-->

Eet Je Graag Chocolade? Hier Zijn Unieke Feiten Over Chocolade

Hier Zijn Unieke Feiten Over Chocolade - bron piqsels

Eet Je Graag Chocolade? Hier Zijn Unieke Feiten Over Chocolade

Chocolade is een van de voedingsmiddelen die veel mensen lekker vinden, van kinderen, tieners tot volwassenen. Naast een zoete en onderscheidende smaak, wordt chocolade beschouwd als een ontspannend effect op het lichaam. Chocolade is dan ook een heerlijk tussendoortje dat meestal gegeten wordt als je gestrest of verdrietig bent.


Afgezien daarvan blijkt chocolade een aantal interessante feiten te bewaren die we misschien niet weten. Hier zijn 5 unieke en interessante feiten over chocolade.


400 cacaobonen zijn maar 450 gram chocolade

Volgens gegevens van de National Confectioners Association zijn er ongeveer 400 cacaobonen nodig om één pond (450 gram) pure chocolade te produceren. Ter illustratie: een verpakte chocoladereep weegt 150 gram, dus een chocoladereep heeft minimaal 40 cacaobonen nodig om hem te maken. Deze maatstaf kan echter niet als vaste maatstaf worden gebruikt omdat elke verpakte chocolade een andere samenstelling heeft. En verpakte chocolade bevat ook melk, suiker en andere ingrediënten.


Hoe donkerder de bruine kleur, hoe meer cacaobonen er worden gebruikt om het te maken. Wees niet verbaasd als het type pure chocolade een hogere prijs heeft in vergelijking met andere soorten chocolade. De kwaliteit en textuur van chocolade bepaalt ook de totale prijs van chocolade.


Zwitserland is het land dat de meeste chocolade consumeert

Hoewel chocolade tegenwoordig gemakkelijk te vinden is in verschillende landen, is Zwitserland tot nu toe de grootste consument van chocolade. Zwitserse ingezetenen worden vermeld als burgers die de meeste chocolade consumeren. Elk jaar kan één persoon in Zwitserland tot 9 kilogram chocolade consumeren. Om nog maar te zwijgen van wanneer de viering van grote momenten zoals Kerstmis, Valentijnsdag of Halloween, de chocoladeconsumptie nog hoger zal zijn. Indien gesorteerd, is Zwitserland de top vijf die chocolade consumeert, gevolgd door Duitsland, gevolgd door Ierland, Engeland en Zweden.


In 2019 het hoogste aantal chocoladeproductie in de geschiedenis

Het volgende unieke feit over chocolade is dat door de geschiedenis heen de wereldwijde cacaoproductie naar schatting haar hoogste productie zal bereiken in 2019, met een totale productie van 4,85 miljoen ton. Veel factoren zorgen ervoor dat de cacaoproductie sterk stijgt, waarvan één te wijten is aan de weersomstandigheden. In 2019 heeft de cacaoproductie zelfs nieuwe records gebroken in de geschiedenis van de wereldwijde cacaoproductie. Het blijkt echter dat dit niet altijd goed nieuws is, omdat de stijgende wereldwijde cacaoproductie de prijs van chocolade op de markt zal verlagen. Ivoorkust is nog steeds 's werelds grootste cacaoproducent en produceert dit jaar 2,12 miljoen ton voor de oogst.


De meeste cacaoboeren leven niet voorspoedig

Er is nog een feit dat de meeste cacaoboeren in armoede leven. Dit is omgekeerd evenredig met de ontwikkeling van de chocolade-industrie die snel groeit en elk jaar blijft toenemen, het blijkt dat de meeste cacaoboeren slechts een inkomen hebben van minder dan $ 3 (32 duizend) rupiah per dag. Ironisch inderdaad, dit klinkt triest en triest, vooral in vergelijking met de prijs van dure chocolade op de markt. De arbeiders in de chocolade-industrie, die honderden miljarden waard is, hebben een niet welvarend leven. Dit staat niet in verhouding met het risico van cacaoarbeiders die in de hete zon werken, met uitzondering van een hoge blootstelling aan pesticiden.

Hier Zijn Unieke Feiten Over Chocolade - bron piqsels

Chocolade was ooit een handelsinstrument

In de oudheid gebruikten de Maya's chocolade als ruilmiddel voor koop- en verkoopactiviteiten. Dit wordt ook onderschreven door antropologen en verschillende experts van de Maya's, namelijk David Freidel die stelde dat chocolade in die tijd erg belangrijk en invloedrijk was. Er wordt beweerd dat chocolade in die tijd een hoge waarde had en daarom als betaalmiddel werd gebruikt.


De oude Maya's gebruikten nooit munten of iets dergelijks als ruilmiddel voor hun aan- en verkoop. Net als de vroege beschavingen van hun tijd, gebruikten ze een systeem van ruil of ruilhandel. Koloniaal Spanje in de 16e eeuw ontdekte dat Europeanen cacaobonen gebruikten, het basisingrediënt van chocolade om hun arbeiders te betalen. Het is echter nog onduidelijk of deze cacaobonen destijds het belangrijkste ruilmiddel waren.


Dus dat is wat unieke informatie en feiten over chocolade. Hopelijk nuttig en dragen bij aan ons inzicht.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->