-->

15 Interessante Feiten Over Linkshandigen

Interessante Feiten Over Linkshandigen - bron piqsels

Linkshandige Mensen Snel Boos Worden? 15 Interessante Feiten Over Linkshandigen

Vijftien procent van de totale wereldbevolking is linkshandig. Als minderheid in de reguliere wereld moeten ze leven met een overvloed aan gadgets, kookgerei, kantoorbenodigdheden en verschillende andere objecten die zijn gemaakt om aan de behoeften van rechtshandige mensen te voldoen. De hersenen en lichamen van linkshandige mensen werken anders dan rechtshandige mensen

 

Hieronder staan ​​​​15 interessante weinig bekende feiten over linkshandige mensen.

 

1. Beroemde linksen uit de geschiedenis zijn Napoleon Bonaparte, Bill Gates, Oprah Winfrey, Jimi Hendrix en Obama.

 

2. Het blijkt dat er ook een dag is voor linkshandigen. Wereld Linkshandigen Dag wordt elk jaar op 13 augustus gevierd. Het werd gevierd vanaf 1996.

 

3. In navolging van de dominantie van de hand, hebben linkshandige mensen de neiging om voedsel aan de linkerkant te kauwen, terwijl rechtshandige mensen aan de rechterkant zullen kauwen.

 

4. Linkshandige mensen zijn meestal drie jaar korter dan rechtshandige mensen. In feite worden elk jaar meer dan 3000 linkshandigen gedood door het gebruik van alledaagse apparatuur die bedoeld is voor rechtshandigen. Wauw!

 

5. Veel onderzoeken tonen aan dat premature baby's meer kans hebben om linkshandig te worden geboren.

 

6. Genetische factoren nemen slechts 20% van de gevallen in beslag van de totale kans dat mensen linkshandig geboren worden.

 

7. Linkshandige mensen zijn volgens een onderzoek vatbaarder voor posttraumatische stress (PTSS) dan rechtshandige mensen.

 

8. Een ander interessant feit over linkshandige mensen is dat de hersenen van linkshandige mensen sneller werken bij het sporten of het spelen van games.

 

9. Volgens de legende hebben Lucifer en tovenaars een dominante linker- of linkerhand. Misschien is dit de reden waarom veel religieuze rituelen het gebruik van de rechterhand vereisen, inclusief het labelen van de rechterhand als de "goede hand".

 

10. In het verleden werd linkshandigheid vaak geassocieerd met afwijkend gedrag, rebellie, neurotische symptomen en criminele activiteiten. In feite komt het woord "links" in het Engels van "lyft" in de Angelsaksische taal, wat gebroken of zwak betekent.

 

11. 35% van de mensen met schizofrenie zijn linkshandigen, hoewel linkshandigen slechts 10% van de totale bevolking uitmaken. Er zijn ook bekende linkshandige criminelen, zoals Osama bin Laden, The Boston Strangler en Ted Bundy.

 

12. Gelukkig is nu bewezen dat linkshandige mensen intelligenter zijn dan rechtshandige mensen! Volgens een onderzoek van St. Laurens Universiteit. Het bewijs: Da Vinci, Michelangelo, Einstein en Newton waren linkshandige mensen.

 

13. Het blijkt dat linkshandige mensen zich sneller schamen. Een gedragstest uitgevoerd in Schotland bewees een verband tussen linkshandigheid en verlegenheid. Volgens dit onderzoek gaven veel linkshandige deelnemers aan dat ze angstiger waren om fouten te maken en gevoeliger waren voor kritiek. Onderzoek toont aan dat linkshandige mensen besluiteloos zijn.

 

14. Linkshandige mensen worden sneller boos. Veel linkshandige mensen vertonen emotionele processen die niet in balans zijn tussen hun rechterhersenhelft en linkerhersenhelft, waarvan er één vaak een slecht humeur is.

 

15. Linkshandigen blijken vaker alcohol te drinken dan rechtshandigen, blijkt uit onderzoek uit 12 landen met 2500 deelnemers. Maar dat betekent niet dat ze vatbaar zijn voor alcoholmisbruik!

 

Bedankt voor het lezen. Linkshandige mensen worden snel boos? 15 Interessante feiten over linkshandigen. Zou handig kunnen zijn. Deel indien nuttig.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->