-->

Kan Tientallen Jaren Leven, Hier Zijn 6 Unieke Feiten Over de Mierenkoningin

Unieke Feiten Over de Mierenkoningin - bron pixabay

Kan Tientallen Jaren Leven, Hier Zijn 6 Unieke Feiten Over de Mierenkoningin

Dit kleine dier is een van de insecten die in groepen leven en samenwerken om te overleven en hun kolonies uit te breiden. In elke mierenkolonie is er een mierkoningin die een belangrijke rol speelt. Blijkbaar kan de koninginnenmier ook tientallen jaren overleven, weet je. Welnu, hier zijn enkele andere unieke feiten over de koninginmier. Laten we eens kijken.

 

1. Niet alle koninginnenmieren zijn groter in de kolonie

Om te bepalen welke koningin mier is en welke niet, wordt het natuurlijk meestal gezien door zijn grotere formaat en donkerdere kleur in vergelijking met andere mieren. In feite zijn niet alle koninginnenmieren groot, dit komt omdat er verschillende soorten mieren zijn waarvan de koninginnen even groot of zelfs kleiner zijn dan de mierenkolonie.

 

2. De leeftijd van de koninginnenmier kan tientallen jaren bereiken

Over het algemeen kunnen mieren ongeveer 1-2 jaar leven, er zijn ook mierensoorten die maar 6 weken kunnen overleven, zoals vuurmieren. Wat de koninginmier in het algemeen onderscheidt van gewone mieren, is dat de koninginmier een lang leven heeft. Er zijn verschillende soorten mieren waarvan de koninginnenmieren tot 10 jaar kunnen leven, en er zijn zelfs mierenkoninginnen die 25 jaar kunnen leven.

 

3. De mierenkoningin functioneert om een ​​nieuwe kolonie te creëren

Een ander uniek feit over de koninginnenmier is dat het als broedmachine fungeert. De voedselbehoeften van de mierenkoningin worden altijd geleverd door de kolonie, de mierenkoningin heeft niet de autoriteit om haar kolonie te besturen. Terwijl de belangrijkste taak van de mierkoningin is om zoveel mogelijk eieren te leggen om een ​​nieuwe kolonie te creëren. De koninginnenmier wordt ook wel de beste eierbroedmachine genoemd, omdat hij elke dag tot duizenden eieren kan uitbroeden en in totaal miljoenen eieren zolang ze leeft.

 

4. Kan eieren leggen zonder mannelijke mieren

De koninginnenmier zal over het algemeen vliegen op zoek naar mannelijke mieren uit andere kolonies, en dan op zoek gaan naar een comfortabel gebied om te broeden en een nieuwe kolonie te vormen. Maar bij sommige soorten kan de koninginnenmier eieren leggen in de afwezigheid van een mannelijke mier, wat bekend staat als parteogenese ongeslachtelijke voortplanting. Dit betekent dat door dit proces vrouwelijke mieren eieren kunnen leggen zonder bevruchting.

 

5. Sommige kolonies hebben meer dan één koninginnenmier

Over het algemeen is er in een mierenkolonie maar één koninginmier. Blijkbaar zijn er kolonies met 2 tot 3 koninginnenmieren, weet je. Koningin mier meer dan 1 dient om de ontwikkeling van de kolonie te versnellen. Maar er zijn ook kolonies die geen koninginnenmier hebben, namelijk in roofmierensoorten zoals de Dinoponera-soort. Mieren die geen koningin hebben, hebben over het algemeen vrouwelijke werkmieren die eieren in hun kolonies kunnen leggen.

 

6. Als de mierkoningin sterft, sterft de kolonie ook

Als de mierkoningin sterft, is het zeker dat de kolonie ook sterft en uitgeput raakt. Waarom? De mierenkoningin speelt een belangrijke rol in de mierenkolonie, omdat het de enige mieren zijn die eieren kunnen uitbroeden. Zodat als de mierenkoningin sterft, de kolonie niet kan groeien omdat er niets anders is om de miereneieren uit te broeden. De resterende kolonies kunnen maar een paar weken duren en de rest van hun leven doorbrengen voordat alle leden van de mierenkolonie volledig zijn uitgeput.


Nou, dat zijn enkele unieke feiten over de mierenkoningin die een belangrijke taak blijkt te hebben in de mierenkolonie. Hopelijk nuttig en dragen bij aan ons inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->