-->

Interessante Feiten Over Pripyat, Dode Stad Door Straling

weetjes over Pripyat

Interessante Feiten Over Pripyat, Dode Stad Door Straling

Heb je ooit gehoord van de stad Pripyat? De stad Pripyat ligt ten noorden van de stad Tsjernobyl, in de provincie Kiev Oblast in Oekraïne. De stad ligt ongeveer 100 km ten noordoosten van de Oekraïense hoofdstad Kiev.


De stad Pripyat ligt in de buurt van de kernreactor van Tsjernobyl, een van de grootste kernreactoren ter wereld. De kernreactor ligt ten zuiden van de stad Pripyat, aan de oevers van de rivier de Pripyat.


Kernongeval in Tsjernobyl

Het kernongeval in Tsjernobyl was een nucleair ongeval dat plaatsvond op 26 april 1986 in de kernreactor van Tsjernobyl in Oekraïne (toen onderdeel van de Sovjet-Unie).


Dit ongeval is een van de grootste nucleaire ongevallen ter wereld en veroorzaakte grote schade aan het milieu en de volksgezondheid rond de kernreactor.


De belangrijkste oorzaak van het nucleaire ongeval in Tsjernobyl was een storing in de controle van de kernreactor die optrad tijdens het uitvoeren van een test. Dit ongeval veroorzaakte een explosie in de kernreactor, gevolgd door een brand die bijna drie dagen duurde.


De explosie veroorzaakte de uitstoot van radioactieve deeltjes in de atmosfeer, die zich wijd verspreidden over het gebied rond de kernreactor.


Als gevolg van het kernongeval in Tsjernobyl moesten ongeveer 50.000 mensen uit de getroffen gebieden naar andere locaties worden overgebracht. Daarnaast veroorzaakte dit ongeval ook grote milieuschade, waaronder bossen en rivieren die vervuild waren door radioactieve deeltjes.


Dit ongeval veroorzaakte ook veel dodelijke slachtoffers, waarvan het aantal onzeker is omdat veel mensen stierven aan door straling veroorzaakte ziekten. Dit ongeval had ook een brede impact op de economische en sociale gemeenschappen rond de kernreactor.

weetjes over pripyat

Hier zijn enkele interessante feiten over de stad Pripyat :

1. De stad Pripyat is een stad in de buurt van de kernreactor van Tsjernobyl in Oekraïne.


2. De stad werd in de jaren zeventig gebouwd als residentie voor werknemers in de kernreactor en ten tijde van het kernongeval in 1986 woonden er meer dan 50.000 mensen in de stad.


3. Na het kernongeval werd de hele bevolking van de stad Pripyat binnen 48 uur naar een andere locatie verplaatst en werd de stad simpelweg verlaten.


4. De stad Pripyat is nu een "spookstad", met gebouwen die er ongeveer hetzelfde uitzien als ten tijde van het kernongeval, waaronder scholen, ziekenhuizen en hotels.


5. De stad Pripyat is ook een van de gevaarlijkste plekken ter wereld, met op verschillende plaatsen in de stad nog steeds hoge stralingsniveaus.


6. De stad Pripyat is echter nog steeds een populaire plek voor toeristen die de plaats van het kernongeval in Tsjernobyl willen bezoeken.


7. De stad Pripyat is ook de filmlocatie geweest voor verschillende films en televisieseries, zoals "Chernobyl" en "S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl".


Zo, dat zijn enkele interessante feiten over de stad Pripyat. Dode stad door nucleair ongeval en straling. Zou handig kunnen zijn.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->