten van één appel per dag verschillende ziekten kan voorkomen.
Appels zijn zeer rijk aan antioxidanten, voedingsvezels en verschillende
vitamines en mineralen die het risico op diabetes, kanker, hoge bloeddruk,
cholesterol en hartaandoeningen kunnen verminderen. Appels bevatten ook geen
natrium, vet en cholesterol, dus ze zijn veilig voor dagelijks gebruik.
7.
Appels kunnen slaperigheid afstoten, net als koffie
Een appel bevat
ongeveer 10 gram natuurlijke suiker of fructose genoemd. Deze natuurlijke suiker
geeft dezelfde reactie als cafeïne in koffie. De suiker in appels kan
slaperigheid helpen voorkomen, omdat het ons lichaam energie zal geven.
Appels eten is gezonder
en houdt je effectiever wakker dan een kopje koffie. Het eten van appels
veroorzaakt geen stemmingswisselingen, rusteloosheid of angst zoals bij het
consumeren van cafeïne.
8.
Te vaak appels eten kan je tanden beschadigen
Het volgende unieke
feit van appels is dat ze tanden kunnen beschadigen. Een studie bewijst dat het
consumeren van appels een 5 keer groter risico op tandbederf geeft in
vergelijking met koolzuurhoudende dranken. Dit komt omdat appels zuur bevatten.
Elke dag zuur
consumeren is het ding dat de tanden het meest beschadigt, maar het eten ervan
tijdens de maaltijden is veel veiliger.
Andere tips die we
kunnen doen om het risico op tandbederf door consumptie van appels te
voorkomen. We kunnen appels eten met ander voedsel zoals kaas of brood. Van
brood of kaas wordt aangenomen dat ze het zuur in appels helpen neutraliseren.
Wacht vervolgens, na
het eten van een appel, 30 minuten om je tanden te poetsen. Als u uw tanden
poetst direct na het eten van een appel, loopt u het risico het tandglazuur aan
te tasten.
Unieke Feiten Over Appels |
9.
Appelzaden bevatten cyanide
We moeten hebben
gehoord van het verbod op het eten van appelzaden omdat ze vergif bevatten? Dit
blijkt te kloppen! In appelzaden zit een sterk giftige stof, namelijk cyanide.
Daarom mogen appelzaden niet worden geconsumeerd. Het eten van te veel appelzaden
kan potentieel giftig zijn.
Appelzaden hebben
eigenlijk een dikke huidlaag en voorkomen dat je wordt blootgesteld aan
cyanidegif. Maar als we erop kauwen, komen er amygdalineverbindingen vrij in
het lichaam en komen er cyanide vrij.
Als je gewoon een beetje
appelzaden kauwt, kan blootstelling aan cyanidestoffen die het lichaam
binnenkomen door enzymen worden verwijderd. In grote hoeveelheden is het echter
schadelijk voor ons lichaam! Toch hoeven we ons geen zorgen te maken, want in
een appel zitten maar zo'n 6 zaden. Om een dodelijke dosis cyanidegif te
kunnen bereiken, moeten we ongeveer 200 appelzaden of ongeveer 35 appels
kauwen.
10.
Een Apple heeft 25% luchtinhoud
Volgens onderzoek bevat
een appel 18 tot 25% lucht. Met zoveel lucht kunnen appels drijven als we ze in
water leggen. Als het in grote hoeveelheden is, kan het misschien worden
gebruikt om schepen te maken, toch?
Nou, dat zijn 10 unieke
en interessante feiten over appels. Hopelijk kan het bijdragen aan ons inzicht
over deze ene vrucht.