-->

Kan Zelfmoord Plegen, 4 Unieke Feiten Over Boskikkers

Unieke Feiten Over Boskikkers - bron piqsels

Kan Zelfmoord Plegen, 4 Unieke Feiten Over Boskikkers

Wie houdt er van om te plassen? Een uur lang plassen of urineren kan ons een ongemakkelijk gevoel geven. Maar het is anders met houtkikkers die tot acht maanden kunnen plassen. Dit vermogen om het plassen tegen te houden is blijkbaar een van de manieren waarop deze boskikker kan overleven.

 

De boskikker is een diersoort die in de regio van Alaska leeft. Met een kleine lichaamslengte van ongeveer 8,25 cm, weegt dit type kikker ook slechts ongeveer acht gram. Een ander fysiek kenmerk van deze houtkikker is dat de huidskleur bruin is, bijna vergelijkbaar met hout.

 

Op het gezicht is er een donkere huid die op een masker lijkt. Behalve dat hij maandenlang het plassen kan weerstaan, zijn er nog andere unieke feiten over deze houtkikker. Hier zijn enkele unieke informatie en feiten over houtkikkers die we uit verschillende bronnen kunnen samenvatten.

 

Unieke feiten over de boskikker

1. De boskikker bevriest in de winter

Zoals eerder vermeld, bevindt de habitat van de boskikker zich in de regio van Alaska met lage en koude temperaturen. Wanneer de winter aanbreekt, kan de luchttemperatuur in de regio Alasaka temperaturen bereiken van rond de -65 graden Celsius.

 

Om zich aan deze koude weersomstandigheden aan te kunnen passen, hebben houtkikkers een methode, namelijk overwinteren. Winterslaap is een proces dat wordt uitgevoerd om een ​​stabiele lichaamstemperatuur te behouden, vooral bij koud weer. Sommige dieren houden een lange winterslaap, bijvoorbeeld cavia's, beren, grondeekhoorns of stekelvarkens. Maar de methode is anders dan wat deze houten kikker doet. De boskikker voert deze winterslaapactiviteit uit door zichzelf te bevriezen.

 

Als het bevroren is, stopt de boskikker met ademen en stopt ook zijn hartslag. Hoewel zijn ademhaling en hart stopten, stierf de boskikker niet. Deze dieren scheiden een speciale antivriesstof af die ervoor kan zorgen dat cellen in het lichaam niet bevriezen. Wanneer de winter voorbij is of de zon begint te verschijnen, zal de boskikker smelten en de lichaamstemperatuur weer normaal worden, en dan op zoek gaan naar voedsel om verder te leven.

 

2. Houten kikkers kunnen 8 maanden lang plassen

Een ander uniek feit van de houtkikker is dat hij lang tegen plassen kan. Bij een lange winterslaap plast of plast de boskikker ook niet. Ze houden de plas niet slechts een paar uur vast, maar tot acht maanden plast deze boskikker niet. Houtkikkerurine wordt blijkbaar gebruikt om het lichaam te beschermen tijdens de winterslaap. Zo kan de boskikker na afloop van de winterperiode weer tot leven komen.

 

Op basis van onderzoek hebben houtkikkers pseudomonas die functioneren om urine te recyclen. Deze gerecyclede urine heeft een belangrijke functie bij het beschermen van cellen in het lichaam van de boskikker.

 

3. Houtkikkers kunnen duizenden eieren leggen

Meestal zal de boskikker ontdooien en in februari weer tot leven komen. Dan gaat deze boskikker in maart op zoek naar een partner en gaat broeden.

 

De mannelijke houtkikker zal de aandacht van de vrouwelijke houtkikker trekken door een onderscheidend geluid te maken. De vrouwelijke boskikker kan tot 3.000 eieren leggen. Al deze eieren komen ongeveer 9 tot 30 dagen later uit. Deze eieren komen uit in kikkervisjes en veranderen in kikkers. Nadat het een volwassen houtkikker is geworden, kan dit dier slechts overleven tot de leeftijd van minder dan drie jaar.

 

4. De boskikker kan zijn familie herkennen

Het laatste unieke feit van de boskikker is het bestaan ​​van banden tussen families. Deze uniciteit kan worden opgemerkt wanneer de houten kikker nog in de vorm van een kikkervisje is. In een vijver zullen er duizenden eieren zijn van verschillende ouders van houtkikkers, nadat ze in kikkervisjes zijn uitgebroed, zullen ze elkaars broers en zussen zoeken. De kikkervisjes van de boskikker verzamelen zich meestal met hun broers en zussen. Ze leven in groepen totdat ze volwassen houtkikkers worden.

 

Nou, dat waren enkele unieke feiten over houtkikkers die kunnen bevriezen en dan weer tot leven komen. Het winterslaapproces van deze houtkikker is zo uniek dat hij zijn ademhaling en hartslag stopt. Hopelijk is deze informatie nuttig en draagt ​​het bij aan ons inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->