-->

5 Unieke Feiten Over Ayran, Verse Yoghurtdrank uit Turkije

 

Unieke Feiten Over Ayran, Verse Yoghurtdrank uit Turkije

5 Unieke Feiten Over Ayran, Verse Yoghurtdrank uit Turkije

Er is één verfrissend drankje afkomstig uit Turkije dat je misschien nooit zult kennen.

 

Deze drank is wit als melk, ayran is eigenlijk gemaakt van yoghurt. Uniek is dat deze yoghurt wordt gemengd met water en zout erin. De smaak van dit drankje is fris en niet te zuur. Hier zijn enkele unieke feiten over de Ayran-drank die je moet weten.

 

1. Wat is Ayran

Ayran is een typisch Turks drankje gemaakt van een mengsel van yoghurt, water en zout. Deze drank heeft een frisse en zure smaak. Ayran komt uit de stad Susurluk.

 

Deze drank wordt meestal geserveerd met een groot glas en veel schuim erin. Ayran is zeer geschikt om in de zomer van te genieten. Naast de zomer is Ayran ook een alledaags drankje voor de Turken.

 

2. Geschiedenis van Ayran

Ayran werd voor het eerst verondersteld te zijn ontstaan ​​in Centraal-Azië. Juist tijdens het bewind van Gokturk in 552 - 645 v.Chr. Ayran werd destijds bij toeval ontdekt door de Turken. Aanvankelijk heeft deze drank een yoghurtsmaak die vrij zuur is, de Turken voegen dan zout toe om de zure smaak te verminderen. Daarna begonnen ze yoghurt te mengen met water en zout, totdat uiteindelijk Ayran ontstond.

 

De frisse en heerlijke smaak maakt deze yoghurtdrank favoriet bij Turkse en Midden-Oosterse mensen.

 

3. Materialen voor Ayran

In Turkije gebruiken mensen meestal schapenyoghurt als hoofdingrediënt voor het maken van Ayran. Maar je kunt er ook gewone yoghurt voor gebruiken. Een dosis yoghurt wordt meestal gemengd met anderhalve portie water en een snufje zout.

 

Naast water gebruiken Turken ook melk als vervanging voor water bij het maken van Ayran. Het doel is om het meer hartig te laten smaken en het aroma beter te laten worden.

 

Unieke Feiten Over Ayran, Verse Yoghurtdrank uit Turkije

4. Gemaakt in verpakte drankjes

Deze frisse Turkse drank wordt tegenwoordig steeds populairder. Dit drankje wordt vaak geserveerd aan gasten die komen.

 

In Turkije is het heel gemakkelijk om Ayran-drankjes te vinden. Ayran wordt niet alleen verkocht in cafés of winkels, maar wordt ook verpakt in kant-en-klare frisdranken die in winkels of supermarkten worden verkocht. Ook de verpakking varieert, er zit een grote 1 liter in en ook nog in een eenmalige drinkbeker.

 

5. Voordelen van Ayran

Ayran is gemaakt van yoghurt, dus het bevat voldoende probiotica, dus het is zeer gunstig voor het spijsverteringskanaal. Het heeft een licht zure smaak, maar deze typisch Turkse drank is erg goed voor mensen met een maagzweer en ook voor kinderen.

 

Het gehalte aan probiotica in Ayran kan ook de immuniteit verhogen en ontstekingen voorkomen die in het lichaam kunnen optreden.

 

Fris en gezond ook, dus Turkse mensen houden echt van deze drank op yoghurtbasis. Ayran wordt ook zo geproduceerd en verpakt dat het makkelijk drinkbaar is. Geïnteresseerd om Ayran te drinken? Dat zijn enkele unieke feiten over de Turkse Ayran-drank. Hopelijk nuttig en vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->