-->

Enkele Interessante Feiten Over de Titanic

Enkele Interessante Feiten Over de Titanic

Heeft iemand van jullie ooit de film Titanic gezien? Een film die het verhaal vertelt van een cruiseschip dat zonk nadat het een ijsberg had geraakt. De Titanic is een van de beroemdste schepen ter wereld.

titanic

Dit schip staat bekend om een ​​ongeval dat plaatsvond op 15 april 1912 tijdens zijn eerste reis van Southampton, Engeland naar New York, Verenigde Staten. Hier zijn enkele interessante feiten over de Titanic :


1. De Titanic werd gebouwd door het bedrijf White Star Line van 1909-1912. Ze was in die tijd een van de grootste schepen ooit gebouwd, met een lengte van 269 meter en een breedte van 28 meter.


2. De Titanic heeft drie bovenlagen, bestaande uit onder, midden en boven. Elke bovenste verdieping heeft een promenade met grote ramen die open kunnen, zodat passagiers kunnen genieten van het prachtige uitzicht op zee.


3. De Titanic had buitengewone faciliteiten, waaronder vier zwembaden, drie liften, een sauna en een kapsalon. First class passagiers kunnen ook genieten van een luxe eetzaal met kristallen kroonluchters en marmeren vloeren.


4. De Titanic had twee stoommachines met elk zes en een halve cilinder en een diameter van 4 meter. Deze machines waren in staat een vermogen van 46.000 pk te genereren en lieten het schip bewegen met snelheden tot 24 knopen (44 km / u).

titanic

5. Tijdens zijn eerste reis vervoerde de Titanic 2.224 passagiers en bemanningsleden. Toen het ongeval plaatsvond, overleefden echter slechts 705 mensen. Dit ongeval is een van de grootste ongevallen in de geschiedenis van het zeevervoer, met een zeer groot verlies aan mensenlevens.


6. De belangrijkste oorzaak van het ongeluk met de Titanic was dat het een ijsberg raakte die verborgen was op de zeebodem. Deze ijsberg werd niet gedetecteerd door de navigatieapparatuur van het schip omdat de technologie toen nog beperkt was.


7. Na het ongeval werden de lichamen van de passagiers die het niet overleefden in zee gevonden. Sommigen van hen werden gestold (modderig) aangetroffen vanwege de zeer koude watertemperatuur.


8. De Titanic Shipwreck is wereldwijd een zeer beroemd evenement en is in verschillende films aangepast aan het grote scherm, waaronder de zeer populaire film Titanic.


Dus dat zijn interessante feiten over de Titanic die je moet weten. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->