-->

Krachtbron? Dit Zijn 7 Unieke Feiten Over Elektrische Paling

Unieke Feiten Over Elektrische Paling - bron piqsels

Krachtbron? Dit Zijn 7 Unieke Feiten Over Elektrische Paling

De elektrische paling is een van de zoetwatervissen die elektriciteit kan uitstralen. Er zijn vijfhonderd soorten vissen die dit ook kunnen. Elektrische paling kan elektriciteit opwekken tot 650 volt om zichzelf te beschermen en een prooi te krijgen.

 

Elektrische paling leeft in ondiep water, meestal te vinden in de rivieren Amazone en Orinoko in Zuid-Amerika. Deze keer zullen we enkele unieke informatie en feiten over elektrische paling samenvatten die u moet weten.

 

1. De elektrische paling is het broertje van de meerval

Het unieke van de eerste elektrische paling is dat hoewel het een paling wordt genoemd, dit dier in feite nauw verwant is aan meerval in vergelijking met paling in het algemeen. Elektrische paling leeft in ondiep water of modderig water en zal naar de oppervlakte komen om adem te halen, omdat elektrische paling zuurstof nodig heeft om te ademen.

 

De lengte van de elektrische paling kan 2,5 m bereiken en het gewicht kan 20 kg bereiken. De elektrische paling heeft een lange en cilindrische lichaamsvorm, de kleur varieert ook, van wit, zwart, blauw, paars, tot grijs. Elektrische paling zijn solitaire dieren en socialiseren zelden met hun groepen. Elektrische paling wordt geclassificeerd als vleesetende dieren die op andere vissen, vogels, amfibieƫn en andere kleine zoogdieren jagen.

 

2. Elektrische paling heeft cellen die een sterke elektrische stroom kunnen afgeven

In de organen van de elektrische paling bevindt zich ongeveer 80 procent van de organen die een elektrische stroom kunnen produceren. Elektrische paling gebruikt deze elektrische energie voor zelfverdediging tegen vijanden en wordt ook gebruikt om op prooien te jagen.

 

De sidderaal heeft ongeveer zesduizend cellen (elektrocyten genoemd) die een elektrische stroom produceren. Deze dieren kunnen tot 600 volt elektriciteit produceren, wat vijf keer meer is dan het elektrische vermogen dat uit een typisch stopcontact komt.

 

3. De vrijkomende elektrische stroom kan een paard verlammen

Elektrische paling kan elektrische schokken afgeven die sterk genoeg zijn om een ​​paard te verlammen. Mensen kunnen zelfs sterven als ze meerdere keren worden gestoken door een elektrische paling.

 

Maar gelukkig komt de mens zelden sidderalen tegen, omdat het leefgebied van sidderalen slechts in bepaalde gebieden is. Bovendien kan een grote sidderaal genoeg elektrische energie opwekken om vijftien gloeilampen te laten branden.

 

4. Elektrische paling heeft een lange levensduur

Elektrische paling heeft een zeer slecht gezichtsvermogen, dus ze zullen een laag niveau van elektriciteit genereren (tot 10 volt), die wordt gebruikt om hun omgeving te voelen en prooien te detecteren.

 

Het droge seizoen is het broedseizoen voor elektrische paling. Mannelijke sidderalen gebruiken speeksel om nesten voor eieren te maken. Terwijl het vrouwtje tot 15 duizend eieren kan leggen. Mannelijke en vrouwelijke sidderalen zullen voor hun nakomelingen zorgen tot ze tieners zijn.

 

Pas uitgekomen sidderalen eten kleine ongewervelde dieren. Meestal richten ze zich ook op andere palingnesten om op hun eieren te jagen. Elektrische paling kan tot 15 jaar in het wild leven en tot 20 jaar in een gecontroleerde omgeving.

Unieke Feiten Over Elektrische Paling - bron piqsels

5. De plaats waar sidderalen leven is in kalm en troebel water

Elektrische paling komt veel voor rond grote rivieren, zoals de Amazone-rivier of de Orinoko-rivier in Zuid-Amerika. Zijn favoriete plek om te wonen is kalm stromend water gevuld met modder. Het troebele water helpt de elektrische paling ook om zich te camoufleren voor roofdieren of prooiaanvallen.

 

6. Elektrische paling verschijnt vaak aan de oppervlakte

Bijna elke 10 minuten komt er een elektrische paling naar de oppervlakte om zuurstof in te ademen als ademen. Elektrische paling zijn luchtademende dieren, dus ze zullen dit doen om te ademen. Elektrische paling zal er de voorkeur aan geven alleen te leven in plaats van te socializen met hun groepen.

 

7. Blinde elektrische palingogen

Het laatste unieke feit van de elektrische paling is dat het gezichtsvermogen van de elektrische paling erg slecht is of kan worden gezegd dat hij blind is, zodat hij niet kan worden gebruikt om op zijn prooi te jagen. Volgens onderzoek is het blinde oog van de elektrische paling te wijten aan de aanwezigheid van elektriciteit die uit het eigen lichaam van het dier komt.

 

Kunnen elektrische palingen een bron van elektrische energie worden?

Nadat we weten dat de stroom geproduceerd door elektrische paling erg sterk is, zelfs hoger dan de spanning in elk huis in het algemeen. Kunnen sidderalen worden gebruikt als alternatieve elektriciteitsbron? En het antwoord is nee.

 

De elektrische spanning en elektrische stroom die vrijkomt door de lichaamscellen van de elektrische paling zijn niet constant. Elektrische paling kan niet altijd elektriciteit produceren, deze elektrische energie zal alleen in bepaalde situaties en met verschillende spanningssterktes in elke situatie worden opgewekt. Elektrische paling zal elektrische energie afgeven wanneer ze op prooi jagen of worden aangevallen door vijanden of roofdieren.

 

Als de elektrische paling wordt gebruikt als bron van elektrische energie, dan moet er altijd een roofdier of prooi in de buurt zijn om een ​​elektrische spanning op te wekken. Ondertussen, om te worden gebruikt als een bron van elektrische energie, is er te allen tijde een bron nodig die elektrische spanning en elektrische stroom kan produceren.

 

Zelfs in de huidige technologische ontwikkelingen is het nog niet bekend hoe de elektrische stroom van het lichaam van de elektrische paling tegelijkertijd parallel kan worden geschakeld. Als de positie verkeerd is, wordt gevreesd dat de elektrische paling elkaar zal steken en samen sterven.

 

Bovendien zou de elektrische paling ook niet eeuwig kunnen leven. Er moet een vervanging of bevoorrading zijn van elektrische paling, terwijl het aantal en het bestaan ​​van deze elektrische paling ook beperkt is, over het algemeen alleen te vinden in de Amazone-rivier en de Orinoko-riviergebieden in Zuid-Amerika.

 

Dus dat zijn 7 unieke feiten over elektrische paling die u moet weten. Hopelijk nuttig en dragen bij aan ons inzicht. De laatste vraag, als onze elektrische paling verdoofd is, zal dit de kracht van de elektrische paling vergroten of zal de paling sterven?

Zie je welGeslotenCommentaar
-->