-->

6 Unieke Feiten Over Gekko's, Die Geesten Kunnen Detecteren

 

Unieke Feiten Over Gekko's

6 Unieke Feiten Over Gekko's, Die Geesten Kunnen Detecteren

Je bent vast al bekend met gekko's. Gekko is een dier dat behoort tot de groep hagedissen en reptielen. Nog steeds één familie en ook overeenkomsten met hagedissen, hoewel deze twee dieren verschillende lichaamsgroottes hebben. Daarnaast hebben gekko's ook een kenmerkend geluid.

 

Op basis van geloof wordt gezegd dat het geluid van een gekko een teken van geesten is. Toch blijkt dat veel mensen gekko's zoeken of misschien grootbrengen om ze later tegen een vrij hoge prijs te verkopen. Maar niet zomaar een gekko, alleen siergekko's worden als huisdier gebruikt. Nou, deze keer zal writingjaya.com informatie en enkele unieke feiten over gekko's geven die je moet weten.

 

1. Gekko's hebben een lang leven

Huisgekko's kunnen over het algemeen wel vijf jaar oud worden. Luipaardgekko's kunnen zelfs nog langer leven, tot vijftien jaar in het wild en tot twintig jaar in gevangenschap.

 

2. Gekko's kunnen staarten afsnijden

Om zichzelf te beschermen en zich aan te passen, kunnen gekko's ook hun staart afsnijden. Het vermogen van deze gekko wordt autotomie genoemd. Nadat de staart is doorgesneden, kan de staart van de gekko binnen 30 dagen teruggroeien, wat sneller is dan andere soorten hagedissen. Daarnaast eet de gekko ook de rest van hun staart die is afgehakt, omdat in de staart voedingsstoffen en vet zijn opgeslagen door de gekko.

 

3. Gekko's kunnen niet knipperen

Veel soorten gekko's kunnen niet knipperen omdat gekko's geen oogleden hebben. Er wordt geschat dat er 1500 soorten gekko's zijn die geen oogleden hebben, en het type gekko dat oogleden heeft minstens 20 soorten. Een type gekko met oogleden is de luipaardgekko.

 

Welnu, om ervoor te zorgen dat hun ogen duidelijk kunnen zien, zal de gekko zijn tong gebruiken om de ogen te reinigen van vuil en stof dat blijft plakken. De truc is om zijn ogen te likken. Hoe slapen gekko's dan als ze geen oogleden hebben? Om dit te overwinnen, zal de gekko de pupil vernauwen en zijn ogen naar achteren rollen om niet aan licht te worden blootgesteld.

Unieke Feiten Over Gekko's - bron flickr

4. Gekko's kunnen niet kruipen op teflon-oppervlakken

Net als hagedissen kunnen gekko's over het hele oppervlak kruipen, zelfs op gladde oppervlakken. Dit komt omdat gekko's en hagedissen beide fijne haren hebben die spatels worden genoemd op het oppervlak van hun voeten.

 

Deze spatels zijn handig om de gekko te helpen vast te houden aan alle soorten oppervlakken, behalve teflon-oppervlakken. Waarom kunnen gekko's niet kruipen op teflon? Dit komt door de chemische structuur van teflon.

 

5. Gekko's ogen zijn gevoelig voor licht

Gekko's zijn nachtdieren, nachtgekko's moeten zich goed kunnen aanpassen aan omgevingen met weinig licht. Om zich aan te passen hebben nachtgekko's speciale ogen, namelijk grote ogen en pupillen, en cellen die erg gevoelig zijn voor licht. Deze drie dingen zorgen ervoor dat de gekko de prooi 's nachts duidelijk kan zien.

 

6. Kunnen gekko's echt spoken kennen?

Het unieke aan de laatste gekko is dat hij de aanwezigheid van geesten kan detecteren. Gebaseerd op de mythe die we vaak horen, duidt het geluid van een gekko dat 's nachts wordt gehoord op de aanwezigheid van geesten.

 

Sommige mensen geloven in de mythe dat gekko's de aanwezigheid van geesten kunnen detecteren en dan een signaal kunnen geven met hun stem. Tot nu toe is er echter geen wetenschappelijk bewijs dat deze mythe rechtvaardigt.

 

Over het algemeen wordt dit geluid geproduceerd door de gekko die tot doel heeft een partner aan te trekken en ook om hun territorium af te bakenen. Waarom klinken gekko's dan soms 's nachts? Blijkbaar niet omdat de gekko een geest ziet, maar omdat de meeste soorten gekko nachtdieren zijn, die 's nachts actief zullen zijn.

 

Nou, dat zijn enkele unieke feiten over gekko's die je moet weten. Geloof je nog steeds dat gekko's een signaal kunnen geven over het bestaan ​​van geesten? Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet te delen.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->