-->

Kippen Hebben Vleugels Maar Kunnen Niet Vliegen, Dit Zijn Echte Kippenfeiten

unieke weetjes over kip - bron pixabay

Kippen Hebben Vleugels Maar Kunnen Niet Vliegen, Dit Zijn Echte Kippenfeiten

Kippen zijn zeer bekende dieren in ons leven. Veel van deze vogels worden gehouden voor vlees en eieren. Maar heb je er ooit aan gedacht, waarom kippen niet kunnen vliegen als vogels, ook al hebben ze allebei vleugels? Net als vogels hebben kippen ook een paar vleugels. Kippen hebben echter niet eens het vermogen om te vliegen. Wat is het, en wat is de reden?


Kippen hebben een lichaamsstructuur die bijna op vogels lijkt. Kippen hebben ook een paar vleugels met een grotere maat in vergelijking met vogels in het algemeen. Deze ene vogel heeft echter niet het vermogen om te vliegen als een vogel, waarom? Deze keer zal I wat informatie en feiten geven waarom kippen niet kunnen vliegen als vogels. Bekijk de uitleg!


Inderdaad, soms zien we kippen laag en niet te hoog vliegen, en dan nog als het moet. Maar de vliegafstand is over het algemeen kort en niet hoog, slechts enkele meters. Zelden zien we een kip lang vliegen en een lange afstand vliegen. Dit is natuurlijk erg verwarrend.


Het blijkt dat dit de feiten en redenen zijn waarom kippen niet kunnen vliegen. Naast een evolutie die ervoor zorgt dat kippen foerageren en op de grond leven, hebben kippen ook een lichaamsstructuur waardoor kippen geen lange en grote afstanden kunnen vliegen.


Kippen zijn anders dan vogels

Als we opletten, is de lichaamsgrootte van kippen groter dan de gemiddelde vogel in het algemeen. Zijn lichaamsdeel is ook veel groter dan zijn twee vleugels. Het lichaamsgewicht van deze kip zorgt ervoor dat zijn vleugelspieren lange tijd niet met zijn vleugels kunnen klapperen.Bovendien blijkt dat de opstelling van kippenveren met vogels heel anders is. Vogels die kunnen vliegen hebben veren die meestal sterker en dichter zijn. Dit wordt ook ondersteund door de ideale lichaamsgrootte en -gewicht en past bij de grootte van zijn vleugels, vogels zullen het gemakkelijker vinden om hun lichaam op te tillen met het ritme van hun vleugels.


Als een kip zichzelf duwt om te blijven vliegen, zal dit ertoe leiden dat de veren die niet zo stevig vastzitten, eruit vallen en eraf vallen. Op het einde zal de kip ook vallen.


Eigenlijk zijn er ook vogels die een grotere lichaamsgrootte hebben in vergelijking met hun vleugels. Deze vogel is een kolibrie. Deze kolibrie kan nog steeds vliegen, ook al zijn zijn vleugels kleiner dan zijn lichaam. Dit gebeurt omdat het lichaam van de kolibrie zijn eigen mechanisme heeft om het te slim af te zijn, zodat het nog steeds kan vliegen. Kolibries kunnen heel snel met hun vleugels klappen. De flap van zijn vleugels kan zelfs 12 tot 80 keer per seconde bereiken!

unieke weetjes over kip - bron pixabay

Aan de andere kant hebben kippen niet het vermogen om zo snel met hun vleugels te klappen. De spieren van het kippenlichaam zijn hier niet voor ontworpen. Als het mogelijk is, is het zeker dat hierdoor alle vleugelveren uitvallen en afvallen.


Hoe hoog en ver vliegen de kippen?

Ook al kunnen we niet vliegen, we hebben zeker kippen gezien die 'gedwongen' worden te vliegen omdat ze verrast zijn of iets ontwijken. Hoe ver of hoe hoog kan een kip ongeveer vliegen?


Dus nu weet je de reden waarom kippen vleugels hebben maar niet kunnen vliegen? Hopelijk is dit nuttig en draagt ​​het bij aan ons inzicht. Vergeet het niet te delen!

Zie je welGeslotenCommentaar
-->